Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pobyt v kriminále změnil mladému Yotarovi život. Nebylo to však kvalitou zdejšího nápravného zařízení, ale díky jedinému představení, které v tomto vězení pořádal mistr v "rakugo" (umělecké vyprávění humorných příběhů) Yakumo. Yotarou tomuto umění doslova propadl a po propuštění z věznice se rozhodl vyhledat mistra Yakumu a stát se jeho učedníkem. K jeho překvapení Yakumo nakonec souhlasí... (Jeoffrey)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (6)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevídané vyprávění a stejně tak nevídaný zážitek. Není mnoho anime, o kterých bych mohl říct, že mi dalo nový náhled, seznámil s tématem pro mě doposud neznámým. Abyste mohli mluvit jen v rámci superlativů, je třeba se potřebně naladit, protože váš čeká komornější, civilizovaný pojednání formě (ne pro mnohé tak známé) japonského divadla rakugo. Osobně, já na to nebyl ani trochu připravený: První díly jsem mžikal, nebral jsem rakugo tak vážně, jak bych měl, než mě neviditelná ruka propleskla, doslova chytla pod krkem se slovy: "teď sleduj!" a vtahovala mě každou epizodou hlouběji. Co mi učarovalo a sálá z každé scény, je neutuchající obdiv, neupadající respekt a až náboženské vyznávání rakuga tvůrci. Pro hlavní postavy je to smysl života; každý si postupně zosobňuje svůj styl vyprávění (ať už podaným tónem nebo vyjadřovanými gesty) a posouvá tak rakugo z generace na generaci, přičemž základní duchovní hodnoty představení přetrvávají. Yakumo a Shin je perfektně kontrastující dvojice, která ač každá má naprosto odlišnou povahu, onen herecký styl a vůbec přístup k práci/životu, tak si skrze jejich přátelství navzájem uvědomují, že jeden druhého posouvá jak profesně, tak vlastnostma vpřed. A vy je budete mít rádi, sakra rádi. Když v 11. epizodě zahráli divadlo pro dceru, měl jsem ze samého dojetí na kahánku a tehdy plně docenil kouzlo rakuga. I přeš všechnu chválu, kterou zde vrším, k plnému hodnocení nepůjdu. Nejsem si jistý, jestli mi k tomu chyběl silnější závěr, větší cloumání s emocema první 2/3 seriálu anebo trochu nešťastně podkreslené ženské protagonistky, ale jsou to první věci, které mi vyvstaly v mysli. Závěrečný verdikt: Pokud hledáte trochu vzdělávacího relaxu v kombinaci s harmonickým dramatem, tak nelze než doporučit. Silné 4*. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

U druhého dílu vše nasvědčovalo tomu, že přijde odložení na neurčito, jelikož mě tento seriál ničím pořádně nezaujal, jenomže dalšími díly jsem si k němu vybudoval speciální vztah. Každá epizoda tvoří pevný základ, o který se může Showa Genroku Rakugo Shinju opřít natolik, že jedna či dvě slabší epizody s ním nezamávají. Rakugo je asi pro většinu z nás ne zrovna vábivé téma, jenomže příběh, postavy a vše okolo z něj nakonec vábivé dělají. ()

Reklama

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak popsat zážitek, který jsem z tohoto (opravdu hodně krátkého!!!) anime měla? Nemožné.. Nemám slov. Už první díl mě hodně zaujal. Animace a soundtrack překrásné.. Nevídané prostředí.. Postavy sympatické (až na jednu nejmenovanou dámu, kterou mám chuť zaškrtit... ale mám smůlu) a téměř všechny jsem si v průběhu příběhu prostě zamilovala.. Příběh působil realisticky, možná proto mě tolik pohltil. A překvapivě jsem se i několikrát zasmála. Přeci jenom - hlavní náplní příběhu byly humorné příběhy - rakugo. (některé byly opravdu povedené a já se nemohla přestat smát :) autoři se mi trefili do noty) Pro člověka, který toto slovo nikdy předtím neslyšel, se tak odkrývá nové dobrodružství. Yakumo mi přirostl k srdci a trpěla jsem s ním v průběhu 12. dílu. ("Just let go of that bitch, already!" křičela jsem na Shina.. ale ne. Tvůrci neradi poslouchají rady diváků :') *just crush my heart more, I really need it*) No, nezbývá nic jiného, než se zhluboka párkrát nadechnout, pustit si druhou sérii a zaposlouchat se do dalších příběhů od Yakumy. Určitě případným zájemcům doporučuji shlédnout. 10/10 a jedno z mála anime, které mi v paměti rozhodně zůstanou dlouho a ještě déle v srdci. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako Boku dake ga inai machi i tohle anime na mě působí velmi dospěle a stejně tak by se dalo označit spíš za film rozdělený na části, než za seriál. V tomto případě by klidně mohlo jít o životopisný film i když si nejsem jistý, jestli je hlavní hrdina tohoto anime skutečná postava. Přesto jako by byla a její příběh nám byl pomalu a postupně rozkrýván formou, která je velmi zajímavá a poutavá. Je to prostě jako skutečný příběh o skutečném umělci ve skutečném světě. Navíc to není jen o umělci, ale i o samotném umění, kterým je v tomto případě vyprávění humorných příběhů - Rakugo. No a právě v tomto ohledu předvádí autoři prakticky geniální práci, protože předvedení jednotlivých vystoupení je naprosto úchvatné! Mimika, monolog umělce který příběh vypráví, jeho výrazy vše je velmi přesvědčivé a člověk, který v životě o něčem jako je Rakugo neslyšel velmi rychle pochopí, co je na tom za umění a co by měl obdivovat. Charaktery jsou velmi uvěřitelné, jejich problémy a vnitřní spory dost reálné a prakticky na všechny se velmi dobře dívá. Jak píše kolegyně jsou prostě sympatičtí. V poslední řadě i já (stejně jako kolegyně) potvrdím, že jak vizuální, tak i hudební kabátek, do kterého je tato podívaná oblečena působí velmi dobře a skvěle pasuje. Když si to shrnu, tak mám před sebou velmi povedené anime, které přestože by mohlo (ne každý má rád "životopisné" filmy), tak mě nenudí, v provedení, kterému není prakticky co vytknout. Zkrátka velmi dobré, zajímavé a inteligentní. 9/10 ()

q66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drama z prostředí japonského divadla rakugo, nejlepší anime sezóny zima 2016 a obecně jedno z nejlepších anime, co jsem zatím měl možnost vidět. Vlastně jediné srovnání, které mě momentálně napadá, je Sennen Joyuu (česky Herečka tisíciletí) od Satoshiho Kona, a to je obrovský kompliment - už dlouho jsem neviděl nic s tak dobrým vyprávěcím stylem a příběhem - do té míry, že není vůbec nic, co bych mohl Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu vytknout. Dobré charakterové drama musí mít i dobré postavy - v tomto případě všechny dostanou svoji dávku vývoje a hloubky, a autoři se vyvarovali archetypů, takže každý charakter má vlastní dobře napsanou osobnost. Produkční hodnoty jsou také na vysoké úrovni, a i když byl seriál vytvořen na průměrném TV rozpočtu, Studio DEEN z něj dostali maximum - zrovna u tohoto studia je to překvapující, protože nikdy nebyli známí pro produkční hodnoty (možná kromě osmdesátých a začátku devadesátých let, kdy produkovali věci jako Tenshi no Tamago a Patlabor) - vizuál plní svůj účel stoprocentně a impresivní je hlavně animace postav a mimika, která působí velmi přirozeně a doplňuje perfektní dabérské výkony. Hudba a obecně zvuková stránka nezaostává, OP je jeden z nejlepších tohoto roku. Takže jedinou výtkou je relativní absence závěru, ale to v podstatě není ani výtka, protože příštím rokem bude navazovat pokračování, na které se už teď velmi těším. Lepší 9/10 ()

Galerie (391)

Reklama

Reklama