Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 2

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (297)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Neskutečný film. Určitě ale předtím doporučuji zhlédnout Room. Film je ohromně narvaný hláškami. Už dlouho jsem se tak dobře nezasmál. Je vážně šílené, že je to podle skutečnosti, všechny ty příhody z natáčení, maso. James Franco tu neskutečně přehrává, ale to se k jeho roli hodí. To samé platí i pro bratra Davea. Tommy byl prostě magor a podle toho i celý film dopadl. Určitě si to natáčení zasloužilo vlastní film. Obsazení je taky super. "Ahoj, pejsánku." :D ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Toto je asi fakt len film pre milovnikov pôvodneho The Room. Videl som z neho len trailer a sceny, ktore su aj v tomto filme a ani tie mi nepripadali tak mizerne, aby som sa smial. A zaroven mi nepripadal svojou mizernostou zabavny ani film vzniku jedneho mizerneho kultu. Nechapem comu som sa mal smiat alebo co ma na tom malo bavit. Originalny Tommy Wiseau ma napriek svojmu totalnemu antitalentu urcitu charizmu. Zatialco James Franco tu pôsobi odpudivo. A jeho brat uplne neznesitelne. Idealnym reziserom tejto pocty otrasneho herca a rezisera Tommyho Wiseaua by bol Jared Hess. Ten by film dokazal natocit s uprimnym obdivom a zaroven absurdnym humorom. Vo Francovej rezii to je len divne. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není to moc vtipné. Aspoň pro mě,, protože humor těžící z trapnosti snáším jen těžce a tady ho bylo požehnaně. Snímek je až maniakálně přesný. Jak do detailů napodobovali scény z The Room ještě dokládá děleným plátnem, kdy srovnává originální záběry s předělávkou. Filmaři šli do takových detailů, jako byly třeba stejné šperky hereček. K čemu vlastně takový film, který jen popisuje a nic nenabízí? Motiv podivného přátelství mezi plytkým hezounem Gregem a egomaniackým Tommym mě moc neoslovil. Nebylo to přátelství, ale závislost. Tommy získal obdivovatele, Greg podporovatele. Už z původního The Room vysvítá, že Tommy je nejenom magor, ale i otřesně odporná postava, dětinská, hloupá, sobecká a přitom krutá. A tenhle snímek to akorát potvrdil. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film skvělý jak po informační stránce (dává mnohým podivnostem v The Room kontext), tak po herecké a filmařské. Franco to vzal hezky komplexně, je to fakt vtipné a i přes to se film Wiseauovi nevysmívá. Naopak je to spíše pocta. Protože to, co Tommy Wiseau dokázal je svým způsobem výjimečné. Natočil pro mnohé diváky kultovní film, film, který se stále tu a tam stále promítá v kinech a film, u kterého se dodnes baví kvanta lidí, byť třeba ke smůle režiséra poněkud nechtěně. Wiseau je podivín se specifickým zevnějškem, mluvou i gestikulací, ale James Franco si ho dával úplně s přehledem. Porovnání pravděpodobně nejoblíbenějších scén filmu v závěru naprosto super (kdo si před zhlédnutím The Disaster Artist pustil i původní film, rozhodně neprohloupil) . ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Burtonovým Ed Woodem, ke kterému se mnozí komentátoři uchylují, je logické a The Disaster Artist z něj v žádném ohledu nevychází se ctí. Jamesi Francovi k mistrovství schází mnohé a ze všeho nejvíc nedostatek imaginace. Není to prostě hračička burtonovského typu a nezmůže se na nic jiného než na parazitování na legendárním propadáku The Room. Není tam nic jiného než mechanické kopírování, přičemž Tommy Wiseau je ztvárněný jako zcela necharismatický a bohužel i veskrze protivný týpek, který při svých výstupech leze divákovi na nervy. Z látky se dalo vytěžit nepoměrně víc. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Na konci filmu se v publiku při premiéře filmu krátce objeví i Michael Rousselet, který je považován člověka, který jako první přitáhl pozornost na The Room (2003) a započal tak jeho kult. Rousselet se v součanosti věnuje filmu profesionálně. (Dementra)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno