Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Když bych měl film co nejvýstižněji popsat, tak bych napsal, že je to takovej slabší odvárek ze Souboje TITÁNŮ, který je absolutní špičkou mezi podobnými filmy. Jáson skýtá míň akce a především míň zajimavý "potvory". Sice se mi líbil nábor všech Argonautů, ale nějak si nedokázali zjískat moji uplnou přízeň. No, prostě (a teď bacha na SPOILER, ale stejně si to přečteš, co?) když někdo z nich zařval, tak mi jich nebylo moc líto :o). Navíc takle podle mě nevypadá her-Cooles, zarostlej a ani moc svalnatej a navíc krade, takle můj oblíbenej nebojácnej hrdina (stejně jako já) podle mě nevypadá (ale naštěsté je to Herakles, takže uff). Ale pohádka je to hezká, akorát mi teda ještě přišla divná jedna věc (zase bacha na SPOILERA :o) Proč skoroneporazitelnej železnej obr má jediný slabý místo zrovna uplně dole na patě, kam každej dosáhne, proč ho nemá třeba na hlavě? Ale tenhle hezkej kousek si nezaslouží další rejpání. Rozhodně stojí za skouknutí, to jo, ale sou lepčí, hééépčííí :o) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdy zaokrouhlené nahoru. Z toho tři zásluhou Raye Harryhausena - jeho triky jsou v podstatě jediný důvod, proč jsem se na Jásona díval. Příběh je klasická báje, kterou zná asi každý, lehce poupravená a sehraná herci, kteří ovšem moc nehrají. No co. Jak říkám - Harryhausen, Harryhausen a zase Harryhausen. Jeho závěrečná bitva s kostlivci je už legendární, stejně jako krocení harpyjí nebo oživlá bronzová socha - obr Talos. Půl hvězdy dostává hudba Bernarda Hermanna - ze 3/4 nejde sice o žádný zázrak, ale motiv použitý při zrodu kostlivců je excelentní - jednoduchý a působivý. Souboj Titánů zůstává (a zůstane) nepřekonán. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Na triky bohatí film avšak neviem.. nechcem mudrovať ale pri niektorých scénach som mal pocit že tam bolo "naplácané" príliš veľa a pri iných som mal zase pocit že to mohli bez problému rozvinúť. Súboj Titanov sa mi z tohoto hľadiska zdá byť lepší ale je zase o 20 rokov mladší čo takisto robí veľa. Dalo sa na to pozrieť v pohode a nenudil som sa pri takýchto filmov by som čakal oveľa dlhšiu stopáž 100 minút to je v pohode. Vrchol filmu je záverečný súboj kostlivcov to bolo teda poriadne premakané. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Koukám, další rest. Tohle je samozřejmě Harryhausenova klasika. Souboj titánů mám sice radši, ale stejně, když si vzpomenu, jak jsem poprvně vejral na souboj s Talem nebo šermovačku s kostlivci, tak si vybavím ten závan dobrodružství, romantiky a toho pravého hrdinství bájných reků. Film dělaný s radostí a poctivostí. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi výpravný starší snímek. Nejde si nevzpomenout na Souboj titánů. Divím se, že jsem se k němu dostal až teď. je až neuvěřitelné, jak dobře snímek na svou dobu vypadá. Všechny akční scény jsou povedené. Jáson a jeho parta se musí na své cestě za zlatým rounem utkat s obrem Talem, porazit harpyje, projet mezi pohyblivými skalami, zabít hydru a nakonec se utkat s hordou kostlivců. Celou dobu jim pomáhá bohyně Héra. Hlavně kostlivci vypadají skvěle. Natáčení muselo být neskutečně komplikované. Škoda, že se na snímek dnes dost zapomíná. "Berte jen jídlo a vodu." ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Nakrúcanie sa začalo 2. septembra 1961 v Taliansku. (curunir)
  • Film sa dostal do kín v júni 1963. (curunir)
  • Ray Harryhausen považuje Jásona a Argonautov za svoj najlepší film. (curunir)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama