Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nechápu, proč tahle kopie na Hilla se Spencerem vznikla, ale musím říct, že jsem se i tak skvěle bavil. Možná jsou tři hvězdičky na to co řikám málo, ale věřím, že kdybych je viděl jako malej, nostalgie by mi nedala a bez problémů bych jim vrazil pět. Takhle je to prostě jen za tři, protože mi stále neleze na mysl, proč něco takového vůbec vzniklo, ale i tak to bylo příjemné, co po hudební tak po bitkařské stránce se týče. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +zábavné, vtipné, povedený dabing, bitky, prostředí Holandska, titulní hudba -někdy je to strašná taškařice a šaškárna/// Už si přesně nepamatuji jestli jsem Šimona a Matouše v dětství vnímal jako klony nám známější dvojice, ale spíš jsem si myslel, že to jsou jejich další postavy. Dnes mohu říct, že ta podoba je hodně věrná, hlavně ta na Buda Spencera. I samotný film nemá svým dějem a pojetím daleko k jejich filmům. Musím říct, že jsem se příjemně bavil i když si myslím, že jsem tento film viděl poprvé a to až dnes. Nejvíc se mi asi líbili vedlejší postavy lupičů a jejich šéf. No prostě sranda. Jen je škoda, že tahle dvojice nenatočila více filmů, asi bych se na ně rád podíval./// Celkem 72%/// ()

Reklama

Slimak 

všechny recenze uživatele

"A nezapomínej, že odedneška jsme páteři..skromnost a střídmost je teď naše heslo..a né abys jedl rukama,ovládej se,nepřežírej se a necpi se jako prase!" Druhý díl nezaostává v ničem za svým předchůdcem.Je naopak ještě promakanější a po řemeslné stránce řekl bych dokonale natočen.Za skvělý nápad považuji kontrastující prostředí jakési africké země a Amsterdamu."Víte přece že naším cílem jsou daleké kraje,Amazonie..země plná nebezpečí, neboť jsme si vyvolili životy mučedníků...a možná i smrt!" ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak by tato komedia patrila medzi moje nostalgicke spomienky z detstva, dal by som dnes asi minimalne 4 hviezdicky a ak by som to mohol hodnotit uz pred 25-timi rokmi, tak jednoznacne 5 hviezdiciek. Lenze nikdy som nemal stastie tento film v detstve vidiet, len som o nom pocul a dodnes nechapem, preco sa mi ho nepodarilo vidiet uz vtedy, pretoze dnes uz ma to nedokazalo tak oslovit, co mi je skor luto. Niektore bitky boli humorne, avsak hlavne ten stred filmu s blbymi gangstrami, ktori boli tak blbi, ze mi to uz ani nebolo smiesne ma donutili dat tejto komedii 3 hviezdicky. A vlastne ani nechapem, preco ulohy, ktore mali hrat Bud Spencer a Terence Hill dostali ich nejaki neznami dvojnici. _________ Antonio Cantafora - (Matúš / Butch) +++ Paul L. Smith - (Šimon / Toby) +++ Dominic Barto - (Morgan) +++ Jacques Herlin - (Inspector Nelson) +++ Giuseppe Maffioli - (Kňaz) +++ Riccardo Petrazzi - (Massimo) +++ ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pokus o napodobenie originálu padol v tomto prípade na skutočne úrodnú pôdu a v mnohom svoje vzory aj prekonáva. Bláznivá komédia o dvoch podvodníkoch vydávajúcich sa za kňazov možno trochu zostarla, no stále dokáže spoľahlivo rozvibrovať bránicu. Jediná škoda je, že sa neuchoval pôvodný český dabing, na ktorom mnoho z nás vyrastalo a obsahoval ešte väčšiu nálož humoru. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)
  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)

Reklama

Reklama