Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 3

VOD (1)

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (296)

Janek 

všechny recenze uživatele

Ed Wood měl trumfy: výrazný časový odstup, Ameriku 50. let minulého století (tedy prostor pro Burtonovu stylizaci) a hrdinu, jemuž fandíte. Tommy Wiseau je pouze nesympatický manipulativní ego-podivín (bohužel ale né až tak podivný, že by třeba nosil dámské šaty, nebo neměl přední zuby), kterému se povedl husarský kousek s jedním svérázně špatným filmem. James Franco hraje výborně, ale v jeho filmu nenacházím nic, co by mě ponouklo se k němu v budoucnu vrátit. Lidským plusem je, že si z mimozemšťana Tommyho nedělá vyloženě srandu. Diváckým mínusem je, že je to možná i proto celé trochu nuda... Dave Franco je sympaťák, ale do role Sestera se nehodí, roli měl hrát někdo daleko panenštější, naivnější. Autenticitu trochu ruší i Seth Rogen. Zažít ale původní The Room v napraném kině musí být super zážitek. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak trochu parazit - vše dobré v tom filmu je jen doslovnou citací Wiseauova antimistrovského díla, nic navrch dodáno není. Na rozdíl od Burtonova Eda Wooda tu nevzniká jedinečný svět, v němž se zamilujete do nadšení neortodoxního filmaře - jde prostě jen o rekonstrukci pár kultovních scén propojených hodně mizerným příběhem (obzvlášť otravný je Seth Rogen popisující vždy u každé scény Roomu explicitně to, co je na ní filmařsky špatně, protože by to asi jinak divák nepochopil, čímž vysává potenciál opravdové zábavnosti). Dynamika mezi sourozenci Francovými vůbec nefunguje, Wiseau je třeskutě nesympatický a necharismatický a přesto mu má být Greg upřímně oddaný. Jde o ilustraci událostí, o nichž mám nakonec dojem, že byly zajímavější než tenhle film - děj i pointa jsou vlastně ještě banálnější než v samotném The Room. Ne že by mi ten film vyloženě vadil, ale jak říkám - jde jen o parazita na popkulturním fenoménu, kde se tak nějak uspokojivě realizuje to, co každý tuší, že tam musí být. Jde o můj čtvrtý film od Franca coby režiséra a pomalu nad ním lámu hůl. A to ani neřeším, že ten film vypadá ošklivě a že kostýmy a make up herců vypadají strašně uměle - předpokládám, že to je nějaký záměr, který má evokovat původní The Room. I když je to divné, protože The Room těmihle nedostatky moc netrpí, mnohem větší problémy má třeba se zvukovou mixáží a střihem, což tu prakticky není reflektováno a Franco se připravil o možnost zajímavé filmové hříčky. PS: James je ok, ale Dave Franco je opravdu tragický herec. 5/10 ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je mi to hrozně líto, ale ten film je zajímavý jen kvůli tomu o čem a o kom je. Tommy Wiseau je jedna z největších záhad dnešní popkultury a proto se zdá být dobrý nápad natočit o něm film. Na druhou stranu je to člověk tak divnej, že se o něm vlastně nedá natočit film který by diváka opravdu strhnul. Tommy je naprosto nečitelný a proto na něj nejde naroubovat opravdu kvalitní dramatická nebo komediální scénáristická konstrukce.. Já věřím, že se Franco snažil seč to jen šlo, ale výsledek je tak trochu bez barvy, chuti a zápachu...Jinak... Mám osobní teorii, že Wiseau je upír kterému je už asi tak 1000let a proto je už senilní, naprosto znuděný a zmatený věčným životem a navíc mu straší ve věži od momentu kdy v 60.letech vycucal jednoho hipíka naládovaného LSD. Mám taky podezření, že ve své senilitě zapomněl, že je upír a každý nový boží den se snaží zase a znova zjistit co se to kolem něj kurva děje... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Viete, ono je tá krásna láska k natáčaniu filmov na prvý pohľad úžasná... kým tie sračky nemusíte vidieť na vlastné oči (teraz narážam na The Room, nie na Disaster Artist). Čiže v tomto smere Disaster Artist môj obdiv nemá. Ústredná dvojka mi pripadala sympatická asi ako drogovo závislé duo, ktorému je fuk, či dostane prachy za hranie alebo orálny sex pod mostom. Takže keď sme pri hercoch resp. postavách, tak najpozitívnejší dojem na mňa urobil snáď len Seth Rogen, ktorý je i na malom priestore skvele odovzdaný. V rozpakoch ma nechalo i nejasné žánrové zaradenie. Neviem, či to mala byť komédia, lebo mňa z toho mrazilo ako z Mlčania jahniat. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Film o filme, ktorý je považovaný za jeden z najhorších filmov všetkých čias. Snímok The Room Tommyho Wiseaua som nevidel, ale vzhľadom k záverečným porovnávacím sekvenciám James Franco pristúpil k otrockému prepisu, čo bolo veľmi dobrým ťahom. Dokonale totiž vystihuje otrasne zlý film, ktorý preudofilmár Wiseau natočil. Lenže Franco išiel oveľa ďalej. Vytvoril celý príbeh o tomto filmárovi, ktorý si išiel za svojim snom. Otázkou je, či napokon tento film dokáže uspokojiť diváka, hoci je natočený na úrovni. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Reakce publika při premiéře filmu je fiktivní a je míněna jako metafora pro budoucnost filmu. Ve skutečnosti byla reakce diváků přinejmenším rozpačitá. (Dementra)
  • Na konci filmu se v publiku při premiéře filmu krátce objeví i Michael Rousselet, který je považován člověka, který jako první přitáhl pozornost na The Room (2003) a započal tak jeho kult. Rousselet se v součanosti věnuje filmu profesionálně. (Dementra)
  • Ve filmu se objeví i hlavní protagonisté původního The Room (2003) - Tommy Wiseau a Greg Sestero (castingový agent). Sestero také projevil zájem o roli původního představitele Marka, kterého Tommy (James Franco) na začátku filmování propustil. Od tohoto nápadu se ale upustilo. (Dementra)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama