Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér mé nejoblíbenější bondovky, (Zlaté Oko) můj nejoblíbenější Bond (Brosnan), nejoblíbenější čínská hvězda (Chan) v akčním thrilleru, který jakoby vypadl z mé oblíbené doby 90. let. Po všech směrech dokonalá kombinace a ačkoliv není film dokonalý, povedl se naštěstí opravdu hodně. Oblíbené téma pomsty za smrt bližních je v tomto případě zabalena do politického thrilleru a přestože tempo není tak svižné, jak by si film zasloužil, je radost se na něj koukat a já jsem rád, že ještě pořád vznikají filmy ze staré školy. Campbell si u mě po průseru s Green Lanternem, zdárně napravil reputaci. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell si to dává i na stará kolena. A Jackie Chan překvapivě taky - nepokouší se komediálně šaškovat, hraje krásně civilně, a i na nějakou tu slušnou okopávanou od něj dojde. Jak by taky ne, když má tak výborně napsanou roli exVietconga, který v lesích kolem Doublinu partičce z IRA ukáže zač je toho Rambo. 8/10 ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jakmile Brosnan mezi zuby procedí "zasranej Číňan", zamíří celá IRA směr prdel. Jackie totiž není zasranej, ale pořádně nasranej.  Když vám totiž vyhodí do povětří posledního člena rodiny, nezbývá nic než spravedlivá odplata. A tak si zlomený neduživý stařík vzpomene na výcvik ze zvláštních jednotek a v irském kalendáři se opět objeví krvavá neděle.  Sympatický malý a zábavný akční film, jenž si vystačí s několika výbuchy a rvačkami a přesto ani na chvíli nenudí. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

I když si užívám choreografie stárnoucího, ale snad čím dál lepšího Chana - protože jeho stárnutí je součástí bitek, které už nemusí a nejsou perfektní, o to však lidštější - za téma si film zaslouží odpad. ____ Tahat ze skříně kostlivce příšerných bombových útoků IRA? Vymýšlet nové a hrozivější v současné Anglii? Fantazírovat o nové vlně terorismu, který přitom skončil nedávno? To je snad přímo snaha vyburcovat nějaké blbce, aby znovu povstali a začali zabíjet. SHRNUTÍ: Když už IRA, tak něco, co se skutečně stalo. Ne pohádky, které mohou sloužit jako náborový leták. Zájemcům o téma doporučuji Boxer z roku 97 nebo Krvavá neděle z 2002, atd. Ono je toho podle reality bohužel hodně. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

O IRA už byla natočena spousta nudných, narkoleptických a užvaněných patetických sraček, plných keltských morálních dilemat, jestli pokojně bučet za Bětku nebo masakrovat anglosaské civilisty. I po zneužití většího množství než malého bych ještě do včerejška považoval za žertovně absurdní pičovinu, že někdy uvidím jeden z nejkulantnějších napínačů o irských armějcích, který produkčně zmákne a zacáluje Pekingvůd a hlavní roli bude hrát Čenovic Džudyna. A bác ho, nic není nemožné, voršprung durš technik a tak… Nic jsem perorálně ani pernasálně nepožil, a přesto zřel fuckt fajnový kousek, zcela prostý Džekího obvyklého opičího čurákování, přímočarý, zábavný a svižný, s pestrým a chytrým hlavopatoidním scénářem a solidní výpravou, v němž skvěle pózující Pírs šarmantně oprášil svůj šinfejn akcent a Šimpymu to i v mumifikačním věku kope jako zamlada. A tak starý unavený ťaman ukázal MI 1-6 jak na to, přičemž během chvilky se zenovým klidem udělal z Belfastu místo, kam odteď budou Velkobrity kdovíproč stále hrdě vykrmovaní paraziti, tedy slizký degenerát Karlík a senilní korunová bába, nadšeně každý rok jezdit na bezpečnou dovolenou. Plná palba. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama