Reklama

Reklama

Charlie Hebdo: Tři dny teroru

(TV film)
  • Velká Británie Charlie Hebdo: 3 Days of Terror
Velká Británie, 2015, 59 min

Režie:

Dan Reed

Obsahy(1)

Teror v Paříži začíná děsivým masakrem v kancelářích satirického časopisu Charlie Hebdo, který podnítil celostátní policejní akci končící dvěma dramatickými zásahy proti zločincům držícím rukojmí. Unikátní dokumentární film sleduje průběh těchto tří dnů plných teroru prostřednictvím svědectví jeho obětí, bezpečnostních složek a vysokých vládních činitelů. Působivé rozhovory, originální žurnalistika a poutavý způsob vyprávění režiséra Dana Reeda popisuje peklo, jež trvalo 54 hodin, zůstalo po něm 17 mrtvých a dalo světu nové manifestační heslo: Je Suis Charlie! (HBO Europe)

(více)

Recenze (13)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Výživná rekonstrukce tragických událostí, které definovali ještě brutálnější útok, jenž měl přijít záhy. Dokument obsahuje řadu reálných záběrů. Syrové vyprávění o smrti (někteří jí unikli o vlásek) má depresivní obsah a ani závěr není o nic lepší, což je dobře. Realita a budoucnost Francie je téměř beznadějná. Rakovina ničící tento stát je ve stádiu neléčitelnosti. Původem narození "francouzi" i jiní "evropané" budou vraždit dále. Kdysi hrdý stát je zoufalý. Jeho občané se (oprávněně) bojí. Jsou paralizovaní - prakticky čekají na další popravu. Ta je jen otázkou času...86%. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

59 minut neuvěřitelného incidentu....Název Charlie Hebdo jsem slyšela, věděla jsem, že se něco odehrálo ve Francii, ale díky tomuto dokumentu jsem konečně pochopila, co...Díky záběrům přímo z míst dění jsem konečně porozuměla tomu, co se stalo. Nicméně - z jakého důvodu - to už si každý musí dohledat sám, protože o tom tento dokument není. Necelá hodina syrové, reálné ukázky toho, co se stalo a je tu neskutečná výhoda - je to tak autentické, tak živé, tak čisté, že jsem u posledních minut prostě nemohla a začla jsem brečet....je to tak skutečné, jak je to skutečné a máte tam přímo záběry z místa konání...Je to jak kdybyste u toho byly - což nechcete, ale proto mě to na hodinu připoutalo k židli a nedokázala jsem odpoutat zrak a jen si přisunout deku víc k tělu, protože husina po tělo trvala dlouho.... ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument by mal byť objektívny. Tento, bohužiaľ, nebol... Sústreďuje sa čisto len udalosti od 7.januára, a o tom čo bolo spúšťačom celého útoku na Ch.H. sa dozvedáme len z výpovedí, teda konkrétne niečo na spôsob "netušíme prečo zaútočili na nevinných novinárov a karikaturistov, ktorí nikomu neublížili a ich jedinou zbraňou je pero a ceruzka". Akože vážne? Nevedia prečo? Mnoho krát ich viacerí ľudia z rôznych sfér vyzvali, aby neurážali náboženstvá a rešpektovali ich. Ale oni nie, pokračovali ďalej, dokonca pritvrdzovali pod alibistickou zásterkou slobody slova. Hmmm, ale aj sloboda slova má svoje etické a morálne pravidlá. Keď niekto nedokáže rozlíšiť čo už je za hranicou, a ignoruje akékoľvek výzvy, tak nech si nesie následky (hoci aj v takejto krvilačnej forme). Len toľko k celému "posolstvu" Charlie Hebdo - bandy ignorantských a netolerantných "umelcov", ktorí si myslia že za slobodu slova sa dajú skryť aj bezohľadné útoky na náboženstvá, etniká a rasy. (či na karikaturistov neplatí trestné právo?). Ten ďalší útok na košer obchod, to už je iná reč - tam to bol ozajstný akt teroru a nenávisti... Čo sa týka dokumentu ako takého, zaujala autenticita a výpovede svedkov, takže aspoň za to nejaká 1*. P.S. Je ne suis pas Charlie. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Hrubosť, surovosť, strach či mimoriadne utrpenie je cítiť z každého záberu. Kvalitu dokumentu treba pochváliť. Bolo to prehľadne spracované a pútovo vyrozprávané. V roku 2015 sa zdalo, že nič horšie sa nám nemôže stať. Pri spätnom pohľade bol však Charlie Hebdo len začiatkom islamského teroru v Európe, ktorý ešte ani zďaleka nie je na konci. 80 %!! ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Dokument, který je ve své autenticitě neuvěřitelně silný, ukazuje neskutečnou odvahu policistů bojujících proti útočníkům zabíjejícím ve jménu své víry, ve jménu svých ideálů, ale i odvahu těch, kteří přežili a po tom všem měli sílu promluvit o prožité hrůze. Respekt patří všem zúčastněným. Mrazivé, syrové, dojemné, bez špetky optimismu... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama