Reklama

Reklama

Krev z hrobky mumie

  • Velká Británie Blood from the Mummy's Tomb (více)

Tým archeologů objeví hrobku královny Tery. Jeden z nich ale ukradne z královniny ruky prste a přivolá tím kletbu na svoji dceru. (Netflix)

Recenze (24)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Krev z hrobky mumie je krásně barevný, oldschoolový, ale taky dost nepřekvapivý a nezajímavý zářez studia Hammer Films. A zdejší hlavní herečka má sice všechny potřebné dispozice, díky nimž prostřednictvím promo fotek mohla nalákat diváky do kina, ale v herectví by ji snad porazila i mandarinka napíchnutá na špejli. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V prvom rade V TOMTO FILME NIE JE ŽIADNA MÚMIA! Jediné, čo stojí za to vidieť, je femme fatale Valerie Leon, ktorá je jednoducho neodolateľná! Zvyšok je nuda na kvadrát s asi jedinou ako tak výnimočnou vecou a to, že to nie je ikstý výluh klasického príbehu o oživenej múmii ale ide o adaptáciu Stokerovho románu. Čo ale zase nezaručuje samo o sebe kvalitu, veď čítali sme Draculu... ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tera – kráľovná temnoty, kňažka starovekého Egypta, sa dokáže aj po nedávnej smrti svojho smrteľného tela pomstiť silou svojej čiernej duše tým, ktorí ju proti jej vôli zbavili krásnej telesnej schránky. Odťatá ruka sprznenej, ale stále krásnej Tery ponechanej vo vyzdobenom sarkofágu neznámej hrobky, by svojim vrahom mohla kľudne ukázať vztýčený prostredný prst, vyjadrujúci podobne ako v neskoršom Raimiho horore EVIL DEAD II – “So mnou len tak ľahko nevyjebete šmejdi!“ Nehynúca krása mladej Tery, po stáročia odpočívajúcej bohyni s bujným poprsím, má zásluhou novej expedície pod vedením profesora Fuchsa, uzrieť opäť svetlo sveta. “Not dead, not alive. Waiting. Non-live.“ Vzácny rubínový prsteň siedmych hviezd odkrýva svoje tajomstvo – “We do have a name!“ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to z nostalgie nad tím, že se „Krev z hrobky mumie“ stalo posledním filmem série, anebo proto, že je v hlavní roli krásná žena, ale jednoduše mě snímek „Krev z hrobky mumie“ ze všech čtyř mumiích filmů od Hammeru bavil nejvíce. Přišel mi nejvíce děsivý, nejvíce krvavý, což nutně nerovná se horor, ale v tomhle případě funguje, no a navíc to ještě bylo sexy. Za mě prostě poprvé u mumie od Hammeru nadprůměr. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Mno. Hodně nepovedený Hammer. A určitě nejslabší pokračování tetralogie o mumii od této anglické společnosti. Počet mumií - nula. To je na film o mumii dost velké minus. Děj velmi chatrný, nelogický a opravdu špatně napsaný. A vzhledem k méně známým jménům lze tušit, že i dost špatně zahraný (třeba mladej frajírek, partner hlavní hrdinky - s velmi zajímavým filmovým jménem Tod Browning - je opravdu hodně špatnej herec. Ale ani ostatní nejsou žádná sláva). Napětí nikde, atmosféra nikde, zkrátka filmu patří dvě hvězdičky a už o něm nechci slyšet. Snímek má ovšem tři klady, které přece jenom mě donutí hodnocení zvýšit: poměrně slušné a hojné krvavé záběry (především na proříznuté hrdlo), velmi zábavný a uspokojivý konec (už tu někdo spoileroval, nebudu to opakovat) a především jedna z nejkrásnějších hereček, co se kdy objevila v britském filmu: Valerie Leonová. Jasně, moc hrát neuměla, ale to nebylo podstatné. A hned dvakrát. A jednou úplně nahá. Na ni se stačilo jen dívat... a užívat si to. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Režisérem filmu byl původně Seth Holt, ale během natáčení zemřel a film dotočil Michael Carreras, který ale v titulcích není jmenován. (Matio)
  • Hlavní hvězdou filmu měl být původně Peter Cushing. Ten se ale nakonec natáčení účastnil pouze jediný den. Další filmování musel zrčit kvůli vážné nemoci své ženy. (Šakalík)

Reklama

Reklama