Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva mladí kamarádi Michael a Günther vlastní mapu Peru, na níž je u řeky Rio das Mortes zakreslen zakopaný poklad. Sní o tom, že jim jeho nalezení umožní vymanit se z obyčejného života a nudné práce. Nakonec se jim podaří najít mecenášku ochotnou financovat jejich podnik, ale to zkříží životní plány Michaelovy dívky. Přemýšlí, jak jejich plán překazit, dokonce se chystá oba dobrodruhy zastřelit, ale nakonec jí nezbude než smířit se s tím, že sen o rodinném hnízdečku vzal za své kvůli nereálné vidině jejího partnera. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (6)

garmon 

všechny recenze uživatele

Krásně hippiesácký Fassbinder. Občas si má matka dělá srandu z antisemitismu a hlásí "to jsem zase viděla KRÁSNÉHO Žida!" - i zde by se to dalo použít - Fassbinder je mimo kategorie; je to úkaz, fenomén. Film je stupidní, zdlouhavý, ale potěšení z vyprávění, z hraní, ze štelování kamery, z hudby a z celkového uspořádávání je tak zjevné, že se nedivím ani Schygulle, že byla opakovaně ochotná hrát nahé trubky. Kde je ta doba? ()

Reklama

lena60 

všechny recenze uživatele

Letní filmová škola 2010: Scéna v baru, ve které Fassbinder předvádí na parketu své taneční (ne)umění, patří k tomu nejvtipnějšímu, co jsem za poslední dobu viděla. Jinak oddechová, nenáročná podívaná. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

36. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA UHERSKÉ HRADIŠTĚ 2010 - INVENTURA - Neznámý Rainer Werner Fassbinder (Rio das Mortes / RIO DAS MORTES / Rio das Mortes) - 25. 7. 2010 - kino Klub Mír - Uherské Hradiště - 75% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (1)

  • Mecenáška Hanna Axmann - Rezzori (ve filmu hraje sebe sama), která nakonec poskytne mladíkům peníze k uskutečnění jejich snu, se i ve skutečnosti finančně podílela na raných Fassbinderových projektech. Například na debut Liebe ist kälter als der Tod (1969) přispěla částkou 15 000 marek. (lena60)

Reklama

Reklama