Reklama

Reklama

Vánoční příběh

  • USA A Christmas Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Blíži sa čas Vianoc a malý Ralph (Peter Billingsley) má veľký sen. Chcel by dostať pod stromček prekrásnu pušku Červeného jazdca komiksového hrdinu, ktorú chodí obdivovať pred výklad obchodu. Ralph nevie, ako by mohol rodičov presvedčiť, aby mu pušku kúpili. Mama je zásadne proti, bojí sa, aby si puškou neublížil a považuje ju za veľmi nebezpečnú. Vianoce sa však nezadržateľne blížia, nuž Ralph nezaváha a rozhodne sa navštíviť aj samého Santa Clausa v obchodnom dome v nádeji, že vyhovie jeho žiadosti a splní mu sen o vytúženom darčeku. Podarí sa malému Ralphovi uspieť...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

POZOR VÁNOČNÍ SPOILER! Malý Ralph celý film touží a dělá vše co je v jeho silách aby dostal pod stromek vzduchovku s kompasem. Všichni mu však říkají, že by si ještě vystřelil oko!!!! Nakonec se malý Ralf dočká, dostane vysněnou vzduchovku........a vystřelí si oko :-D Geniální! Tohle se okamžitě stalo mojí hitovkou na každé Vánoce. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem nečekal, že by mě A Christmas Story (s tím nesympatickým skrčkem na obalu) mohl bavit. Naštěstí zdaleka nejde jen o tuctovou vánoční rozprávku, ale hlavně o dobrý film, který mi v několika momentech připomněl mou oblíbenou Obecnou školu a hned v několika dalších scénách mě přinutil k upřímnému hlasitému smíchu (návštěva Santa Clause v obchoďáku u mě vede). Skvělé 4* (nejen v rámci vánočních filmů) a za rok si to s chutí pustím znovu! ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá ukazuje Vianoce v realistickejšom svetle, bez zbytočných prikrášľovaní a sentimentálnych žvástov. Preto môžeme vidieť hádky pri zdobení stromčeka, šikanovanie žiakov i ufrflaného Santa Clausa v obchode. Plné hodnotenie ešte dopĺňa fakt, že som sa celý čas neskutočne bavil, vďaka splynutiu dospelého komentára a výrazom malého chlapca, či scénam, ktoré sú predurčené stať kultovými, čo aj v Amerike sú...u nás sa ani nedajú zohnať titulky. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tento Vánoční příběh dokonale vystihuje dobu padesátých let a dokonce tak i vypadá, že byl v těchto letech natočen. Nejoblíbenější čas v očích dětí, v tomto případě jednoho malého kluka ukazuje jeho počínání k přinucení rodičů koupit dárek, který si tak moc přeje. To mu sice moc nevychází a to je na tom krásný. Je fajnové i vyprávění již dospělého Ralphíka, které tomu dodává takovou tu vánoční atmosféru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, proč má ten snímek tak vysoká hodnocení, ale on ten dětský pohled na Vánoce, navíc na Vánoce velmi specifické, kde jde o jednu dětskou hračku, která není úplně bezpečná, ale hlavně jde o rodinu, která je správně ujetá, ale ne přehnaně, stojí za to. Je to zábavné, nezastaví se to a nakonec to má i vtipné a pořád vánoční vyústění. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (13)

  • Shepherdova kniha "In God We Trust: All Others Pay Cash", která se stala základem pro tento snímek, je vlastně sbírka krátkých povídek, které psal Shepherd pro Playboy v 60. letech, včetně příběhu o přilepení jazyku na kovový stožár i sváteční večeři v čínské restauraci. Motiv otravujících psů je převzat z jiné Shepherdovy knihy "Wanda Hickey's Night Of Golden Memories and Other Disasters", ve které je Ralphiemu už 17 let. (mi-ib)
  • The St. Catharine's Museum vlastní několik propriet z filmu, včetně Ralphieho brýlí a dvou scénářů. (mi-ib)

Reklama

Reklama