Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V šedesátých letech 19. století je Mexiko okupováno francouzskými a rakouskými jednotkami císaře Maxmiliána Habsburského, což samozřejmě vyvolá povstání. Velitel povstalců, generál Ramirez, potřebuje peníze k nakoupení zbraní, a za tímto účelem najme pistolníka Alleluju, aby ukradl šperky převážené od Maxmiliána do Spojených států. Aleluja ale zjistí, že nejen, že není sám, kdo má o šperky zájem, ale že převážené klenoty jsou falešné. Do víru pátrání po pravých špercích se dostává jak Alleluja, tak banda pašeráků zbraní, možná falešná jeptiška a extravagantní ruský arcivévoda. Kdo je s kým proti komu, a kdo na konci získá pravé šperky? (špaček421)

(více)

Recenze (5)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Carnimeův western je Buon funerale, amigos!... paga Sartana, o tom nemám pochyb. Je jenom škoda, že se mu na ten film nedostalo vyššího rozpočtu, zato k nudným bezcílným parodickým nesmyslům balancujícím na hraně trapnosti jako je tohle ten rozpočet k dispozici měl. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Carnimeo si s Hiltonem zřejmě dobře rozuměl, takže se rozhodli spolu upéct jiného hrdinu v mnohem více komediálním filmu. Mrtvol je tu sice dost velká hromada, ale film, ve kterém se střílí z upraveného šicího stroje, běhají v něm falešné jeptišky a ruští vévodové a hrdina uprostřed bitvy jenom stojí za velitelem a vyjednává s ním o své práci se prostě nebere vážně. Takovéto nadlehčení by vyhovovalo, kdyby nebylo doplněno typicky italským groteskovým humorem, kterému bych se zasmál jako dítě, teď už mi bylo trošku trapně. Naštěstí tam toho ale není tolik, takže i přesto si lze tuto praštěnou jízdu užít. ()

Reklama

MR007 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava. Líbila se mi hudba, kamera, co záběr to nápad. A střílející šicí stroj je za plný počet. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hrdina strieľajúci zo šijacieho stroja, to sa nevidí každý deň. Zábavný, výborne natočený western s dravým strihom a množstvom nápadov. Komédia, ale okrem pästných súbojov je tam dostatok prestreliek a poriadne kopy mŕtvol. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Nu, nebudem si namlouvat, ale Carnimeovi odlehčené pojetí víc než svědčí. Sice to působí, že definitivně zešílel, ale je to zábava. Hilton tu není Sartanou (naštěstí) nýbrž Halelujou pátrajícím po diamantech nedozírné ceny. Že po nich jde ještě spousta dalších osob není překvapením, zcela typický dějový model je tu splněn. Ale tady funguje. Hilton si chodí, sem tam někoho bací (třeba jeptišku), sem tam dá někomu do jídla projímadlo (třeba falešným mnichům), sem tam někomu zarazí vývrtku do nohy (třebas zaměstnavateli Camardielovi) a velmi zákeřně se snaží vyřídit veškerou konkurenci zahrnující svatou Agatu Flori, tradičně v době, kdy už to divák nečeká, se objevujícího Southwooda tentokráte coby kozáčka odolného jak proti vodě, Hiltonovu charismatu, se svým odolným hudebním nástrojem (sjetý Rossi to pozná na vlatní kůži) či celou bandu falešných mnichů v čele s Rickem Boydem, jehož parádní kreace s naprosto perfektními vtípky a suchým humorem (podtrhnuto skvělými titulky) je, mám dojem, vůbec jednou z nejlepších postav filmu. A to provázáno tak trochu hororovou atmosférou (viz Hiltonova skříň), naturalistickým Camardielem (viz operace), historickým nádechem (viz časové ukotvení s rytíři kontra elektrickým drátům podobným telegrafem) a samozřejmě velkým kliďasem Hiltonem, jehož velmi nesportovní metody jsou zcela typické a jehož pobíjení svatých otců v klášteře zaručuje nebývalé možnosti. Humor funguje, snad jen na dlouhou bitku v prádelně, ale jinak to moc potěšilo a překvapilo. Hudba pak dokonalá, jak už to tak u mistra Ciprianiho bývá. Když se spojí Yankee a kozák, můžou dobýt celej svět...! Politická provokace? ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama