Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (462)

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tu už bolo priveľa fantasmagorie. Toto už nebolo ani zďaleka také dobré, ako prvých 6 filmov. Píšem 6, lebo sa mi zdá, že tie posledné tri už začínali byť trocha kostrbaté. Neviem čo si mám o tomto vôbec myslieť. Celé sa to akože odohralo za 4 minúty v hlave toho génia áno? No dobre. Pôvodne som tam dal 4*, po nejakej úvahe som to znížil a teraz by som najradšej dal iba 2*, ale už som prekročil deadline, takže meniť to nemôžem. 5/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten geniální seriál, nad kterým všichni hýkají blahem? Sny ve snech ve snech, drogy a pseudokomplikovanost, forma přebíjející obsah, resp. maskující, že tam moc obsahu není, ježto genderově vyvážené moralizování za obsah nepovažuji. Udělal jsem dobře, že jsem se k tomu po prvním díle nikdy nevrátil. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Sherlock se nám přesouvá zpátky do 19. století, kam původně patřil. Vizuálně je vše v pořádku a samotný případ se Nevěstou je skvělý od začátku do konce (respektive skoro do konce). Nicméně to tam děsivě ruší ty vstupy ze současnosti, ty psychedelické zjevení profesora Moriartyho a celkově pokus o to udělat z toho něco víc než zajímavou stylovou detektivku. Chápu, že to tvůrci chtěli nějak navázat na původní seriál, ale mě to prostě přišlo asi stejně otravné jako když hrajete Assassin's Creed a probudíte se z Animu. 3,5 ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pre viacerých bude toto ťažko stráviteľné sústo, ale mňa neuveriteľne bavilo a konečne sme sa dočkali nejakých vysvetlení. Tento seriál si jednoducho žije svoj vlastný fascinujúci život a akékoľvek výhrady v tomto prípade sú len chybou očakávaní. Len škoda, že na ďalšiu sériu ešte budeme musieť sakra dlho čakať. Svoj vysokoodborný a postrehov plný komentár však v túto chvíľu ukončujem, ale chcela som byť prvá, tak som niečo napísať musela... podrobnejšie sa hádam rozpíšem až si dám repete, predsa len som sa viac kochala ako sústredila na drobnosti majstrov Moffata a Gatissa. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak je Sherlock geniální, tak je i neskromný a ve stylu jeho okázalé nabubřelosti se začíná odehrávat i nová řada seriálu. Tvůrci si uvědomují, jakou ikonu na seriálovém poli stvořili a začínají tak trochu masturbovat sami nad sebou. Nejsem toho velký fanda a už vůbec nejsem fanda oživení poměrně nezajímavého a necharismatického záporáka, s kterým jsme se už jednou vypořádali. Každý ví, že, aby hrdina mohl fungovat, musí mít k sobě pořádného antihrdinu, Moriarty jím u mě rozhodně není. Je to zbohatlý pacholek, jakých je napříč seriály plno, nemám k němu respekt a už vůbec z něj nemám strach. Přijde mi, že v tomto scénáři nemůže skvělé duo Sherlock+Watson jet na plný plyn... 7/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Příběh není zfilmován podle povídky sira Arthura Conana Doyla, ale jistá spojitost tu je. V původním příběhu "The Adventure of Musgrave Ritual" se Sherlock zmíní o případu nevěsty, když s Watsnem probírají staré příběhy. Nic konkrétního ale neřekne, takže většina příběhu je od tvůrců scénáře Marka Gatisse a Stevena Moffata. (kubsov)
  • Ve filmu můžeme nalézt hned několik přímých referencí na původní povídky o Sherlocku Holmesovi. Jedná se například o „Modrou karbunkli“, „Pět pomerančových jadérek“ nebo „Musgraveský rituál“. (Othones)
  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama