Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1954 a na školní půdě vyhlášené Angel Beach High School se chystá divadelní přehlídka věnovaná Williamu Shakespearovi. Ani tento bohulibý záměr se však neobejde bez komplikací. Skupinka starých panen v čele s místním reverendem Bubbou Flavelem se totiž ze všech sil snaží přehlídku zrušit, protože podle nich je v jednotlivých představeních urážena počestná morálka. Trnem v oku jim je zejména mladý indián v roli Romea. Kdo to jakživ viděl, takovou opovážlivost! Problémy se hromadí, avšak studenti je postupně všechny překonávají _ ovšem způsobem sobě vlastním, což se neobejde bez řádného povyku... A když k tomu ještě připočtete vyhazov z nechvalně známého nočního klubu Everglades, který patří Porkymu Wallaceovi, sbírání zkušeností se ženami či alkoholem nebo oťukávání zhýralých politiků, zjistíte, jak byl studentský život v době Eisenhowerovy éry pestrý a bohatý... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

O trošku, ale predsa slabšie ako skvelá jednotka - ale aj tak je to výborná komédia. Už pri prvej vete filmu som sa rehotal (teeneger Pee-Wee vstane ráno z postele, vyskočí a skríkne "Ja som súložil!") a tak to bolo aj do konca filmu. Ako aj predošlý diel, aj tento film má "zanedbateľný dej" - je to zmes humorných scén a niekde v polovici sa z toho vykľuje boj proti Ku-Klux-Klanu a svinským konzervatívym Ježišoidom - za čo ich treba pochváliť, tak to má byť. Film je vtipný a ako pri jednotke, aj tu je škoda, že film má kratšiu minutáž. Tak ako pri jednotke tak rovnako aj tento diel má bombasticky nereálny a prehnaný (ALE vtipný) koniec - scéna v reštaurácii je neodolateľná. Skvelý diel mojej najobľúbenejšej teenegerskej série. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Kvalita a inteligentní humor jsou zde k vidění i nadále, film už ale není o Porkym, nýbrž o boji s jistým reverendem (je to takový ten druh člověka, který káže vodu, pije víno) a o boji s rasismem. Takže film nám oproti prvnímu dílu trochu zvážněl, ale pořád si udržuje vysokou kvalitu a pořád se jedná o kvalitní zážitek. Herci zůstali totožní, stejně jako režisér, a druhý díl ihned navazuje na první díl, je to vlastně film, který začíná den poté, co skončil díl první. Prcek už sice není panicem, ale první sexuální zážitek pro něj byl úžasný a hledá všemožné způsoby, jak si vrznout, a Wendy pro změnu zase připravý pěknou pomstu místnímu radnímu. Do toho všeho pak naši známí hrdinové nacvičují divadelní pásmo složené ze Shakespearových her. Bohužel však tenhle film postrádá nějakou výraznější scénku, která by ho vyzdvihla, ale i tak je to solidní pokračování, které neztratilo nějak moc na kvalitě. Já jako divák jsem byl spokojený a uděluji nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězdiček. ()

Reklama

Ice123 

všechny recenze uživatele

Konec filmu je zkrs na zkrs komedií, u který se musí zasmát snad všichni. Misty je film sice nudný, ale když jde o vtipnou stránku tak je to naplno, až se dívím že to v 83tím roce prošlo. Já osobně nejsem fanouškem starých fílmů, spíše naopak ale tohle bylo prostě bomba. Jen je škoda podotknout, že tředí díl je pouze nuda s opčasnými záblesky vtipu. Za občasná hluchá místa dávám 80%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Opět naprosto skvělá komedie, ještě o fous lepší než jednička. Staří známí v čele s Pipíkem se vrací a i když se vše na začátku točí opět kolem sexu a srandiček, dokáží si v boji za divadelní hru poradit se zkorumpovanou městskou radou, patolízalským radním, Ku Klux klanem a dokonce i fanatickým reverendem, který chce Shakespeara zakázat pro obscénnost. Opět je tu pár nezapomenutelných scén - citace z Bible/citace ze Shakespeara, had na záchodě, celé finále v restauraci, kde naprosto zaválí Wendy. Jen tak dál. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Parádna komédia, ktorá je druhým pokračovaním skvelej série o živote amerických stredoškolákov v 80.rokoch. Veľkým plusom je to, že dej nadväzuje presne tam, kde skončil prvý diel. Opäť film ponúkne rad geniálnych scénok a trefných hlášok, ktoré sa postarajú o vašu zábavu. Zvlášť musím vyzdvihnúť napríklad scénu na cintoríne, ktorá je jednoducho fantastická. Ďalej sa tu objavuje parádna zápletka a s ňou spojené komplikácie a zase ako v prvom diele perfektne premyslená pomsta. Kozičiek je tu už pomenej, ale to nevadí, pretože sa bavíte príbehom. Hudba skvelá ako skoro v každej snímke, ktorá sa odohráva v 50.tych rokoch. Predsa ale dvojka je dvojka a niečo tomu chýba, lebo prvý Porky bol naozaj zábavný. Skutočne môžeme konštatovať, že dvojka až tak nezahanbila svojho predchodcu. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama