Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 3

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (297)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Burtonovým Ed Woodem, ke kterému se mnozí komentátoři uchylují, je logické a The Disaster Artist z něj v žádném ohledu nevychází se ctí. Jamesi Francovi k mistrovství schází mnohé a ze všeho nejvíc nedostatek imaginace. Není to prostě hračička burtonovského typu a nezmůže se na nic jiného než na parazitování na legendárním propadáku The Room. Není tam nic jiného než mechanické kopírování, přičemž Tommy Wiseau je ztvárněný jako zcela necharismatický a bohužel i veskrze protivný týpek, který při svých výstupech leze divákovi na nervy. Z látky se dalo vytěžit nepoměrně víc. Celkový dojem: 45 %. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

James Franco je zde opravdu perfektní, je bravurní jako imitátor a zábavný i sám o sobě, pokud The Room neznáte. Na jeho postavě a herectví stojí veškerý humor a pramení z něj veškerá zábava z filmu. Bez něj je celý Disaster Artist pouze rutinní polodokumentární popis tvorby jednoho béčka. V tomto Ed Wood působí jako "úplnější" film. 7/10 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdybych nebyl jedním z největších filmových odborníků s globálním světovým přehledem a snímek, o kterém tento snímek pojedná již kdysi dávno neviděl, tak bych na něj rozhodně po zhlédnutí tohoto filmu dostal chuť. Tommy Wiseau je naprostý klenot, ať už mezi postavičkami Hollywoodu nebo vůbec jako člověk takový. Je to člověk jehož mysl se vznáší asi 2 kilometry nad jeho tělem. Neskutečně vtipně pojatý snímek o životě jednoho mimozemšťana. Celou dobu jsem jen nevěřícně civěl. Opravdu nádherné nastínění pozadí vzniku jednoho z nejzajímavějších snímků všech dob, kterému nikdo na světě nemůže upřít, že je neskutečně zábavný. Začínám silně pochybovat o tom, že The Room zamýšlel autor skutečně vážně. Namohu vyloučit, že se jen nejednalo o nejdokonalejší vtip v dějinách kinematografie. Franco to pojal moc hezky. Vytkl bych snad jen maskérům, že ač dělali co mohli, tak se jim Franca nepodařilo zošklivit dostatečně. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Ed Wood měl trumfy: výrazný časový odstup, Ameriku 50. let minulého století (tedy prostor pro Burtonovu stylizaci) a hrdinu, jemuž fandíte. Tommy Wiseau je pouze nesympatický manipulativní ego-podivín (bohužel ale né až tak podivný, že by třeba nosil dámské šaty, nebo neměl přední zuby), kterému se povedl husarský kousek s jedním svérázně špatným filmem. James Franco hraje výborně, ale v jeho filmu nenacházím nic, co by mě ponouklo se k němu v budoucnu vrátit. Lidským plusem je, že si z mimozemšťana Tommyho nedělá vyloženě srandu. Diváckým mínusem je, že je to možná i proto celé trochu nuda... Dave Franco je sympaťák, ale do role Sestera se nehodí, roli měl hrát někdo daleko panenštější, naivnější. Autenticitu trochu ruší i Seth Rogen. Zažít ale původní The Room v napraném kině musí být super zážitek. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rvala bych si vlasy a odvezli by mě do psychiatrické léčebny, kdybych měla točit film s Tommym, ale konec byl nečekaným zúročením a to myslím pro všechny, kterých se to nějak týkalo, včetně hlavní dvojky. Snad dám někdy i The Room, protože James Tommyho dokonale napodoboval, za to tleskám !! Takže jaký musí být originál? ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Film si vyslúžil "standing ovation" po premiére na filmovom festivale SXSW v marci 2017. (belinko)
  • Samotný Tomm Wiseau se později nechal slyšet, že film je přesný z 99,9 %. Což je zajímavé prohlášení, vzhledem k tomu, že o knize, ze které film přímo vychází uvedl, že je přesná pouze ze 40 %. (LucasAbelle)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama