Reklama

Reklama

Rok 1956 - stará věznice Creedmore. Jako jeden z posledních zde byl popraven Charlie Forsythe a to za vraždu, kterou nespáchal. O vězňově nevině věděl obávaný dozorce Ethan Sharpe. Pravda o Charliem Forsythovi zemřela tedy spolu s ním na elektrickém křesle a byla pochována, dokud se brány creedmorské věznice nezavřely navždy... Děj se dále odvíjí v současnosti. Přeplněná nápravně výchovná zařízení donutí správu věznic, aby nařídila opět otevřít železná vrata Creedmoru. Novým šéfem je jmenován Ethan Sharpe. Ze záhrobí se vynoří neklidný duch nespravedlivě popraveného vězně a zanechává za sebou krvavou stopu. Duch Charlieho Forsytha touží po pomstě... (Intersonic)

(více)

Recenze (61)

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Jakožto otrlého diváka mě stále děsí scéna při které je jeden z vězňů uškvařen v pomalu se rozžhavující kovové cele. Těžko říct, zda je to reflekce mého pocitu když jsem film před mnoha lety viděla. Kdo chce zjistit jak moc nechutně svíravej je pocit se na to dívat, ať si film pustí. Milovníci rozličných stylů zabíjení si přijdou na své stejně tak, jako milovníci hororů u kterejch se člověk i zasměje. Moje oblíbená kombinace. Navíc v hlavní roli totálně mrduhodnej Viggo Mortensen bez svýho hipsteřího looku z Pána Prstenů, ještě jako 80' playboy. Oujeee. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

100 minut nudy a čekání, až nuda skončí. Typický horor nehoror z osmdesátých let à la Candyman nebo Maniac Cop (podobný (ne)kvalitou, nudou, nikoliv příběhem), ve kterém někdo nebo něco zabijí a je úplně putna kdo nebo co to je. Tenhle typ filmů se vysílal na televizi Nova koncem 90. let kolem půlnoci v pátek a v sobotu. Slabota. Na ČSFD 59% film, na imdb taktéž :-) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z nostalgických VHS klasík našej mladosti. No a po rokoch musím priznať, že zostarla menej než konkurencia, respektíve som sa pri Väznici bavil podstatne viac, než som očakával. Harlin mieša väzenskú drámu s hororom prekvapivo bezkonfliktne, až sa človek čuduje, prečo ide o tak zabudnutý film. Vo vypečených a nápaditých vraždách sa možno inšpirovali aj tvorcovia série Final Destination a občas si spomeniete dokonca aj na Tetsuo. Príbeh jednej netradične prevedenej pomsty je síce priamočiary, ale dá sa užiť od začiatku do konca, predovšetkým ak máte na film nostalgické spomienky. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Renča Harlinů zavřel do věznice (nechtěně) i diváka. Ani se nedivím, že se Harlinovi po takových filmech postupně dveře hollywoodských studií uzavřely. Být já producentem a předložit mně, že se má jednoho krásného dne točit tohle, tak letní dovolenou strávím dobrovolně v Sing Singu a už se nechci do termínu natáčení tohoto "mistrovského" díla vracet. A to si stojím za tím, že Renča talent má, ale v hororech s ním zachází bídně. Není to přímo žánr pro něho. Jemu sedí vyloženě akční pecky typu "Cliffhanger" a je tedy jednoznačně akčně dynamickým typem režiséra. Občas dokázal se schématem hororové série pracovat dobře a zajímavě, jako třeba u čtvrtého dílu "Noční můry" anebo "Vymítače dábla", ale jak už jsem předeslal, i tak by horory točit neměl. V tomhle ošuntělém nepokazil vyloženě na co sáhnul, ale s tak úděsným scénářem ani nebylo možné pracovat, natož tvořivě. Mohl si za to jenom sám, protože si ho sám s kolegou Courtney Joynerem naflákal. Film ani nepřináší do žánru něco extra nového. Podobných námětů se mstícím se duchem ze sklepa, z temnot, z ledničky a nyní tedy pro změnu z věznice, je pěkná řádka, tak proč o tom točit další x-tou variaci, a navíc to profláklé prostředí věznice, které má ve filmech ještě početnější zastoupení. Na filmu si smlsnul zub času. Ošuntělost a obrazová nevzhlednost z něj jen číší. Technická stránka představuje archaismus v nejčistší možné podobě. V dnešní době to neobstojí ani příběhově. Půjčovny vhs jsou utopie a kdysi by tam tenhle film za jejich boomu na začátku devadesátých let dělal dobrou službu, šel by z videa do videa a o víkendech by se musel předem zamluvit, aby byl k sehnání. Ano, ten titul by v té době lákal. Ve svém pojetí je myšlenkově jednoduchý a v podstatě úderný a tedy přesně plní požadavky poklesle "béčkových" hororů na rozhraní osmdesátých a devadesátých let minulého století. Jenže dneska se lze nad jeho pitomostí jenom smát a kazetu, nebo na čem je to nahrané, s klidem hodit do odpadků. Neexistuje nejmenší důvod, proč se na tohle v dnešní době dívat. Leda, že byste chtěli vidět tehdy zcela neznámého Viggo Mortensena, jehož účast na filmu je rarita. 0% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nasranej duch neprávem odsouzenýho vězně se prohání po věznici a dělá čistku. Pro mě nostalgie jako prase. Pokud se nepletu tak právě Věznice a Maniac Cop byly jedny z mých prvních hororů co jsem viděl. Dnes už na mě film sice neměl takovej dopad jako kdysi (ani nevím kolik mi bylo když jsem ho viděl poprvé), ale i tak se podle mě jedná o hodně povedenej horor(na svou dobu určitě). Ono v dětských očích zlo vypadá vždycky děsivěji než v očích dospělých. Moc jsem si z filmu nepamatoval a popravdě jsem film čekal daleko horší. Při koukání na film se mi ale postupně začínaly všechny ty vraždy vybavovat. Navíc vraždy jsou vydařený a hlavně různorodý. Potěšila i role Vigga Mortensena(kterýho jsem samozřejmě v tý době neznal) kterej tady hraje slušnýho kolíka. Lane Smith kterýho si snad pamatuju jenom jako šéfa Klárka Kenta a Lojs Lejnové z trapnýho seriálu Superman tady kupodivu obstojně zahrál pošahanýho šéfa věznice. Osobně si tenhle film za pár let klidně zopakuju. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Viggo Mortensen (Burke) sa počas natáčania jednej scény do svojej postavy tak vžil, že zničil operadlo stoličky - vo filme predstavujúcu elektrické kreslo. (misterz)
  • Väzenie, v ktorom sa film natáčal, je bývalé štátne väzenie vo Wyomingu. Poriadajú sa tam pravidelné denné exkurzie, pričom veľa vecí od natáčania v roku 1987 je nedotknutých a stále v pôvodnom stave. (misterz)
  • Do úlohy Burka bol zvažovaný aj Thom Matthews. (misterz)

Reklama

Reklama