Reklama

Reklama

Dívka ve vlaku

  • USA The Girl on the Train (více)
Trailer 3

VOD (1)

Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason'. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela. . (Freeman Ent.)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (804)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Šmírující alkoholičku ve vlaku lze vnímat dvěma způsoby. Jako scénáristicky nepříliš opečované krimidrama skládačkového typu, v němž se flashbacky (některé záměrně matoucí) prolínají s pátráním přesvědčivé Emily, co má nos od rumu z konzumu. Brutálně vtlačený klíčový dílek skládačky (deus ex vlak) mě pak přesvědčil, že i přes sympatickou noirovou formu spolu Přátelé nebudeme. Druhý pohled je jakási feministická glosa o pokřivenosti vztahů a institutu manželství, kdy se ženy na sebe nejdříve dívají očima svých mužských protějšků, aby pak našly sílu, hrdost a sebevědomí vymanit se z misogynních osidel. Paula Hawkins se s muži mizery vyrovnává pomocí knihy, jiní si zase otevřou lahvinku Theroux 1971.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spočiatku absolútne všedný príbeh bez atmosféry či napätia si ma plnohodnotne dokázal získať v druhej polovici, kedy sa začína rozmotávať dostatočne metúco zapletená story. Spočiatku by som nedal ani dve, no nakoniec sme sa vďaka rozuzleniu vyšplhali k solídnej štvorke. Uznávam, že je to celé mierne pritiahnuté za vlasy, pričom sa jedná o akúsi obohranú pesničku, no mňa film bavil. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Popísať zložitý thriller The Girl on the Train je ťažké, v niektorých chvíľach zostáva divákovi rozum stáť. Bezpochyby sa jedná o jeden z najvýraznejších filmov roka 2016, ktorý si publikum získa veľmi originálnym nápadom. Príbeh vie pohltiť, túžime sa dozvedieť, ako to naozaj bolo, dej má spád. Prepracované dialógy strieda akcia, po skončení zostanú ústa zľahka pootvorené a hlava zmätená. Ideálne pre fanúšikov mistery thrillerov a ľudí, čo sa neboja náročnejších diel. Rozprávanie je dosť mätúce. Divák má ohromnú ťažkosť sa vtom poriadne zorientovať. Artové poňatie snímky je tak cielené hlavne pre náročnejšieho diváka. Emili Blunt ako alkoholová troska Rachel je famózna. Zvyšok osadenstva jej len sekunduje. Mne trochu vadila delirická hudba, hlavne na začiatku. Potom už som ju prestal vnímať a keď sa pozriem späť, asi to bola dobrá voľba. Podčiarknuté, sčítané, mne sa to páčilo a myslím, že by to ani nešlo pojať lepšie. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Byl jsem fakt napjatej, ale že bude vyústění všech těch událostí tak nepravděpodobné, jsem vážně nečekal. Pak už jsem příběh nebral jako vážné vyprávění o tří různých typech žen, které takové do té doby bylo. Svoje psychologické momenty film má, ale koncem vše padá jak domeček z karet. Chtělo ubrat na retrospektivních a vizuálních kudrlinkách a jít příměji k thrilleru. Dost atmosféry dodává Danny Elfman. Přesto tenhle film z hlavy nedostanu déle, než jsem si původně myslel. 70%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Girl on the Drogs aneb psycho film o psycho postavách, jakoby měl Institut mentálně chorých dny otevřených dveří, v tomto případě směrem ven. Beru vedení příběhu a budu asi jeden z mála, komu ten konec nijak zvlášť nevadil. Bikproublm mám s celým filmem, asi mi film o několika bláznech (to je terminus technicus) nepřišel vhod. Ne fakt se v době, kdy mám doma necele dvouměsíčního synka, nepotřebuju vyžívat v prvoplánově degradovaných charakterech s utopenými miminky, brbrrrrrr. Dva puntíky za to, že ženy v tomto filmu ještě považují děti za obrovský poklad a ne za vedlejší nechtěný produkt "šup sem-šup-tam". Velké mínus za to, že dvě z nich si tu nevěru užívaly. A Emilka opět výborná. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 45 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Postava Marthy, kterou hraje Lisa Kudrow, v knižním románu neexistuje. Je pouze krátce zmíněna, ale nikoli jménem. (veronikajel)
  • Filmová adaptace byla zvažována ještě dřív, než knižní předloha vůbec vyšla. (Novotnak98)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama