Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bomba! Úplně mi tenhle film připomněl, proč mám Jackie Chana tak moc rád. Foreigner je film, který chytře naráží na stále aktuální evropské teroristické organizace a jejich vztah s politickou sférou daného státu. Zároveň je dobře, dynamicky a zábavně natočený a veškerou akci si tu pro sebe bere šedesátiletý Jackie Chan. Ten sice 30 procent akce vydechuje jak po mrtvici, ale i přesto stihne předvést taková salta a výkruty, že se nestačíte divit. Byl jsem opravdu nadšen. Tohle byla přesně ta jednoduchá, stylová a evropskými lokacemi nasáklá akční pecka, která mi drajvem připomíná akčňáky posledních let s Liamem Neesonem a myšlenkami a lidskostí se obrací ke starým dobrým francouzským kriminálkám. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přesně to co čekáte když se podíváte na titulek filmu. Hlavní hrdina 1 a revenge story z východu. Akce, politika a hlavní hrdina 2 ze západu. Jak už vyplývá z kolonky režie, tak řemeslo velmi solidní, akce přehledná, ale je jí zatraceně málo. Na politický thriller je to příliš přitažené za koule a na čistokrevný akčňák málo akční. Hudba ala Sicario je obšlehlá až za roh. Ovšem funguje i tak velmi dobře. Dá se na to dívat, v pohodě to zvládnou fandové akční zábavy, Chana a Brosnana, potažmo ti kterým vyhovuje akčně dobrodružná nota Campbella. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $34,393,507Tržby Celosvetovo $145,374,099Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,418,910Tržby za predaj DVD v USA $3,058,623║ Veru človek ani nevedel čo môže čakať od takéhoto zoskupenia a nakoniec to celkom dobre vyšlo. Máme tu celkom šlušný akčný thriller, kde sa herecky pekne chytili Brosnan aj Chan. Dejovo pútavé a miestami to má dosť dobré grády a samozrejme aj nejaké tie zvraty. /65%/ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Snaha vytřískat ze stárnoucí kung-fu legendy ještě pár ostrých kopaček a efektních přemetů je chvályhodná, Chackie Chan totiž rozhodně nepatří do starého železa. Jeho nasranost sice nepůsobí tak mocně jako odhodlání k pomstě Arnolda, Slye, anebo Keanu "Wicka" Reevse, ale dá se na to koukat. Na co už se koukat moc nedá, je způsob, jakým je celý příběh vystavěn. Pomineme-li zbytečný úvodní emo patos, tak scénář je i nadále konzistentně dementní. Postavy si počínají tak nelogicky, až to hatí celý zážitek z filmu. 5/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Chan umí vážné role a velice mu sedí, jako příklad lze uvést fantastické New Police Story, ale tady má neskutečné štěstí že mu sekunduje výtečný Brosnan, jelikož scénář je opravdu vyloženě debilní. Občas jsem se docela nahlas smál, jak jeden šedivý a schrbený moula otravuje každého jak filcka po festivalu Trutnov a myslí si, že se kvůli jeho dceři snad posere celý svět. Brosnanovi jako nějakému náměstkovi bůh ví na jakém úřadu projde v klidu všechno, od plánování všelijakých politických tlaků až po vraždu. Vyšetřování je podivné a vůbec to celé dává smysl jak manuál k videu v japonštině. V 21. století naprosto nemyslitelné, co se ve filmu děje. Brosnan hraje drsnýho bejvalýho teroristu a před Chanem se tam div nepočůrá strachy. No když přestanu píčovat, akční scény mají říz, celé to vypadá na rozpočet slušně a ubíhá to rychle. Chtěl jsem dát trojku, ale okolo 80. minuty se to rozjede víc a začalo mě to na plno bavit a Chan tu akci pořád v nohách má. Jednohubka kterou nadhodnotím ani nevím proč. Chan má lepší filmy a Campbell taky. 70% slabších. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Postava Liama Hennessyho (Pierce Brosnan) odkazuje na írskeho politika menom Gerry Adams. Brosnan sa svojím výzorom vo filme na spomínaného politika podobá aj výzorovo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama