Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Mam rad formulove zavody akejkolvek kategorie. Z tych americkych som sice videl len par zavodov, ale ani v nich sa nediali take totalne prehnané kokotiny ako v tomto filme. Necudujem sa, ze s tym zdrapom papiera, ktory Sly velkolepo nazval scenar, ho Bernie Ecclestone poslal do riti, aby nespinil meno Formuly 1. Ale podla komentarov niektorych ludi, ktori si myslia, ze to je o F1, tak sa snazil Bernie neuspesne. No ale k filmu. Zo scenara som mal pocit, ze ho napisalo nejake 8 rocne decko, ktore videlo par starych zavodov z nejakych 70tych rokov a zaroven nema ani sajnu ako funguje cele zakulisie zavodov. Takze sa film sustredi na co najsialenejsie havarie a karamboly na x spôsobov, ktore este viac zvyrazni do absurdna a fyziku alebo logicku trajektoriu letu monopostov prilis neriesi. No a medzitym nam dopraje samoucelne sceny ako nahanacka formuli v uliciach alebo zbieranie minci, ktore nemaju ziadny zmysel. Takze to, ze je Sly stary a prilis tucny na zavodnika je uz najmensi problem. Napriek tomu, ze je film o zavodeni, tak v nom nie je skoro ziadny poriadny predbiehaci manever. Len same kolizie a blokovacie manevre za ktore by dostali zavodnici poriadny trest. Po rezijnej stranke to tiez nie je ziadna slava. Harlin toci zavodne sceny casto v detailoch v ktorych dost striha, takze si ziadny manever nemate sancu vychutnat. Jediny prekvapivy klad filmu je, ze ustredny super v podani Tila Schweigera je normalny čestny zavodnik a nie nejaky zakerny zaporak, ktoreho by nepustili ani na trat. Co sa tyka zapletky ohladom postav, tak v tomto smere to bola tiez dost nuda. Vsetko to su nesympaticke jednorozmerne figurky a paradoxne som fandil iba Schweigerovi. Ako seriozny film to vôbec nefunguje a ked som ho videl prvykrat, tak som bol z neho strasne sklamany. Teraz som ho videl druhykrat a uz som vedel aku absurdnu volovinu od neho ocakavat. Ale aj ked ho budem brat ako tupy a prehnany nerealny film pri ktorom mam vypnut mozog a bavit sa havariami, tak to tiez nie je velka zabava. Havarii tu zas tak vela nie je a zvysne sceny pôsobia WTF dojmom ale zabava to nie je. Nakoniec spomeniem agresivny soundtrack, ktory ma strasne iritoval. Mozno by sa dal z filmu zostrihat parminutovy cool videoklip, ale v celovecernej stopazi to je asi najdebilnejsi a najneznesitelnejsi film aky Sly natocil. 1/10. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych k tomu tak striktní jako Laco. Já nejsem zrovna fanda formule mám radši rallye, ale nehodnotím tenhle film ani tak z odbornýho hlediska, jako z hlediska obyčejnýho diváka a je fakt, že na tom filmu není nic extra. Závody jsou divně natočený, herci nic moc a scénář totéž, takže spíš podprůměr.35% ()

Reklama

baruss odpad!

všechny recenze uživatele

Športový fanušík, za ktorého sa pokladám musí byť zhrozený. Podla mňa to točili ľudia, ktorí nikdy nevideli preteky efjednotky. A uznávam, že pre diváka ktorý nikdy preteky efjednotky nevidel to môže byť zaujímavá podívaná. Možno USA potrebuje vypäté športové situácie a dramatické momenty, ale naprosto film stráca zmysel pre realitu a nemá žiadnu výpovednú hodnotu pre športového fanúšika. Til Schweiger je síce môj pomerne obľúbený herec ale situáciu nezachránil. Jediné pozitívum filmu pre mňa bolo keď som na obrazovke zhliadol Juana Pabla Montoyu, ktorý vo filme stvárnil postavu Juana Pabla Montoyu, čiže si zahral sám seba a pár krát sa objavil aj vo výsledkovej listine, či pri predstavovaní pretekárov v štartovom poli. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Filmů z prostředí automobilových závodů je poměrně málo (těch kvalitních ještě méně) tudíž jsem se na tuto podívanou celkem těšil. Bohužel jsem docela na rozpacích. Ne tím, že film absolutně postrádá realitu (bouračky jsou ve většině připadů totálně nereálné) ale spíše tím, že jsem se docela nudil a těch pár efektních "crashů" to nezachrání. Závodů tu podle mě bylo méně než by si takový film zasloužil. Takže snad příště, ale pořád ještě koukatelné. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Našlapaný a dechberoucí film, který nám představuje skupinku pilotů Formule 1 (je to nějaká ta americká obdoba, ale měla to být pravá F1) jako partičku šablonovitých samorostů soupeřících o prvenství (teda jenom tři z nich, ostatní jsou nevýrazné pozadí vhodné k vedlejším karambolům). Film je to naprosto primitivní a předvídatelný, často trapný a naivní, přesto extrémně zábavný! Nejhorší je, když si po shlédnutí tohoto snímku plného zběsilých soubojů na trati a divokých karambolů pustíte skutečné závody F1, kde dvě hodiny zíráte jak Schumacher vyhraje stylem start cíl a jediné předjetí je jezdce s porouchaným vozem o kolo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmových závodech je mnoho odkazů na závody reálné. (Elisebah)
  • Trik s prejdením mince zadnými kolesami, ktorý predvádza Joe Tanto (Sylvester Stallone), je odkaz na päťnásobného majstra sveta Formuly 1 Juana-Manuela Fangia, ktorý to naozaj dokázal urobiť. (m.a.t.o.)
  • Film se natáčel 8 měsíců na 9 velkých cenách v 5 zemích světa. (hippyman)

Reklama

Reklama