Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na výjimky není zahraniční krimi mým šálkem kávy. Opakuji se, ale nebýt Rowana Atkinsona v hlavní roli, na tento film bych se nedíval. Byla by to pro mě nudná cizí kriminálka. Takto to pro mě byla nudná cizí kriminálka s Rowanem Atkinsonem. Proč tedy čtyři hvězdičky? Právě za herectví Rowana Atkinsona, pěknou výpravu a vůbec poctivou filmařinu a jednu navíc za závěrečné scény v Petit Albert. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě lepší než první díl. Pravda, střih párkrát ujel, s čímž se svezl i soundtrack, a ze Slováků scénář udělal barbary, ale posun od klasické whodunitky k noiru tomu prospěl. Je to temnější, drsnější, děj šlape ve vyšších otáčkách. Rowan Atkinson dále rozvíjí Maigreta a jeho policejní kolegové jsou si ve svých rolích o kus jistější. Doufám, že nás ještě pár minimálně stejně kvalitních pokračování čeká. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mám rád Maigreta a vůbec detektivní seriály a filmy. V tomto případě jsem se však trochu nudil a místy ztrácel. Příběh mne nedokázal vůbec vtáhnout a zajímavá byla pro mne jen poslední třetina. I tak musím uznat, že Atkinson není doživotně postižen nálepkou Beana a víceméně blbce před kamerou. Svou roli ztvárnil výborně. Silnější tři hvězdy. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dýchá stejný vzduch jako mrtvý muž." Žádná DNA, žádná digitální fotometrie či forenzní psychologie - tady se dýchá vzduch, kouří dýmka, podávají inzeráty a provozuje bistro. Zkrátka těžko čekat od Maigreta nějakou moderní kriminalistickou metodu, když se tak zarputile drží knižní klasiky. Mě to tedy tak nějak televizně pobavilo, ale kdyby se Maigret po plastice znovu nepřihlásil o své slovo, tak bych si s jeho dříve zfilmovanými případy v poklidu vystačil. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazne lepšie ako prvý diel a to predovšetkým kvôli zaujímavejšej zápletke. Českí záporáci, ktorý musia byť tlmočený do slovenčiny aby im Magreit, opäť vo výbornom podaní Rowana Atkinsona, rozumel sú príjemný bonus. Potešia aj oldschoolové vyšetrovacie postupy, ktoré sú prudkom kontraste s tým, čo vidíme v súčasných kriminálnych seriáloch. 7+/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)
  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)

Reklama

Reklama