Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna, tichá a poněkud plachá mladá slečna, žije se svými rodiči v Bergamu, kde pracuje jako pokladní v baru kavárny. Zde se potká s Guidem, milánským gangsterem, který se tu ve městě ukrývá, a zamiluje se do něho. On její náklonnost opětuje, ale zároveň ji před sebou varuje, že není zrovna dobrý. Ona s ním přesto odejde do Milána. Když se stane svědkem gangsterského útoku, Guidův šéf ji chce zkompromitovat, aby proti nim nikdy nemohla svědčit: Guido ji nutí k prostituci. Když však otěhotní a Guido chce, aby šla na potrat, tak se vzbouří. Může nakonec uniknout takovémuto “životu”, nebo je smrt jediné východisko? A co dítě? (Karlos80)

(více)

Recenze (5)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna dobře natočené drama, v kterém vyniká snad jen Edwige Fenech, která se asi jako jediná snaží dobře hrát. Režisér je však po dohodě s producentem odhodlán ukazovat nám především její tělo, takže marná snaha. Film plyne rychle, ale možná až příliš. Všechny postavy kromě Edwige, Paniho, Conteho a Richardsona tak budí dojem spíše náhodných kolemjdoucích. Hudba jako by vypadla z repertoáru Karla Gotta. Dá se vidět, ale protože hlavní představitelka byla pravděpodobně jediná, kdo bral tento film vážně, nelze dát lepší hodnocení. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicka komentatorska bieda pokracuje na csfd. Este ked ide o mainstreamove filmy, tak jo, komentarov su tu 1000ce, horsie je to u tychto neznamych - o to ale lepsich filmov. Karel Chrocht si zas mele to svoje ..... ja som to pozeral hlvne kvoli mojej oblubenej Edwige Fenech, ktora mala v 70s suverenne najlepsie filmy, a bola to kost, sexica na urovni. Tempo vyborne, film ma akusi dejovu liniu, takze scenky spolu suvisia, dialogy su tiez z tych lepsich. Okrem fenech su tu herci pre man neznami, kazdopadne film sa oplati mat a pozriet : 82 % ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Mnohem raději mám Edwigu Fenechovovu v jejím   pravém žánru, než v podobném dramatu s   kriminální zápletkou. Italské komedie s   erotickým nádechem a oblíbenými přiblblými   týpky, kteří jí sekundují ve svlékacích   scénách, jsou mnohem snesitelnější. I tady se   "Fenečka" několikrát odhalí, ale je   to takové cudné a scény postrádají nádech   lascivnosti. Příště si dám na výběru   jejích filmů více záležet. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pekna Pantera, pekna Shirley Corrigan a samozrejme pekna Edwige. Tentokrat ji vidime v roli gangsterske prostitutky. Film celkem svizne utika, koukat se na to da... :-) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Eurocultovní klasika a opravdu parádní film, já jen lituji toho, že jsem na tento snímek, který jako kdyby z oka vypadl "Gambling City" z roku '75 od Sergia Martina, nenarazil dřív. Film bych označil jako akční zločinecké (z části poliziotteschi) romantické melodrama, ode všeho tak trochu, ale opravdu skvěle podané a zahrané. Akce společně s pěkně napsaným příběhem se tu navzájem krásně prolínají, film nenudí, pořád se v něm něco děje. Hlavní roli si zde zahrála giallo královna Edwige Fenech (toto byl vůbec první negiallo film, ve kterém jsem ji viděl), to že byla jako obvykle velmi svůdná a oslnivě krásná, to bych nechal stranou. Edwige zde hraje chudou a velmi plachou prodavačku v kavárně, která podlehne zkaženému a nemilosrdnému gangsterovi Guidovi (Corrado Pani), prostě láska na první pohled. On jí alespoň na čas poskytne jisté materiální zabezpečení, časem ji však nutí do pašování drog, zkaženého života prostituce a nekontrolovatelného násilí. Edwige podala skutečně nádherný výkon, jeden z nejlepších, co jsem od ní doposud viděl. Může ona uniknout ze spáru mafie nebo je smrt jedinou možnou alternativou? A co se stane s dítětem? Krásná role Edwige byla víceméně hodně civilní, žádná umělost, nebyla to jen tak nějaká obyčejná jednoduchá role jako v giallo filmech, ale značně vývojová, co se jejího charakteru týká, zde projevila např. hodně citu, zvláště v druhé půli (typický romanťák), kdy utíká od Guida, poté co se ji narodí syn, kterého Guid nechce a trvá na tom, aby šla na potrat. V této pasáži zahrála opravdu příkladnou mladou láskyplnou matku se vším všudy, zrovna tak jako parádní vášnivou gamblerku. Fascinující film z velkého světa, s tvrdými dopady, který značně hraje na city, s fascinujícím výkonem krásné Edwige (já jsem si zde doslova zamiloval její nevinný výraz v jednotlivých scénách), která s režisérem Carnimeonem spolupracovala už v roce '71, a to na zdařilém giallu "Case of the Bloody Iris". Já tedy nemohu nic víc než tento akční, násilný, ale hlavně neuvěřitelně vzrušující, smutný a dojemný mistrovský film, doporučit, protože Edwige není nikdy dost a Carnimeona zřejmě také...:-) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama