Reklama

Reklama

Modern Educayshun

Krátkometrážní
Austrálie, 2015, 7 min

Režie:

Neel Kolhatkar

Hrají:

Neel Kolhatkar

Obsahy(1)

Satirický snímek Modern Educayshun ukazuje nedalekou budoucnost, kdy je lidské vzdělání zjednodušeno na úplné maximum a vlastní názor se stává naprosto nežádoucí. Ústřední scénu tvoří třída žáků, pro které jsou principy genderové rovnoprávnosti, tolerance a multikulturalismu nadřazeny lidskému rozumu. Jejich harmonické soužití v jedné chvíli naruší nový student... (Yokolobuna)

(více)

Recenze (23)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Dřív výborná satirická komika, dnes znepokojivý odraz obdobných praktik, jež se dějí na denním pořádku. Politická korektnost se tváří, že prezentuje a zastupuje vznešené myšlenky stojící na toleranci vůči všemu a všem. Opak je pravdou, místo toho se z toho stal metr, jenž měří umělecká díla a následně je kastruje, jelikož nesplňují jimi stanovené kvóty. Cenzura existuje, přátelé, s těmito pseudo zachránci solidarity a tolerance ještě nabývá na síle a výsledky? Trpí nejen kultura, ale i ti, jež by dle těchto bezmozků měli být chráněni. A bude hůř... ()

as-minor 

všechny recenze uživatele

Podobne ako Alternative Math i tento „kraťas“ dôvtipne reaguje na dnešnú spoločnosť. Mrazivá atmosféra, v ktorej je príbeh prerozprávaný vytvára trefný obraz o dnešnej precitlivenej verejnosti. Je to vlastne tak trochu sarkastický úškrn, ale zároveň i apokalyptická vidina budúcnosti, v ktorej nejestvujú objektívne tvrdenia, respektíve fakty, ale len ideologizované názory, kde existuje veľmi tenká hranica medzi vtipom a diskrimináciou, a kde sme hodnotený opäť len na základe akejsi ideologickej škály. Myslím si, že takáto filmová konfrontácia ľudského rozumu s rôznymi ideológiami určite stojí za povšimnutie. Každý prehnaný extrém je predsa len nevítaným extrémom. ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Prima sžíravý gradující filmek s dramatickou smyčkou, který dokonce ani není až tak přitažený za vlasy. Jako jsem se před dvaceti lety kroutila při čtení 451 stupňů Fahrenheita, protože už se to v podstatě dělo, tak můžu místopřísežně prohlásit, že podobné situace min. posledních deset let osobně s podobnou nevěřícností a pocitem postupné fyzické likvidace z tohohle světa, resp. vlastní společnosti a druhu, zažívám, ať už se vrhnu, do jakého oboru lidské činnosti či tématu k debatě chci. Vždycky je tím nejdůležitějším, co určí limity, něco zásadně jiného, než co dí rozum, srdce, zkušenost i svědomí, a je to nutně děsivé a nepřijatelné. *** Jiná variace na totéž téma: https://www.csfd.cz/film/701997-regulation/komentare/ *~ ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Tohle je velmi zvláštní snímek, ale je to celé o tom, jak se co nejvíc snažíme být tolerantní a spravedlivý. Samozřejmě je to s velkou nadsázkou, ale jestli se něco nestane, tak k tomu vážně spějeme. Podle mě velmi podařená parodie na dnešní společnost, proto je to za 4*. Určitě to stojí za shlédnutí je to na youtubu nebo s českými titulky na videačesky. Všiml jsem si že tu není vyplnění žánr, pravda že je to těžké ho určit, ale já jsem pro tento film vymyslel žánr, který ho vystihuje a to sociální horor. Hodnocení: 85/100. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mrazivě sarkastický chrchel famózně progresivního indického čmouda do xichtů čím dál tím znepokojivěji rostoucímu Společenství hlupců, vypatlaných to korektních sluníčkářských fašistů, a reálná vize blízké budoucnosti, pokud soudnost brzy nezvítězí nad korporátně poháněným korektuálním pičizmem, multidebilitou a zaslepeným hovnorovnostářstvím. Optikou zdejších statistik jsem napočítal nějakých 16 teplých, falešně altruistických čokoládových veganů (čti pokřiveně zdegenerovaných velekokotů), co už se neumí zasmát vlastní retardaci, na 108 hodnocení, a to je velmi alarmující procento! Záhy si s takovou chudák heterosexuální mačistický xenofob ani nezašuká, protože jeho nesmělá žádost o genderové sblížení bude Nadnárodní komisí pro korektní styk okamžitě hystericky označena tou skupinou radikálních černých feministických leseb jako majoritní rasistický diskriminační pokus o sexuální obtěžování, a tudíž se podle korektní patologiky „ať jsi jakkoliv zvrácený či mentálně postižený, hlavně nebuď ve většině“ bude muset stát utlačovanou menšinou, aby zasunul. Milý, tojflkrajs, což? A začíná to všechno tady: https://www.csfd.cz/film/538989-alternative-math/prehled/. Taky výborné! Jsem jen zvědav, kdy nějaký překorektnělý moderní müslitel označí Kolhatkára za rasistu a misogyna. To bude stejně pádné, jako by vám řiťopich nadával do zvrácených heteráků. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama