Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spaghetti western na pomezí parodie a komediálního westernu s hudbou Bruno Nicolaie. Cizinec (Gianni Garko), přezdívaný pro svou přesnou mušku Camposanto („Hřbitov“), pomáhá dvěma naivním mladíkům Georgu a Johnovi, přišlým na Divoký západ z Anglie, bránit práva jejich otce a ostatních rančerů proti vyděračskému gangu. Do hry vstupuje další cynický střelec Duke (William Berger), kterého si najmou bandité. Duke ovšem nechce svému starému známému Camposantovi ublížit... (Mariin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť zaujímavý "špageťák" nebyť toho tupého príbehu, trápnych komických vsuviek ktoré neboli vôbec vtipné a bitky alá duo Bude Spencer a Terence Hill. Bruno Nicolai zložil k filmu nádherný 100% westernovo Morriconovský soundtrack ktorý troška naddvihoval úroveň avšak u mňa je to skôr sklamanie. Dosť ma zarmútil fakt že nejde o žiadnu béčkovú produkciu. Kamera dáva v niektorých momentoch parádny strih a snímané pohľady sa nechali inšpirovať Leonem ako máloktoré. Dokonca to malo pár originálnych záberov ako pohľad z ďalekohľadu odstrelovačky, či streľba z tretej osoby. škoda že celé to bolo také.... tupé... Záverečný duel však stál zato... kamerové onanie ako sa na Talianov patrí. Ale v mojich očiach to nestačí ani na tri *. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Ok komedie, ke které nemám větších výhrad. Pojetí jednoduchého příběhu trochu zbytečně kolísá mezi vážným motivem a velmi odlehčenou zábavou. Není radno tyto dva styly moc kombinovat. V jednu chvíli se člověk upřímně od srdce zasměje, v druhé se cítí jako na pohřbu. Každopádně jeden z těch lepších Carnimeových snímků to je. U mě prozatím na druhém místě za .Buon funerale, amigos!... paga Sartana. 3,5* ()

Reklama

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Neprávem neznámý, až zneuznaný kousek, kultovní spojení dvou mistrů rychlých koltů Gianniho Garka a Willyho Bergera s elegancí a vkusem parodujících jistou klišovitost nabízející jinak vážnější role. Dva bratři nepoznamenaní krutostí Divokého západu se navrací domů do oblasti s extrémně rozšířenou chronickou olovnatostí. Přes svůj (na všechny strany propagovaný) pacifismus chtějí zabránit okrádání pokojných rančerů včetně jejich otce, čímž se dostávají do prekérní situace. O jejich život se totiž začínají enormě zajímat dva pozoruhodní chlápci (každý tak trochu z jiné strany): nepřekonatelný Straniero "Camposanto" Gianni v Sartanovském ladění (na což upomíná i jeho karetními motivy opatřený hrneček při památné lekci střílení), extrémně satirickým náhledem na svět opatřený charakterní pistolník a neméně neodolatelný vandrák Duke Willy ve vyšívaných zbytcích unionistické uniformy, jenž nezabíjí, když z toho nemá prospěch a citově lpící prozměnu na svém památečním hrnečku, po jejichž přátelských výměnách názorů se mrtvoly jen kupí. Bratři jsou sice pometla a jejich Mexičané by mohli budit určité obavy, ale všichni sem zapadají perfektně, vůbec neruší a nekazí tuto velikou jízdu dvou velkých mužů spaghetti westernu, jejichž střety se nedají nazvat jinak, než památnými a jen přestřelka v lomu je zcela zjevnou parodií na jejich spolupráci v prvním sakra vážném Sartanovi. Nicolai by za památnou hudbu zasluhoval na rakvi alespoň zlaté rukojeti, veškeré výkony nepopsatelné, vyzdihuje např. Franca Ressela, jenž zřejmě za velké zásluhy žánru povýšil a je zde ctihodným (neumírajícím!) zasloužilým soudcem. Tedy, velice dojemný filmík vzbuzující pocit blížícího se konce špagety západu. Ale žádné obavy, Cizinec vždycky dorazí včas! "Salve, Cobra Ramirez!" ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Zajímavý spojení Enza Barboniho a jeho komedií s Giulianem Carnimeem a Giannim Garkem a jejich Sartanou. Příběh trochu připomíná Podivné dědictví, protože se točí okolo dvou bráchů, kteří přijedou z východu a odmítají násilí. Jenže narozdíl od Terence Hilla jsou to idioti, takže si člověk přeje, aby co nejdřív padli, komedie nekomedie. A kromě toho ubírají prostor naprosto úžasný dvojici pistolníků Gianni Garko a William Berger. Jak jsou na scéně tihle dva, tak se člověk nenudí, jejich špičkování nemá chybu. Navíc parodují svoje předešlé westernové role (padouch: Jsi zkurvysyn! Berger: Ty znáš mojí mámu?). Zpočátku je film více komedie, později, i když se pořád nese v odlehčeném duchu, gagy skoro odpadnou a zbytek filmu se nese v duchu klasických špaget - Spousta mrtvých (bez krve), mučení (zde kupodivu mučí klaďáci záporáka) a úžasný závěrečný duel s točícím se dolarem. V určitých momentech mi film připomněl Sartanovskou sérii i příběhem. Nicméně tenhle film se mi líbil víc, než kterýkoli díl Sartany. Navíc je tu bezchybná hudba Bruna Nicolaie. Viz zde http://www.youtube.com/watch?v=tIcQ7E0b4bw . ()

erl 

všechny recenze uživatele

Vydařený kousek. Snímek stojí na skvělé dvojici Garko/Berger. A především Garko je skutečně vynikající a každá sekunda kdy je na scéně stojí zato. Je tu spousta vtipných scén (Carnimeo a Barboni se nezapřou) a vlastně celý film se nese v celkem odlehčeném duchu. Nicolai je profík a jeho hudba snad nikdy nezklame. Výtku bych měl k celkem obyčejnému ději a naprosto otřesné dvojici debilních bratrů které musí Garko neustále dostávat z průserů. Ale faktor zábavnosti je vysoký takže sem to překousnul a užíval si popichovačky ústředních bouchačů. Příjemná podívaná. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama