Reklama

Reklama

C'è Sartana... vendi la pistola e comprati la bara

  • angličtina Fistful of Lead (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Spaghetti western se slavnými postavami neomylných střelců Sartany a Sabaty, kteří mají zájem o zlato horníků, ztrácející se záhadně přepadáváním dostavníků a falšovanými loupežemi. Sartana zdolává bandity a uniká nástrahám a pastem, až se nakonec v závěru střetává s uhlazeným elegánem Sabatou v bílém obleku a se slunečníkem. Sartanu zde ovšem místo Gianni Garka (který vytvořil prototyp tohoto pistolníka) hraje uruguayský herec George Hilton. (Mariin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Carnimeo sice potěšil, když nahradil v Sartanovské jízdě Paroliniho, o to však už méně, když Garka nahradil Hilton. Děj je strašně rozvleklý a zakládá si opět na režisérově oblíbené zápletce. Lidí jako na orloji (což bylo ve všech Sartanech), ale vlastně nikdo není nijak potřeba. Hilton má určitý charakter: má rád vejce a střílí své nepřátele skrz bochníky chleba. Je zatraceně rychlý a Nello by s ním rád poměřil své síly. Není zrovna moc sympatický. Stojí proti Nello Pazzafinimu, jenž tu sice má větší roli, ale zase je k ničemu. Hrubě nevyužitý je pak jindy geniální záporák Lulli, jehož neznat, jistě bych si ho ani nevšimla. Carnimeo opakuje svůj oblíbený haleluja-model: jeden ikonický hrdina (Hilton), jeden poklad, spousta lidí, co ho chce a po třičtvrtěhodině dorazivší parťák Southwood (rád přežívající vlastní úmrtí), patrně, kdyby to Hilton sám neutáhl. Taky že to neutáhne, ale ani tu nějak nemá chudák co tahat. A to málo, co tam je, se rozhodně Southwoodem nevytrhne. Jeho prapodivný hošík v bílém obleku a s paraplíčkem čtoucí Lady ze Shalott je jednou z těch nejmíň sympatických a jednou z nejotravnějších osob a zpodobněním se blíží Reedovi v Dio li crea! Ještě, že nemá víc místa... Všem nám už je jasné, kdo to všechno shrábne a na zbytku vůbec nesejde, rozpočet malý jako obvykle. Kousek hudby fajn, ale zazní patrně jen jednou. A do toho přijdou dva maniakální bratři Rossi a Boido, díky nimž to nezapadne do naprostého odpadu. Vnáší do tohoto pokojného otravného městečka po čertech dusnou atmosféru a chtějí udělat nějaký ten vyrvál, na hostinském praktikovaným násilím počínaje, ženou (též toužící po prachách) konče (Chceš ji uříznout vlasy? Nejsem kadeřník. Tak vyříznout jazyk? Nejsem chirurg...). O Rickovi víme, jak dobře to s kudlou umí, ovšem jediná nadějná dějová linie je přerušena vstupem teplého Southwooda (jenž se zjevuje pravideně z důvodů, by ochránil slabou ženu, když náhodou Hilton nemůže). Úchylný smích nadšeného Rossiho a nezapomenutelné cameo Boidovo (který byl patrně moc dobrý a bylo třeba se ho rychle zbavit) jsou pro mě tím jediným, kdo to vytáhl. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Treti diel Sartanu nesie nazov C´e Sartana -vendi la Pistola e Comprati la Bara. A zatial vysloveny priemer, vobec ma to nechytilo, nudne tempo, este horsie dialogy, prestrelky posobia umelo a su len nasilu vlozene aby sa akoze nieco dialo .....ciry priemer, raz vidiet staci, viac sa netreba vracat. Uvidim co mi da dalsi diel Sartanu : 54 % ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Dekadentní spaghetti western (do češtiny voně přeloženo: "Sartano, prodej zbraň a kup si rakev!") se známou postavou pozdních 60. let Sartanou (George Hiltonem), který se tu v zájmu o zlato setká se zjemnělým elegánem Sabatou. Poněkud absurdní děj, pistolnická dokonalost a triky hrdinů jsou tu přivedeny do krajnosti, takže nemusíme mít – na rozdíl od mnoha dalších SW – starost, že jim budou bandité brutálně ubližovat. Mazaný a usměvavý Sartana si tentokrát objednává vejce, chytrý a chladný Sabata s sebou nosí knihu Shakespeara. Tento snímek rozhodně nevyniká uměleckými kvalitami, ale na Hiltona se určitě dá dívat a sledovat triky a přestřelky, pokud předem neočekáváme nic víc než zábavný brak. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říci, že by mě to úplně nebavilo, ale prostě tyhle nápady jsem už viděl jinde. Výhodou je, že to není až tak zamotané a před finálním rozuzlením to mohlo dopadnout prakticky jakkoli, i když jsem to, pochlubím se, trefil:-) Jinak to kazí celková lacinost a nehodící se Sabata. Plus za scénu s bratry v saloonu, ale celkově spíš průměr. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

I když si Sartana ponechal ve třetím díle režiséra toho předešlého, vyměnil bohužel španělské lokace za italské, čímž se ztratila část jeho kouzla, tím nejhorším rozhodnutím ale bylo přeobsadit hlavní roli, kterou teď tady zastával George Hilton. Tyto důvody spolu se slabým zbytkem obsazení vedli v mých očích k výraznému kvalitativnímu propadu, který nezachránilo ani zjevení další legendární postavy. Sabata je zde jen aby se řeklo, nic výrazného ale nepředvede. Zatím nejhorší díl série. Snad mě čtyřka a návrat Gianni Garka potěší o dost víc. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama