Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shan (Yun Lin) je mořská panna, která dostala velmi důležitý úkol. Musí se vypravit na pevninu a zabít za každou cenu bohatého podnikatele Xuana (Chao Deng). Ten totiž svými továrnami ohrožuje život v oceánu a tím ničí i domov mořského národa. Jenže se stane něco, co ani jeden z nich netušil. A tou nečekanou věcí není nic jiného než vzájemná láska! A tím jejich problémy teprve začínají... (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

emma53 

všechny recenze uživatele

Schytala jsem to ve Filmové ruletě podle čísel, tak jsem si řekla: " fajn holka, to snad dáš, alespoň si rozšíříš filmové obzory." Načež jsem se do toho pustila. Ovšem to by hned zkraje veškeré mé buňky, které vlastním nesměly řvát, že tohle tedy ne a néééé nebo zdrhnou. Takže cca v polovině ještě dokud jsem držela pohromadě jsem s vděkem za tu vymoženost techniky použila rychloposuv a fofrem dojela do cíle. Dávám tomu jednu hvězdu a to je za mě, že jsem alespoň kousek dala. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čína. Krajina s jedným z najväčších znečisťovacích problémov na tejto planéte, si zrejme svoje chyby chcelo ( pokrytecky ) kompenzovať na komerčnom ,,blokbástri,, a presvedčiť divákov, že čistá voda a vzduch ( a samozrejme láska ), sú dôležitejšie, ako peniaze a moc. Lenže verím, že to robia doteraz. Teda to znečisťovanie a globálne finančnícke pochody. Koho zaujíma, že Zem umiera, agresívnych miliardárov určite nie. Ako sa hovorí, ´´Po mne potopa...´´ Vyše pol miliardové tržby tohto filmu, určite nemajú príčinu v environmentálnom probléme, pretože toto zrejme čínskych divákov zaujímalo na poslednom mieste. Príčinou astronomického úspechu je to, že ázijský diváci majú radi ,,hongkongský,, humor, Stephen Chow je režisérska hviezda a bolo to v 3D. Takže producenti sa nahrabali a Matička Zem pyká ďalej. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Stephen Chow dlhodobo točí vydarené komédie so zaujímavými zápletkami a s výborným humorom, pričom práve jeho predchádzajúci film, Journey to the west ma z celej jeho tvorby zaujal asi najviac, preto som sa nebál, že by mu už došli nápady, ale Mermaid mu už moc nevyšiel. Aj tentoraz musím pochváliť, že si vybral žánrovo nezvyklú tému a podal ju svojim originálnym spôsobom, takže mi to dejovo celkom vyhovovalo, udržuje si to svižné tempo a celkovo ma zaujímalo, ako sa bude dej ďalej odvíjať, ale problémom je jednoducho hlavne ten humor. Pri Chowovi som predsa len zvyknutý na podstatne vyšší štandard, tu mi vlastne skutočne vtipná prišla len jedna sekvencia, vypočúvanie na policajnej stanici a ešte sa tu nájde pár drobností, ktoré možno dokážu aspoň na chvíľu vytvoriť úsmev na tvárí a to je na komédiu predsa len veľmi málo. A ani tá akcia ma tiež nijak zvlášť nezaujímala, technicky je kvalitne zvládnutá, ale obsahovo to nebolo nič, čo by ma mohlo skutočne baviť. A určite by to chcelo aj lepšie obsadenie, síce samotná morská víla bola ešte celkom dobre zvolená a fandil som jej, ale hlavný hrdina ma moc nebavil a z vedľajších postáv tiež nikto nestojí za výraznejšiu pozornosť. Takže celkovo Mermaid určite nie je zlý film, Stephen Chow z toho cítiť neustále, ale potrebovalo by to viac lepšieho humoru, takáto komédia je vlastne pomerne zbytočná. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60,7miliónaTržby USA $3,232,685Tržby Celosvetovo $553,810,228 (komerčne najúspešnejší film v Číne s tržbou $526,848,189 k roku 2016)▐ Číňanci sú asi blázni, nehovoriac o režisérovi tejto snímky, ktorý vždy ulietal na tých najviac zbesilých a uletených scénach, tu to miestami aj dosť preháňa, s komediálne ladeného fantasy, sa to ku koncu zmení až na nechutné jatky, tam to teda tvorcovia riadne preháňajú, sa nečudujem že to v USA dostalo "R" neprístupnosť, fakt brutal /50%/ ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Dost možná mě jen zhypnotizoval roztomilý kukuč Yun Lin, ale navzdory veškeré jednoduchosti, přímočarosti a neobjevnosti (co na tom proboha dělalo tolik scenáristů?) jsem si Mořskou pannu přece jen užil o kus víc než Cestu na Západ a CJ7ku. Oceňuji, že ač to vypadá, jako by Chowovi pomalu začaly docházet nápady, neztratil nic ze svého smyslu pro rytmus a timing a stále dělá humor, který staví především na obraze a nikoli na dialozích a přepjatém herectví jako spousta dalších komedií z čínských teritorií a Asie celkově. Na pováženou je ale skutečnost, že se v Chowových filmech objevuje stále horší CGI. Kvůli spojení nevzhledných digitálních efektů s ne zrovna oslnivou digitální kamerou působí The Mermaid chvílemi až nepříjemně lacině. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (3)

  • Představitelka mořské víly Shan (Yun Lin) se hledala mezi 120 000 kandidátkami. (Jirka_Šč)
  • Ve snaze splnit co nejpřesněji své představy o filmu, nechal režisér Stephen Chow většinu scén točit více než padesátkrát. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama