Reklama

Reklama

Až po uši v mechu

  • angličtina Deep in Moss (festivalový název)
Animovaný / Loutkový / Krátkometrážní / Pohádka
Česko, 2015, 26 min

Obsahy(1)

V hlubokém lese, ve vykotlaném pařezu, bydlí Bertík a Josefka. Protože to jsou lesní trnci, starají se ve svém mechovišti o lesní podrost, Josefka šije klobouky parádivým muchomůrkám a Bertík zhasíná a rozsvěcí noční houby – lampy. Žilo by se jim krásně, kdyby se jednoho dne Bertíkovy svítivé houby nezačaly ztrácet... Příběh lesních trnků se tak prolíná s osudem mladé a hezké Rusalky, kterou pomohou z nesnází. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Povedená loutková pohádka, škoda, že podobných nevzniká více. Příběh je jednoduchý, má krásnou atmosféru, svět a propracovanost loutek celkově (zajímavý pohled na rusalky a život v lese). Jako vypravěč je výborná Anna Polívková, její hlas se do filmu hodí a dá se říci, že tak nějak "nutí" se ztišit a celý příběh si v klidu vychutnat. Mohu děkovat tvůrcům za krásné lesní dobrodružství... určitě jsem jej neviděl naposledy. 75% ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Báře moc fandím - má vlastní, rozeznatelný styl; její loutky jsou milé a originální, bez karikování. Pohádka je to jednoduchoučká, má báječnou atmosféru, fantazii se meze nekladou - však také rusalky zdaleka nevypadají tak, jak jsme zvyklí. Poetičnost a laskavost snímku mi připomíná lyričnost Čtvrtkových pohádek a Večerníčků (Rumcajs, Křemílek a Vochomůrka). Skvělým nápadem je i hlas Anny Polívkové, jejíž projev naprosto koresponduje s duchem pohádky. Už jen to, že se musíte ztišit, abyste slyšeli, a soustředit se, je geniální. Pohádku sledovala na Štědrý den celá naše rozvětvená rodina a takové až posvátné ticho u nás už dlouho nebylo. Všeho je tu načasováno tak akorát, co bychom za to dali u ostatních vánočních pohádek! ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

3+Pohádkové příběhy z lesního prostředí vždy táhli a tento by nemusel být vyjímkou. Zajímavé a netradiční loutky, milé písničky, jednodušší příběh i dostatečná stopáž by mohla udržet pozornost menších dětí, aby jste od nich měli na půlhodinky pokoj ;) [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce tam potenciál je, ale zbytek filmu žvatlavě šumí do ztracena.. Pořád si tam někdo něco nesrozumitelně šišlá pod fousem. Věčně vytřeštěné a vykulené postavy moc sympatií nezískají. Zpívánky jsou protivné... a samotný děj je poměrně neinvenčně odvyprávěná banalita... Dlouho jsem se těšil ale výsledek je obrovské zklamání.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Snaha o vytvorenie poetickej rozprávkovosti. Nežnosť lesnej tíšiny, kde ešte aj biele bodky na červených muchotrávkach majú svoju špeciálnu opatrovateľku z tohto priam kvapká. Zjemnelá lesná duchovnosť sa výtvarne podarila, doslova cítiť ohromné množstvo energie vloženej do filmu. No čo robiť, keď vo výslednom pocite sa to pravé rozprávkovo (pocit z čarovného príbehu s poučením, že každý na svete má svoje miesto) napriek spomenutým kladom osobne nedostavilo. Možno to bolo zvoleným obsadením hlasov, mne tam jednoducho nesedeli (na rozdiel od ostatných spolukomentujúcich). K minutáži: na vcelku jednoduchučký dej trochu pridlhé. Výsledný dojem: 60%. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama