Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je o dost slabší odvar "prvního dílu". Dvě slušný bitky přesně v tradici Šimona a Matouše na celej film nestačí. Hrajou tu skoro všichni z předchozího filmu, občas ale v jinejch rolích. Podstatně ubylo hlášek a i šéf padouchů v klobouku, mi už nepřijde tak směšnej jako předtím. Takřka se vytratil jeho tik, jeho výbuchy vzteku už nejsou tak hysterické a i když mu jsou prsty drceny podstatně více a častěji než v předcházejícím snímku, je to takřka to jediné humorné, čím disponuje. Dívat se na to dá a možná by mě to i bavilo více a dal bych více bodů, kdybych neviděl Šimona a Matouše. Takhle při srovnání obou snímků tenhle podstatně pokulhává a prohrává. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Vždycky když vyprávím známým o svých oblíbených filmových kýčích, zmíním se o tomhle skvostu, s tím že ani nečekám, že by to mohli znát. V naprosté většině případů okamžitě opáčí úšklebkem a samozřejmým "No jistě, to viděl každý, nářez!". Tak nevím jestli to vůbec nějak komentovat :-) Každopádně jde o naprostou nostalgii, pokaždé když se na něj teď dívám, vracím se do mládí a směju se i těm nejprimitivnějším gagům. Těch pět hvězd proto berte s rezervou. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Spencer a Hill spolu natočili bezmála dvacítku filmů, tohle byla netradiční snaha populární koncept okopírovat, protože italsko-americké duo Smith a Cantafora jako by těm dvěma z oka vypadlo. Když se v tom člověk nehrabe, tak si to i dostatečně užije. Každý to v dětství žral a stále dokola si tím nechával vymýt mozek!! Přihlouplé a zábavné.. a nostalgické!! ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A další z filmů ve stylu oblíbeného populárního dua, který představuje nenáročnou, ale účinnou zábavu, která je v něčem silnější, v něčem slabší, než druhý film, ale ve svém výsledku je srovnatelný a na stejné úrovni. Morous Butch (dobrý Paul L. Smith) a rošťácký Toby (solidní Antonio Cantafora) jsou notoričtí flákači, kteří pro dobrodružství a snadný výdělek udělají nejedno velkolepé představení plné pěstí a hravého humoru. Naivní pašeráci zbraní se staví proti jakékoliv formě násilí a hrubosti a jakékoliv přesile, pokud to ohrožuje jejich vlastní zájmy. A diví se všichni, kdo se jim troufne stoupnout do cesty a získat jejich nebezpečný náklad. Z dalších rolí: šéf násilnické bandy Lucky (Dominic Barto), která se pro svého velitele Frou-Froua (Antonio Monselesan) snaží získat lákavý náklad, prostitutka Rosy (Giuliana Calandra), mající náklonost k silnému Butchovi, Jean (Emilio Messina), který dvojici najímá na převoz pro mafiánského šéfa Monsieur Le Renarda (Eduardo Fajardo), a jeho osobní bodyguard (Fernando Bilbao). Nenáročné, možná i naivní až dětinské, ale přesto velmi příjemné odreagování s jednoduše hravou a rošťáckou zábavou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Žid Paul Lawrence Smith (Adam Eden) ako Šimon (Simone) a Talian Antonio Cantafora ako Matúš (Matteo) urputne sa snažiaci napodobniť populárne fackovacie akčné komédie svojich slávnych značkových kolegov Buda Spencera (Carlo Pedersoli) a Terence Hilla (Mario Girotti). Prekvapivo sa im to výborne podarilo. Takmer predčili originál. "Šimon a Matúš idú na riviéru" (Simone e Matteo in gioco da ragazzi). Stará bláznivá talianská komédia pri ktorej som sa ako decko zadúšal od smiechu. *** ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskych mestách Menton a Nice. (dyfur)
  • Ked Matúš pri hre so zbraňou 1x vystrelí na Šimona a trafí koleso, tak v prestrihu vidno, ako boli prestrelene 2 pneumatiky kamióna, i keď je to nemožné, lebo vystrelil iba 1x. (Budisovie)

Reklama

Reklama