Reklama

Reklama

Hleďte... Sartana přichází / Já jsem Sartana / Cena smrti / Sartana v údolí smrti

  • Itálie Una nuvola di polvere... un grido di morte... arriva Sartana (více)

VOD (1)

Sartanovská sága pokračuje čtveřicí klasických spaghetti westernů o mstiteli, kterému záliba ve zbraních a různých vychytávkách vynesla přezdívku „James Bond westernu“. (Netflix)

Recenze (10)

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut brutální paráda - koncentrák, poprava soudce, brutální bití, pálení kyselinou, rozhodně to mírou násilí k sartanovkám nesedělo. To se ovšem záhy změní a jsme svědky klasického propleteného děje s mnoha postavami a zlatem na konci. Trochu už mě to nudilo, ale speciální varhany to napravily:-) Celkově asi nejlepší sartanovka, jen škoda absence nějakého silnějšího záporáka. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale tohle už bylo poněkud maglajzoidní. Sartana alias Hercule Bondoirot má sice jako vždy šmrc a Garko s knírkem dokonce na rozdíl od některých svých dalších špagetových kolegů nepůsobí dojmem německého pornoherce, nicméně jakkoli přimíchání klasické detektivky se třemi verzemi záhady zamčeného pokoje a postupně zasmrcovanými svědky vůbec není blbý nápad (byť překombinovaný asi jako pracovní oděv Romky profesionálně kočující po E55), tak stojí na základech s tak bizarní logikou (v tom vyniká armáda šerifů banditovitých, která kydlí soudce a odsuzuje si pak basmače asi sama, ač v každé slušné justiční mafii je soudce vždycky ten hlavní padouch), až to je i na celkově mírně ujetou sartanovskou sérii docela ústřel mimo vrata od stodoly. Byť naopak závěrečnou hrdinovu hru na Stalinovy varhany shlédávám poměrně vkusnou. ()

Reklama

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Sartana, jeho jméno žilo v každém stanu, v každém pueblu, u každého táborového ohně… nebo snad ne? Po pravdě, Sartana je vlastně vyloženě městský typ hrdiny obdařeného nevšedními schopnostmi, střeleckým uměním, karbanickými dovednostmi, pozoruhodnými zbraněmi, elegantním oblečkem, nenapodobitelným stylem, humorem a hlavně charismatem jednoho z nejsympatičtějších pistolníků pod žhavým sluncem Divokého západu- Gianniho Garka. Celá série je kusem historie špaget, hrdina je sice typ vyrazím, prostřílím si cestu a vydělám si slušnou sumičku, ale jeho střízlivý náhled na problémy, humor a poznávací znamení celé série - zkorumpovanost strážců zákona a nejvýše postavených a samozřejmě nekonečný název ho dělají nenapodobitelným. A čtvrtý, oficiálně bohužel poslední kousek se Sartanou Gianniho Garka, přece zlatý hřeb celé skvělé série. Tady už se nám tvůrci ani nepokoušejí namluvit, že jde o vážný film a Gianni si dle nastíněného mustru jako vždy sympaticky s chutí zparodoval drsné hrdiny divokých plání Divokého západu. Opět spíše v roli vyšetřujícího pátrající po dávném tajemství, což bude mít ve společnosti Bruna Corazzariho, Piera Lulliho a spousty dalších es značně složité. Není však věc, se kterou by si tento fenomenální chlápek neporadil, dokonce i s takovou ženskou, jako je Nieves Navarro či pozoruhodným generálem, bude se hodit výuka tanečních s jeho speciálně upravenými varhany, podivuhodné akce typu vraždění Sartany v mlze sauny a hlavně jeden z nejzajímavějších výmyslů žánru, kamarád Alfie. Zatraceně povedená zábava. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle dílu napsat? Prvních 20 minut je ten nejlepší mix ze Sartany. Garko si svoji roli vychutnává a svoje ironické hlášky pronáší s nebývalou jistotou. Vyšší rozpočet zajistil i hezčí lokace, což oproti předešlému dílu nebyl moc těžký úkol. Hned na začátku Sartana efektivně postřílí tři zloduchy a pěkně to okomentuje až mi cukaly koutky. :) Ani následující momenty ve vězení s několika dobrými nápady mě nezklamaly. Ovšem jakmile se děj přesune do města, kde mělo být ukryto hledané zlato, začal jsem se ztrácet (a nudit) v pletichách typu každý s každým - všichni proti všem, které trvají až do konce. Brzy jsem ztratil veškerý zájem o dění na obrazovce. Občas přišla nějaká Sartanova bondovská vychytávka typu kulomet v pianu apod., bohužel to mi ke spokojenosti nestačí. To je jen koření, které nemůže nahradit nějaký smysluplný děj. Hledání zlata se změnilo v překombinovanou taškařici a akorát mě znudilo. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Pozdní spaghetti western se zamotanou zápletkou, jak z nějakého Gastaldiho (scénář) soudobého gialla/detektivky. Bohužel, film mě moc nebavil. Přímočarost, hustá atmosféra, surovost a špinavá autentičnost, jakou známe z těch nejlepších šedesátkových westernových kousků je dávno pryč. Zbyla jen lacinost a ochotnictví, samoúčelné groteskní násilí, cirkusácké/kaskadérské kousky a trapné pokusy o stylovost a humor. I hudba byla špatná. Bruno Nicolai, jinak vždy skvělý, tu nehorázně kopíruje Morriconeho i sám sebe a zní to jednoduše hrozně. Palec dolů. Dále Ganni Garko mi do hlavní role vůbec neseděl, ani mi nepřipadal cool a i ostatní herci mě více méně srali. Tedy kromě Nieves Navarro, ta byla k nakousnutí, ale na obrazovce byla dohromady k vidění vlastně jen pár minut, takže v tomto směru taky zklamání. Scénář celkově nebyl vyloženě zlý, ale vůbec mě nezajímalo, jak příběh dopadne a ani žádná scéna mi v pamětí neutkví. Snad jen scéna v sauně ke konci byla celkem zajímavá, ale jinak bída a vždycky, když už to začínalo vypadat slibně, objevil se... Alfy... :/ ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama