Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologická sonda do nitra duševně nemocného a vlastním svědomím pronásledovaného muže. Vědec Peter Watson (Richard Attenborough) náhodou zabije bratra své snoubenky a tím pro něj začíná peklo. Změní své jméno a ukrývá se v zchátralém viktoriánském hotelu, kde pomalu ztrácí rozum. Zabarikáduje se ve svém pokoji, zatímco venku jsou zděšení nájemníci a policie... (MI-380)

(více)

Recenze (3)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Je Muž nahoře hrozbou pro všechny v domě anebo potřebuje pomoc a pochopení? Britské drama odehrávající se ve třech místnostech a schodišti to docela dobře rozehrává, ale druhá polovina filmu už byla na můj vkus moc natahovaná a závěr ne moc přesvědčivý. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasný Richard Attenborough hraje jako ďábel sám v hlavní roli tísnivého psychologického dramatu uprostřed noci ve třech podlažích jednoho obyčejného domu. Příběh na nic nečeká a nabírá spád vlastně hned po úvodním titulku, jednotliví podnájemníci, kteří se s panem WIlsonem/Watsonem dostávají do křížku a posléze se stávají přihlížejícími i účastníky policejních manévrů, jsou také velmi dobře napsaní a každý z nich má na celou situaci trochu jiný pohled. Postupně se odhaluje, co a proč se děje, a já se při tom velmi dobře bavil. Skoro bych až řekl, že tenhle film je předek Volného pádu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama