Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nádherná dobrodružná podívaná. Skvělá atmosféra, nádherné prostředí, povedený příběh. Narozdíl od trapné dvoudílné nové verze je tohle opravdu parádní fantasy, které, byť mladší než Souboj titánů, působí mnohem moderněji (ale nemá na něj, a možná proto jsem dal jenom čtyři). Triky jsou skvělé, nepůssobí nijak uměle a výborně zapadnou, navíc Ray Harryhausen se zase vyřádil a zase nezklamal. Z herců stojí za zmínku snad jen Patrick Troughton (druhý Doctor) a z dabérů skvělá Milena Dvorská. Příběh je sice lehce předvídatelný, ale ani chvíli nenudí, pořád se tam něco děje a hlavně scéna v soutěsce je nezapomenutelná. A navíc to nádherné prostředí, co víc si přát? Tenhle film je moje nová klasika, opravdu není skoro nic co mu vytknout. Dobrodružné fantasy a staré Řecko, to já můžu, to mi vyhovuje, rozhodně doporučuji. Krása. 85%. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

,,Nejlépe slouží bohům ti, kteří je nejméně potřebují´´. Zeus. A pak (i když tím poněkud znehodnocuji vážnost citátu, ale nemůžu si pomoct) se mi ihned vybaví výkřik strýčka Skrblíka... ,,To je moje Rouno! Poctivě jsem si ho ukrad!´´ ;-))) Můj top jest samoz. Talos (není totožný s onou planetou z STTOS:) Poseidon, vynořující se z vody, na to nemají Titáni ani omylem a lodní socha Atheny (mrkací, což bylo poněkud horrorové) umístěná proti zvyklosti na zádi. Ta se výtvarníkům povedla. Na co jsem si ale zatím nezvykl (dosud jsem to znal jen v cz) jak angláni vyslovují Jásona/Iásóna jako Džejsna, což mi celý děj ewokovalo postavu zcela jiného žánru a jiných atributů.;-) P.s. ovšem ta absence pořádného zakončení je k vzteku. A pt. II by stejně nebyla, když se film ani nezaplatil. :( ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak pre kazdeho cloveka je nejaky film zasadny. Uznavam, ze pre trendovych chudakov co ficia na Blbowoode su kulty vsetky 3 Tchory, pre dalsieho - a nie je ich malo - je kult Forrest Žump, pre dakoho skor The Great Escape 1963, kleopatra 1963. Jo a pozeram ze z rovnakeho roku su aj jason a Argonauti. Super su suboje s obludami, ktore pochadzaju z grecko - rimskej mykologie : 100 % ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Kvalitni oldschool antiky neni nikdy dost. Jason je sice o kousicek slabsi, nez Souboj Titanu, ale minimalne trikove je to na srovnatelne urovni, coz z Jasona dela neskutecne nadcasove dilo, vzhledem k tomu, ze vysel v roce 1963, tedy 20 let pred puvodnim Clashem. Obzivly bronzovy titan Talos je naprosto majestatni a souboje s kostlivcema na svou dobu parada. 7/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si na tenhle kousek vzpomněl a řekl jsem si, že bych si ho mohl zopáknout. Navíc jsem ho tady neměl ohodnocenej takže o důvod víc proč si dát opáčko. Odhadem tipuju, že je to 20-25 co jsem ho viděl poprvé. Pro mnohé diváky už tady možná zahlodal zub času ale za mě film neztratil nic ze svého kouzla a já si Jásonovo dobrodružství užíval tak jako kdysi. Tady nuda rozhodně nehrozí. Spousta akce(bronzový obr Talos, harpyje, drtící skály, hydra, kostlivci) a hlavně je to film důmyslnej i po trikové stránce. 5hvězd. Tady není co řešit. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Hlasy obidvoch hlavných predstaviteľov boli predabované. Todda Armstronga (Jáson) nahovoril britský herec Tim Turner a Nancy Kovack (Médea) Eva Haddon, ktorá bola známa ako herečka rádia BBC. (curunir)
  • Po veľkom úspechu filmu Sergia Leoneho Rhodský kolos (1961) sa tvorcovia rozhodli zmeniť obra Talosa na živú bronzovú sochu. Vznikol tak jeden z najznámejších harryhausenových výtvorov. (curunir)
  • V rané fázi vývoje filmu se počítalo s účastí dvojčat kentaurů, Scyllase a Charybdise, a také tříhlavého psa Cerebuse. (HellFire)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno