Reklama

Reklama

Perché quelle strane gocce di sangue sul corpo di Jennifer?

  • Velká Británie The Case of the Bloody Iris (více)

Obsahy(1)

Mladá modelka Jennifer Lansbury a její praštěná kamarádka Marilyn Ricci se stěhují do nového bytu, kde byl předchozí nájemník brutálně zavražděn a jeho vrah nebyl nikdy dopaden. Brzy začíná tajemný zabiják sledovat i Jennifer. Mezi možné podezřelé patří sousedé - a to dravá lesbička, mladý architekt a také starší žena se svým zdeformovaným synem. (Chatterer)

(více)

Recenze (21)

špaček421 

všechny recenze uživatele

V tomhle giallu jsou úplně všechny elementy, které má správné giallo obsahovat. Škoda jen, že to není to správné giallo. Je to zábavný film, dobře natočený, celkem dobře obsazený, byť herecké výkony nejsou nijak valné, i jindy skvělí Hilton a Fenech to tu táhnou spíše jen na svém charisma, a Ben Carra Ivana Rassimova nenahradí, i kdyby se rozkrájel, ale hlavně je zoufale neoriginální. Na druhou stranu, jako prototyp toho, co je vlastně giallo, bych ho začátečníkovi určitě doporučil. Ostatně napoprvé jako třetí film, co jsem v žánru viděl, se mi to líbilo o dost víc. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nebýt Edwige tak asi žádná sláva. Asi píšu záměrně, protože při pohledu na ni prostě nedokážu střízlivě uvažovat a tak mi nezbývá než se opakovat a opět odpouštět, ať už nedomrlou hudební stránku či příliš nápadné indicie k odhalení vraha a pak "překvapivé" odmaskování. U gialla čekám spíš něco ve smyslu : "Tohle by mohl být on a ve finále není ." než "Tohle je jasně on a ve finále opravdu je." Navíc kromě Edwige ( jak jinak, že) se tady moc nevytáhli ani ostatní herci, zejména George Hilton tady dostal málo prostoru nebo svou roli odflákl, nevím, byl takový nijaký, fádní, nulový či co a např. to duo policistů už mě přímo sralo. Jenže Edwige...čtyři. ()

Reklama

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Slušné giallo so všetkým čo k tomu patrí (podarené vraždy, maskovaný vrah, pekné a často nahé slečny), navyše obohatené o komediálny prvok v podobe policajtov s nulovým IQ. Trochu zamrzí počet vrážd, hlavne z toho dôvodu, že prvé dve sú originálne a pre obete veľmi nepríjemné. Fanúšikom gialla však rozhodne doporučujem, pretože aj napriek veľkému množstvu rôznych logických kiksov je máloktoré giallo tak zábavné ako práve The Case of the Bloody Iris. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď začiatočná vražda bola efektná, ale čo sa dialo hneď po nej, mi prišlo dosť nezmyselné. Toto giallo hrá dosť na erotiku, čo zas, ale nie je u gialla samozrejme výnimkou, len tu je tej erotiky viacej ako sa očakáva. Len mi vadili niektoré zbytočné scény. A ľahostajnosť i neohrabanosť policajtov tu nebola veľmi vhodná a niekedy sa mi zdalo, že už zasahuje až do čierneho humoru. Je tu veľmi veľký okruh podozrivých a v tom vidím veľkú výhodu filmu, lebo roztočené to mal solídne. Mystérium okolo vraha je tu silné a naozaj mu to v tomto aj dosť dlho vychádza. E. Fenech bola krásna, zmyselná a zahrala z veľkou noblesou, ale o ostatných to žiaľ povedať nemôžem. A vraha som vôbec netušil, čo ma celkom prekvapilo, lebo často sa toto nestáva . Silne 3*. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Carnimeo neumí obrazově čarovat jako Argento nebo Martino (a trochu mi lezl na nervy častým zoomováním), ale umí pobavit. Iris je giallo odlehčené opravdu vtipnou dvojkou policajtů, napínavé, když jde vrah na věc, nenudící, protože vám každou chvíli podstrkuje jiného možného pachatele, a hlavně Edwige Fenech se prostě neokouká (po kom Tarantino pojmenoval generála, co ho hraje Mike Myers v Panchartech?) a i tady dostává svému zvyku odkládat oblečení, kdy je to jen možné. 70% P.S. Pěkná galerie. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama