Reklama

Reklama

Dívka ve vlaku

  • USA The Girl on the Train (více)
Trailer 1

Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason'. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela. . (Freeman Ent.)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (804)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chápem, že mnohí budú Dievča vo vlaku kritizovať za zápletku, ktorá by sa v pohode zmestila do jedného dielu CSI a mohla by byť aj rovnako nechronologicky rozprávaná. Rozdiel je ale v tom, že zatiaľ čo v detektívnom seriáli by šlo o túžbu po odhalení páchateľa, vo filme ide viac o to, o čom pod svojou žánrovou štruktúrou v skutočnosti je. Osobne si myslím, že je nad čím premýšľať a závery z takéhoto premýšľania nie sú pre súčasný stav spoločnosti, stále ešte založenej na inštitúte rodiny, vôbec lichotivé. Film rozpráva okrem iného aj o rozdieloch vo vnímaní tejto konvenčnej inštitúcie u mužov a žien. Ak tu máme tri hrdinky, z čoho jedna je tá hlavná a pozeráme sa na film ich očami, tak ja by som ich túžby zhrnul ako takmer totožné a v podstate ich tak považujem za jednu postavu. Problém je ale skôr v snahe film rozprávať takýmto až extrémne zmätočným štýlom, kedy som nedokázal rozoznať medzi zmätočnosťou zmotivovanou a zmätočnosťou spôsobenou neistou réžiou. Škoda, mohlo sa jednať o skutočne kvalitný film. 70% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Škoda peňazí na kino. Človek sa teší na mysteriózny thriller a dostane akúsi BABSKÚ DRÁMU. Síce pekne natočenú, ale miestami fakt iritujúcu, blbú, predvídateľnú... Neviem či aj ten slávny worstseller je taký povrchný patos, nedomyslene kolísajúci medzi feministickou a mizogýnnou stránkou, ale zisťovať to určite nebudem. Nebyť Emily v hlavnej úlohe, tak hodnotím oveľa nižšie. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Je strašně cítit, že toto veledílo vzešlo z pera spisovatelky. Mezi postavami panuje podstatně jiná chemie, než kdyby to celé napsal muž. Taktéž jsou velmi cítit spisovatelčiny nehezké zkušenosti s muži, neboť jsou zde všichni vykresleni jako totálně bezpáteřní a agresivní kurevníci. Velmi by mě zaskočilo, kdyby tím nejhorším vrahounem nebyl právě pán. Bylo vidět, že závěrečnou popravu otvírákem na víno si spisovatelka opravdu vychutnala. Snímek neskutečně připomíná Zmizelou, která se mi taktéž nelíbila, neboť se jednalo o podobně feministickou záležitost. Dokonce i detektiva zde hraje žena, to byl opravdu vrchol! Přitom každý člověk ví, že ženského detektiva potkáte jen v knihách a filmech. Feministky by se nad tím už měly jednou provždy zamyslet a uvědomit si to. Vím, že ženy a slečny budou vřískat nadšením. Vždyť se se mnou jedna koukala! Ony totiž v podobných filmech dovedou vidět mezi záběry. Role hlavní hrdinky mi byla krajně odporná. Dokonce mi na dlouho dobu znechutila jízdu vlakem. Nicméně, nutno uznat, že si Emily Blunt trosku střihla velmi kvalitně a dovedu si živě představit, že by si za takovou roli mohla odnést zlatou sošku. Haley Bennett jsem pro změnu viděl v druhém filmu za sebou a konečně jsem se také dočkal jejího obnažení a v tom momentu se mi přestala líbit. Tak hnusný zadek už jsem dlouho neviděl. Naopak Rebecca Ferguson byla celkem fešanda, ta se ovšem pro změnu neodhalila. Emily Blunt byla poté vrcholem hnusu. Její odpornost však nemá smysl rozebírat, tam se jednalo o autorský záměr. Celkové rozuzlení nebylo kdovíjak úžasné a hluboké. Vlastně jsem v tomto snímku neshledal úžasným absolutně nic. Svoje hodnocení tedy vidím na pěknější 2 hvězdy. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Kniha lepší, šla víc do hloubky. Zmizelá lepší, byla víc šokující. Škoda, že se tolik spěchalo v tom, abychom se dostali k zápletce. Kdybych postavy neznala z knihy, úvod by mi prostě nestačil. Krátké flashbacky nejsou dostačujícím zdrojem pro získání informací o minulosti postav. Líbilo se mi zjištění Rachel, a to i přesto, že zde byla oproti knize zvolena jednodušší cesta, jak k němu došlo. Tenhle moment vnímám z celého filmu jako nejemotivnější. Herecky to bylo zvládnuté moc dobře. Jen mě štve, že vlak ve filmu mířil místo do Londýna, do New Yorku. Mezi Británií a Státy je sakra rozdíl. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tvůrč nápaditost ? Ale kdeže. Zmizelá 2, akorát pro méně zdatné "slunce seno" diváky, kteří mají pramálo nakoukáno a Finchera znaji tak akorat z vlaku. Girl on The Train má díky knižní předloze potenciál být mrazivý a osobitý thriller, ale díky pointě, která se dá odhadnout v půli filmu vyznívá jeho potenciální vztahová výpovědní hodnota vniveč. Druhá věc která spolehlivě nefunguje, je střihová skladba a všechny možne flashbacky a skákání v čase. Někdo musel být pod vlivem drog, protože divák jen velmi složitě dává dohromady co, kdy, kde, jak, přičemž stejně tvůrci v závěru polopaticky a doslovně vysvětlují, přitom by to tak moc chtělo loose ends. Emily Blunt hraje tak, že od půlky doufáte, že svlékne podzimní kabát, ukáže svaly a začně s devítkou v ruce konat dobro. Jenže ono nic. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Emily Blunt (Rachel) se kvůli věrohodnému ztvárnění své role setkala s řadou lidí závislých na alkoholu. Při samotném natáčení maskéři ladili různé fáze opilosti její postavy kontaktními čočkami: růžovými pro lehkou podnapilost, krvavými pro těžší a nažloutlými pro kocovinu. (raininface)
  • Postava Marthy, kterou hraje Lisa Kudrow, v knižním románu neexistuje. Je pouze krátce zmíněna, ale nikoli jménem. (veronikajel)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama