Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 2

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (297)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Toto je asi fakt len film pre milovnikov pôvodneho The Room. Videl som z neho len trailer a sceny, ktore su aj v tomto filme a ani tie mi nepripadali tak mizerne, aby som sa smial. A zaroven mi nepripadal svojou mizernostou zabavny ani film vzniku jedneho mizerneho kultu. Nechapem comu som sa mal smiat alebo co ma na tom malo bavit. Originalny Tommy Wiseau ma napriek svojmu totalnemu antitalentu urcitu charizmu. Zatialco James Franco tu pôsobi odpudivo. A jeho brat uplne neznesitelne. Idealnym reziserom tejto pocty otrasneho herca a rezisera Tommyho Wiseaua by bol Jared Hess. Ten by film dokazal natocit s uprimnym obdivom a zaroven absurdnym humorom. Vo Francovej rezii to je len divne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať to má grády. Jako Titanic." Z filmu o natáčení propadáku Pokoj jsem měl veliký obavy. Zbytečně, protože tohle byla docela sranda. Jestli je Tommy Wiseau jenom z poloviny takovej magor, jakýho jsem v tomhle filmu potkal, tak s ním chci tvořit nějaký další jeho dílo. Mám teď půl hoďky času, což je dost na napsání geniálního scénáře o depresi rotujícího kedlubna a společně to zhmotníme na plátno. Budeme hercovat, kamerovat, kostýmovat, větrákovat i šeptákovat tak dlouho, až se dílo podaří. A pokud se proti nám spiknou nebesa a toho Oscara zase nevyhrajeme, tak budeme mít aspoň spoustu zážitků, o kterejch nějakej Franco znovu může natočit film. Doufám, že bude stejně zábavnej jako tenhle. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film skvělý jak po informační stránce (dává mnohým podivnostem v The Room kontext), tak po herecké a filmařské. Franco to vzal hezky komplexně, je to fakt vtipné a i přes to se film Wiseauovi nevysmívá. Naopak je to spíše pocta. Protože to, co Tommy Wiseau dokázal je svým způsobem výjimečné. Natočil pro mnohé diváky kultovní film, film, který se stále tu a tam stále promítá v kinech a film, u kterého se dodnes baví kvanta lidí, byť třeba ke smůle režiséra poněkud nechtěně. Wiseau je podivín se specifickým zevnějškem, mluvou i gestikulací, ale James Franco si ho dával úplně s přehledem. Porovnání pravděpodobně nejoblíbenějších scén filmu v závěru naprosto super (kdo si před zhlédnutím The Disaster Artist pustil i původní film, rozhodně neprohloupil) . ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celú dobu som len neveriacky civel. Naozaj nádherné načrtnutie pozadia vzniku jedného z najzaujímavejších snímok všetkých čias, ktorému nikto na svete nemôže uprieť, že je neskutočne zábavný. Fenomén atraktívnej debiliny poňali po svojom bratia Francovci. Starší James zrežíroval život Tommyho Wiseaua a postavil sa do jeho roly. Daveovi sa ušla dôležitá pozícia Tommyho najlepšieho priateľa Grega Sestera. James Franco odviedol záslužnú režisérsku prácu a nominácia na Oscara za najlepší adaptovaný scenár je na mieste. Film hýri šťavnatými postavami a slepou láskou k umeleckej dramatičnosti. Odvážna snímka Disaster Artist sleduje detinskú túžbu Tommyho Wiseaua stať sa hollywoodskou hviezdou. Rovnako tu musím spomenúť skvelé herecké výkony, z ktorých najviac vyčnieva James Franco, ktorého herecký prejav zmýva hranicu medzi jeho osobou a osobou Wiseaua. The Disaster Artist je teda zaujímavým a neskutočne vtipným ohliadnutím za filmovou legendou a mýtom, ktorého odkaz práve vďaka tejto snímke bude žiť ďalej. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vidět The Room je v tomto případě nutnost, jinak vám spousta věcí unikne a ačkoliv na mě původní Wiseauvo dílko dojem neudělalo, tak film o filmu se povedl. James Franco vystřihnul a vystihnul osobitě netalentované kopyto s chirurgickou přesností a musel bych dlouho vzpomínat, kdy naposledy mě dokázala nějaká postava takhle rozesmát. Výborné byly i scénky z natáčení se zoufalým štábem, který trpí režisérovými rozmary a potrhlými nápady. Tady mi vlastně chybělo jediné a to absence stanu, kam se chodil kameraman Wiseauovi smát. A tak jediné, co mě fakt vadilo, byl Dave Franco, kterému to tady vůbec nesedlo a bráchovi to celé kazí. Ale i tak je to prča, která vznik The Room v mých očích ospravedlňuje. 80% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Reakce publika při premiéře filmu je fiktivní a je míněna jako metafora pro budoucnost filmu. Ve skutečnosti byla reakce diváků přinejmenším rozpačitá. (Dementra)
  • Film si vyslúžil "standing ovation" po premiére na filmovom festivale SXSW v marci 2017. (belinko)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama