Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (461)

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tu už bolo priveľa fantasmagorie. Toto už nebolo ani zďaleka také dobré, ako prvých 6 filmov. Píšem 6, lebo sa mi zdá, že tie posledné tri už začínali byť trocha kostrbaté. Neviem čo si mám o tomto vôbec myslieť. Celé sa to akože odohralo za 4 minúty v hlave toho génia áno? No dobre. Pôvodne som tam dal 4*, po nejakej úvahe som to znížil a teraz by som najradšej dal iba 2*, ale už som prekročil deadline, takže meniť to nemôžem. 5/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Buď je to neuvěřitelně chytré, jak formou, tak obsahem a veškerými nuancemi, náznaky a narativními pokusy, které procházejí obojím nebo se prostě Moffat zase jednou utrhl z řetězu a napsal naprostou, ale stále vysoce zábavnou, dialogově precizní šílenost, definitivně usvědčující Stevena z jeho mimozemského původu a z toho, že si ho možná lidská rasa snad ani nezaslouží.. a zasloužit možná ani nechce. Kdyby takto vypadala celá nová sezona, asi by mě to mrzelo, i když to bylo stále zajímavější než většina 3. série, ale v tomto formátu? No proč ne. Zatím 8/10, ještě to bude chtít opakování. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s do nebes vychvalovaným Cumberbatchovým Holmesem a ovládají mě výrazně negativní pocity. Nevím, zda jsem si zrovna zvolil ukázkový vzorek, ale i tak se domnívám, že bych měl být unesen hereckými kreacemi velkého Benedicta. Nestalo se, protože jakýkoli jeho sebelepší výkon přebil naprosto stupidní a zmatený scénář a ačkoli námět si říkal o atmosferickou hororovou detektivku, ve výsledku se jedná o nudný, nezáživný a trapný blábol. Jsem vyléčený a bude mi trvat asi hodně dlouho, než se na tohoto Cumberbatche v roli Holmese znovu podívám. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento speciál dorazil na zásadní problém speciálů. Něco říct a přitom vlastně neříct vůbec nic. Díl s pořadovým číslem "0", lidé totiž rádi přehlížejí a přeskakují. Nějak jsem na ten prázdný obsah tvůrcům nedokázal naletět. Na jednu stranu musím poděkovat televizi ČT 2, která do svého hlavního vysílacího času tuhle zběsilost zařadila, a to celé bez reklam! Na druhou stranu by určitě udělala lépe, kdyby sáhla po původním znění. Dabing byl děsný a bohužel nebyl jedinou děsnou věcí. Tento počin si netroufám považovat za plnohodnotný díl seriálu. Spíše se jedná o experimentální upoutávku na 4. sérii, která přijde kdovíkdy. Hodinu a půl divák bloudí mezi Šerlokovými neurony. Co si budeme povídat. Tvůrci mají ve 4. sérií co napravovat. Tohle byla menší facka všem divákům, kteří se na tento díl velmi těšili. Stále je to však Sherlock, takže se zarazím o ošklivé 3 hvězdy. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

První hodina byla excelentní! Sherlock se vrátil ke svým kořenům a klubala se z toho atmosférická pecka. Po prvním přechodu v čase se z toho ale stala překombinovaná hloupůstka, která se snažila tvářit nesmírně důležitá pro kontext hlavní dějové linie (přítomnosti) z konce třetí série. Čekal bych tedy nějaký posun ale kde nic, tu nic.... Konečná pointa byla totiž naprosto zřejmá už před dvěma lety, kdy třetí série skončila. Kdyby se tvůrci nepokoušeli tvářit tak chytře a zůstali pouze u mírně hororového speciálu z viktoriánské doby, udělali by mnohem líp. Takhle z toho vyšlo jen nepříjemné zklamání. 5/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Příběh není zfilmován podle povídky sira Arthura Conana Doyla, ale jistá spojitost tu je. V původním příběhu "The Adventure of Musgrave Ritual" se Sherlock zmíní o případu nevěsty, když s Watsnem probírají staré příběhy. Nic konkrétního ale neřekne, takže většina příběhu je od tvůrců scénáře Marka Gatisse a Stevena Moffata. (kubsov)
  • Ve filmu můžeme nalézt hned několik přímých referencí na původní povídky o Sherlocku Holmesovi. Jedná se například o „Modrou karbunkli“, „Pět pomerančových jadérek“ nebo „Musgraveský rituál“. (Othones)
  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama