Reklama

Reklama

Z mořské vědecké laboratoře Aquatica unikne velký žralok a napadne loď s mladými milenci. Farmaceutická firma, která sponzoruje práci laboratoře, se po tomto incidentu rozhodne, že pokud jim vedoucí projektu, doktorka Susan McAlesterová, do osmačtyřiceti hodin nepředloží výsledky své práce, žádné další peníze nedostane. Susan, pracující na možnosti získávat ze žraločích mozků protein, který by zastavoval a léčil Alzheimerovu chorobu, doprovází na základnu zástupce společnosti Russella Franklina. Ten se seznámí s dalšími členy výzkumného týmu a netají se antipatiemi k lovci žraloků Carteru Blakeovi, který se zase pro změnu netají antipatiemi k práci Susan a jejího týmu. Aby získala dostatek proteinu, musela vytvořit tři obrovské žraloky, kterým s pomocí genetických manipulací až pětkrát zvětšila objem mozkové hmoty. Geneticky upravení žraloci útočí koordinovaně, jsou schopni plavat dozadu a dokáží vyřadit z provozu kamerový systém, který je hlídá. Během večerního experimentu se žralok probere a ukousne ruku jednomu z vědců. Žraloci, jejichž inteligence se genetickým zvětšením mozkové hmoty nečekaně zvýšila, způsobí explozi vrtulníku. Pak s pomocí kovových nosítek rozbijí pozorovací sklo pod hladinou. Stanice je okamžitě zaplavena vodou. Susan, Carterovi, Franklinovi a několika dalším se podaří uniknout do nezatopených částí. Začíná boj s časem, stoupající hladinou vody a inteligentními, krvelačnými žraloky. (TV Nova)

(více)

Recenze (409)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda dosti těžkopádných a okatých počítačových efektů, které strhávají celý projekt do čistokrevně béčkových vod. Jinak má tento snímek velké množství kladů. Nepředvídatelností děje začínaje, solidně navrhnutou podmořskou laboratoří konče. Odborné kecání o protiléku na alzheimera uvěřitelné věru není, ale samozřejmě zde nějaké to poslání být musí. Žraloci překvapivě nic moc a snad až na pár záběrů není o co stát. Mnohem lepší je lidský žralok Thomas Jane a kněz LL Cool J, jehož coolovost by se mohla rozlévat do kýblů. Potěší několik krvavých sekvencí a ukouslých končetin, zamrzí přílišná přímočarost a spousta kiksů v ději. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po přečtení "oficiálního textu distributora" musí každého soudného člověka napadnout, že Deep Blue Sea je stupidní béčko na jedno použití. A ona je to zatím slušně vypravená i zrejžovaná nenápadná skoroparodie na "žraločí" thrillery... na jedno použití. S tak nenápadnou nadsázkou a sebeironií, že průměrně hloupý divák onu nadsázku možná vůbec nepochopí. Já osobně jsem byl zvědavý hlavně na to, čemu a proč se to upsal Samuel L. a samozřejmě hlavně na to, jak bude vypadat Saffron Burrows v plavkách. No, myslím že S. L. J. se chtěl na plátně ukázat v neoprénu a pak nezapomenutelně odejít ze scény (to NEZAPOMENUTELNĚ důrazně zdůrazňuju!) a Saffron vypadala samozřejmě pěkně. Vlastně se to dá vidět možná i několikrát. SPOILER: Potměšilému scénáristovi ovšem do konce věků neodpustím, že s Janem nečekaně nenechal přežít krásnou Saffron, ale obtloustlého plešatého negra s pitomě negerskými hláškami. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Včera jsem se na to díval a musím říct, že i když tam je hodně věcí strašně nadsazených, tak film jako celek se mi líbil. Takový společný útok na tygřího žraloka byl solidní. Nejvíc se mi ale líbil kazatel-kuchař se svým papouškem. A poslední hláška: máš před sebou velkého žraloka a ty trefíš mojí nohu... Rozhodně však patří tenhle film mezi top žraločí filmy, na Čelisti sice nemá, ale rozhodně se dá na to dívat znovu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Perfektný príbeh, napätie, dobrodružstvo, smrť, láska, nebezpečenstvo. Všetko, čo má správny horor mať. Žraloky sa tu správajú ako krvilační blázni, ale ak človek pristúpi na pravidlá hry, môže sa celkom dobre pobaviť. Ja som bol nadšením bez seba. Ide vlastne o klasickú schému, kedy je skupina ľudí v uzavretom priestore naháňaná monštrom (alebo monštrami). Sú tu dychberúce akčné scény a pekná hudba Trevora Rabina. Finále sa mi veľmi páčilo, bol som spokojný, kto nakoniec prežil. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Útok z hlubin je dílko, u nějž se bavíte v závislosti na rychlosti eliminace nesympatických hrdinů, u kterého vás nemine nezřízený smích při pasážích s okatě digitálnímii žraloky, film, kde rozum zůstává stát nad nesmírným apetitem (roztahovacím nebo gumovým žaludkem) hlavních bílých hrdinů a stupidními dialogy jejich lidských protivníků. Ano béčko jak vyšité, ano áčko, které si utahuje z béčka s patřičným nadhledem. Snad díky zajímavému importu herců a celkem zajímavé výpravě je to koukatelné, zábavné, ale prázdné. Tak to má být. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (15)

  • Oba hlavní představitelé se po celou dobu natáčení pohybovali mezi opravdovými žraloky a byli chráněni pouze kroužkovým brněním pod neoprénem. (Karlos80)

Reklama

Reklama