Reklama

Reklama

Daniel Radcliffe (Harry Potter, Žena v černém) se představuje v roli, v jaké jste ho dosud neviděli. Nate Foster (Radcliffe) je mladý, idealistický a vzdělaný analytik, který právě nastoupil do FBI, aby tu bojoval proti zahraničním teroristům. Nate brzy pochopí, že teroristické útoky, které odhaluje, jsou často falešné a mají dva cíle: uklidnit vystrašenou veřejnost a splnit plán. Když jednoho dne objeví pašovanou dodávku Cesia-137, které lze využít při výrobě špinavé bomby, podělí se se svým poznatkem s agentkou Angelou Zamparo (Toni Collette – xXx: Návrat Xandera Cage, Krampus: Táhni k čertu). Ta je přesvědčená, že se jedná o práci domácích neonacistů, a pověřuje Natea úkolem proniknout v utajení mezi členy nebezpečné teroristické skupiny, jež je odhodlaná vyčistit zemi prostřednictvím smrti a zkázy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

D.awi.d 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá premisa, která slibuje pohled do hlavy Martina Konvičky a dalších, film však zůstává na povrchu (jsou to náckové a jsou hloupí a zlí, jeden z nich je chytřejší a je to nacista - intelektuál, ale je taky zlý) a nejde pořádně do hloubky. Děj je přímý jako pravice každého vlastence z SPD a ani na vteřinku neuhne z vytyčeného směru. Není to ale dlouhé a na jedno zkouknutí to zabaví. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Nechápu moc, co tenhle film chce sdělit. Že teroristické útoky mohou eventuálně páchat i běloši? No, asi to možné je, jenže holt se nám to v reálu jaksi neděje, evropská statistika za poslední zhruba tři roky hovoří celkem jasně. Vlastně jediná zábavná věc ve filmu je to, jak nejmladší ze sestavy neonacistů na konci filmu vypráví školní třídě, ve které jsou asi dva běloši, že se holt spletl ve svých politických názorech, ale nyní už má stoprocentně jasno. To jediný v tom filmu bylo tak nějak ze života, obzvlášť v naší malé zemičce. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE JEN JEDNA PODSTATNÁ INGREDIENCE FAŠISMU – VŠICHNI MI UBLIŽUJÍ!...“ /// Tak kampak by se ještě dalo infiltrovat… Ajo! Nácíčci… Introvert, autsajdr, člověk bez kámošů a v kolektivu neoblíbený… jehož výhodou je, že není úplně blbej, vobjevuje a zkoumá fašistický podhoubí USA – skinheads, KKK, Árijská aliance… lidi, pro který je „White power“ přesvědčením (fajn vás poznat). No a pak jsou tady ti druzí… Životní rozpolcenost agentova – jak bejvá zvykem – ovšem žádný zkroušený meditace. Prostě příběh, na kterým je zajímavej ten svět „čistej v duchu i rase“. Ovšem nic víc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu bojovat za rasu, za čest a vlast. 2.) Chystám se k někomu vlízt. 3.) Thx za titule „kolcak“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to celou dobu drží pozornost a zaplouvá do zajímavých vod hrdých nácků v US, ale bohužel to zůstává dost při zemi a vrcholí komorně, jako thriller bez pořádnýho dramatu. Radcliffe podal hned poté, co shodil vlasy a dalo se na něj dívat, docela přesvědčivý výkon - pokud se přenesete přes ten věčný výraz ublíženýho štěněte. "This should have been a noble creature..." Expecto Zyklonum! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do prostředí nacistických přívrženců v USA, který korunuje slušný herecký výkon Daniela Radcliffa. Imperium má však jednu velkou chybu, a tou je nedotažený a mdlý scénář, který zde způsobuje spousty hluchých míst či zcela zbytečných scén. Až na tento podstatný detail film dokáže v rámci svých možností slušně strhnout a zabavit. „For evil to triumph, it only takes good men... to do nothing.“ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Produkce k pohybu mezi lokacemi používala kolo. Po skončení natáčení kolo podepsal hlavní hrdina Daniel Radcliff (Nate Foster). Kolo nakonec bylo prodáno v aukci za 2000 dolarů. (LilyDeLarge)
  • Na scénaři se podílel i agent FBI, na jehož příběhu je film založen - Michael German. (LilyDeLarge)
  • Natáčanie filmu začalo 20. septembra 2015 v Hopewell, v štáte Virgínia a pokračovalo na ďalších miestach tohto štátu do 7. októbra 2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama