Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Kvalitni oldschool antiky neni nikdy dost. Jason je sice o kousicek slabsi, nez Souboj Titanu, ale minimalne trikove je to na srovnatelne urovni, coz z Jasona dela neskutecne nadcasove dilo, vzhledem k tomu, ze vysel v roce 1963, tedy 20 let pred puvodnim Clashem. Obzivly bronzovy titan Talos je naprosto majestatni a souboje s kostlivcema na svou dobu parada. 7/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hlavní opěrnou silou kvality tohoto snímku jsou na svou dobu neuvěřitelné a dokonale propracované efekty z dílny Raye Harryhausena. Zbytek filmu odpovídá tehdejší době - mnoho akčních scén, které působí spíše směšně a herci amatéři, kteří na celkovém vzhledu moc nepřidají. Za zmínku by ještě stála celkem slušná hudební stránka. Předkrm ke kvalitativně lepšímu Souboji titánů z roku 1981. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si na tenhle kousek vzpomněl a řekl jsem si, že bych si ho mohl zopáknout. Navíc jsem ho tady neměl ohodnocenej takže o důvod víc proč si dát opáčko. Odhadem tipuju, že je to 20-25 co jsem ho viděl poprvé. Pro mnohé diváky už tady možná zahlodal zub času ale za mě film neztratil nic ze svého kouzla a já si Jásonovo dobrodružství užíval tak jako kdysi. Tady nuda rozhodně nehrozí. Spousta akce(bronzový obr Talos, harpyje, drtící skály, hydra, kostlivci) a hlavně je to film důmyslnej i po trikové stránce. 5hvězd. Tady není co řešit. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh, kde nic nevystupuje nad rámec jednoduché báchorky. Film nad běžné dobrodružné béčko povyšují triky Raye Harryhausena, které jsou i v dnešní době velice působivé. Na jeho rozpohybované kostlivce se dívá daleko lépe, než na digitální kostlivce od ILM z Pirátů z Karibiku. Má to svůj půvab, své kouzlo, místy i dnes některé okamžiky dokáží vypadat strašidelně. A navíc - i v mém hodnocení se odráží jistá dávka nostalgie. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Opravdu spise pohadkovy dobrodruzny pribeh o Jasonovi a jeho parte, ktery se vzdy kdyz je v problemech obrati na bohyni Heru (kterou ztelesnuje bohyne Honor Blackman) a ona to za nej vyresi...Souboje a bitvy jsou pohadkove mile a "bezkrevne", a pokud bych srovnaval zdejsi triky napr. se Zemanem...nevim nevim kdo by zvitezil...Zaverecna bitva s kostlivcema je ovsem bozi!!! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • V rané fázi vývoje filmu se počítalo s účastí dvojčat kentaurů, Scyllase a Charybdise, a také tříhlavého psa Cerebuse. (HellFire)
  • Sedmihlavá Hydra a její animace pomocí techniky stop-motion byla pravděpodobně nejsložitějším samostatným stvořením, na kterém kdy Ray Harryhausen pracoval. Sám k tomu poznamenal: „Někdy jsem zapomněl, zda má tahle hlava jít dopředu nebo dozadu, a tahle směrem nahoru nebo dolů. A spousty dalších potíží s ostatními hlavami, bylo to docela matoucí." (ondradvori)
  • Producenti Charles H. Schneer a Ray Harryhausen ohlásili výrobu filmu 22. marca 1961 po celosvetovom úspechu ich predchádzajúceho projektu Siedma Sindibádova plavba (1958). (curunir)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama