Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Když odnese tornádo Dorothy Gale z městečka Lucas v Kansasu do daleké země Oz, její přílet uvede do pohybu proroctví předvídající katastrofání události známé pod názvem Bestie navěky a vyvolá hrůzu ve všemocném vládci země -- Čaroději. Dorothy se vydá za Čarodějem do Emerald City, chce se s ním za každou cenu setkat. Na své cestě potká čarodějnici, vojáka, který ztratil paměť, chráněného chlapce a mnoho dalších záhadných bytostí, které osudově ovlivní budoucnost země Oz a Dorotina místa v ní. (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

DDCC 

všechny recenze uživatele

Proč si někdo bere námět z příběhů ze země Oz, když následně každou maličkost obrátí vzhůru nohama? Všichni víme, jak temné Once upon a time dopadlo. Smaragdové město v tomto bezhlavě pokračuje. Vsází na sexy herce, drogy, podsvětí. Vše se snaží být drsné a cool (spíše edgy). No pohádka jedna radost. Tváří se jako veledílo s nesmírně velkým budgetem, jedná se ovšem jen o jemně dramatický příběh schovaný za vizuálem. V tomto ohledu hodně podobné Shannaře. Herecký výkony nějak chybí. Jako vážně, příběh plyne a herci odříkávají řádky jako básničku. Žádné sympatie nebo empatie s postavami. Všechny postavy pak vypadají jako plastické figuríny. Se strašákem a létajícími opicemi se rozlučte. Po pilotu bych to hodnotil někde okolo těch 40% za velké zásahy do původního příběhu, špatně sestříhaný pilot a "strašáka" (herec tedy vážně vypadá jako strašák, nicméně to nic nemění na tom, že je to od první scény prostě člověk). Pokud série skončí bez milostné linky a srdcervoucí smrti, možná hodnocení zvýším. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Tarsem Singh dokáže vždy vytvoriť vizuálne prekrásne a pútavé scény, to nikto nemôže popierať. Je preto veľmi veľká škoda, že nepracuje skoro nikdy s kvalitným scenárom. Rovnako to platí aj pre Emerald City, kde sú herci, ktorí vedia hrať, je vidieť, že natáčanie nestálo len pár šupov a nie je to ani násilím a krvou sterilná mainstreamová produkcia. Čo je to ale platné, keď rozprávanie nemá hlavu ani pätu, postavy sa len tak plácajú z miesta na miesto a kecajú nevysvetlené, rádoby efektné voloviny. Krajina Oz nebola pre mňa nikdy ničím zaujímavá a je škoda, že aj naďalej takou zostane. 10/10 - 55% ()

Reklama

drkaldj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to světlé momenty a pár dobrých nápadů. Předpokládám že znalcům (fanouškům) předlohy se toto líbit nebude. Je to dobrý seriál nebo ne? Za mě vizuálně ano ale scénářem ne. Scénář je to co tento seriál táhne ke dnu průměru (všímavý nebo nároční diváci si jistě všimnou opravdu hodně různých chyb). Kdyby byla druhá série, je možné že by se to částečně zlepšilo a seriál by se mi zalíbil. ()

Lockdown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díly mi do očí svou debilitou vháněly slzy smíchu. Pochopil bych, kdyby tvůrci tuto debilitu použili záměrně. Po dokoukání celého seroše však můžu říct jen to, že záměrný to není. Seriál se snaží působit tak hustokrutopřísně až to hezký není. To co ale dostáváme my fanoušci je ultrakravina, bez špetky logiky, kdy je opravdu každá postava tak nesnesitelně vlezlá a na ránu až to bolí. Mrzí mě to hlavně u Vincenta D'Onofria, který ač se neskutečně snaží, z hovna prostě koláč neudělá. Jelikož jsem od seriálu zas tolik neočekával, nebudu odcházet ani tak zklamaný. Pro lidi, kteří by si tudle věc chtěli pustit mám jednoduché shrnutí všech deseti dílů. Barevná čas ubírající peachovina, která je sice napsána jako minisérie a měla by mít tedy nějaký konec. Ten však nepřichází a podle sledovanosti první řady už ani nepřijde. Dále nesympatickej cast a příšerný kombinování děje. Toť vše! Rád bych napsal i nějaké pozitivní věci, ale opravdu jich moc není. Jednu hvězdu dám za sympatickou postavu Lady Ev, která mi ze všech vadila asi nejméně. 20% ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

***Kto má rád rozprávky a fantasy v štýle OUAT, by nemal byť sklamaný***. Za posledné roky holyvúd v žánri fantasy nedokázal vyprodukovať dostatok pozoruhodných vecí bez ohľadu nato, či sa jedná o film alebo o seriál. Preto som po zhliadnutí prvého dielu EC zostal milo prekvapený. Veľmi ľahko som si vypestoval vzťah k jednotlivým postavám, z ktorých niektoré mi boli okamžite sympatické rovnako ako celá séria, čo malo samozrejme vplyv na moje hodnotenie. Určite by som spomenul hlavnú postavu Dorothy stvárnenú atraktívnou Adriou Arjona a možno nie tak atraktívnu ale o to zaujímavejšiu postavu West ktorú si strihla pre mňa úplne neznáma rumunka Ana Ularu, a dostala ma nielen svojím vzhľadom, ale aj herectvom. Ďalej v trochu pre neho netypickej postave Vincent DʹOnofrio atď atď. Neviem čo dodať, po dlhšej dobe opäť niečo čo ma chytilo za srdce, čarodejnice, mágia, iná dimenzia, zaujímavé triky, postavy a veľmi príjemne strávený čas. Plnému hodnoteniu sa bránim pre 2-3 slabšie diely, ale nutkanie sa k EC znovu vrátiť je dosť silné. ()

Galerie (401)

Reklama

Reklama