Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (597)

juta 

všechny recenze uživatele

Sandberg se pokusil natočit celovečerák ze svého úspěšného krátkometrážního snímku a celkem se mu to povedlo, přestože to není úplně ideální a mohlo se z toho vytřískat ještě trochu víc. Filmu dodává šťávu Teresa Palmer, která byla jen trochu divně namalovaná, ale jinak některé lekačky fungují a některé situace dokážou navodit pravou hororovou atmosféru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nedoufal bych, že Lights out bude letos obhajovat přední příčky v hororech. Trailer na mě působil lehce nevýrázně, ovšem samotný film patří mezi to nejlepší, co jsme mohli v kinech za posledních pár let vidět ( nepočítajíc Conjuring). Sandberg už od úvodních minut nastolí neúprosné tempo a valí na nás jednu lekačku za druhou, kde divák má na vydechnutí maximálně 5 minut, což je největší plus. Naposled takové tempo nastolilo Drag me to Hell. Nápad je velmi funkční, kdykoliv je tma je nebezpečí na blízku, o všechny postavy má divák strach, poněvadž jim vskutku jde o život a samotný duch byť je většinou ve tmě tak jde z něj strach, vydává znepokojivé zvuky a hlavně je na scéně velmi často. Plusem jest i půl hodinové finále s nečekaným zvratem,což z Lights out zkrátka dělá intenzivní 80 minutovou podívanou, která musí sednout každému, kdo je v hororech alespoň trošku doma. Conjuring působí lepším dojmem, co se týká příběhu, vizuálu a výpravy, kdežto Lights out vsadilo pouze na strašení a vyšlo to.Story 6/10, Atmosféra 9/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 8/10, Napětí 9/10,Humor 3/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 9/10. 85% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, jednoduchý nápad, prostá zápletka, několik vydařených scén, nic moc přehnaného (dobře, ty zvukové lekačky byly přes míru, jako vždy a klidně by se film bez nich obešel), sympatické postavy a stačí to na vydařený horror. Opravdu. jen pár postav, prakticky jeden dům, jeden nekomplikovaně vymyšlený bubák a mrazivé lidské osudy, to stačí, aby vás to zaujalo, když se s tím dobře nakládá. Malý kluk hodně sympaticky přirozený, Maria Bello v roli psychicky se hroutící matky naprosto výborná (a ten závěr mě fakt dostal), Teresa Palmer vám bude vibrovat gumou od trenek či slipů nebo co to vůbec nosíte, ale již během chvíle vám dojde, že to není jen její krása, co vás zajímá, ona svou postavu fakt hodila skvěle a dokonce musím pochválit i český dabing, který se k její postavě fakt hodil. Je fajn, že se něco tak povedeného může vzniknout z půsovně sotva pětiminutového kraťasu (který je vykraden hned v úvodních minutách). ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

"Krátký film Davida F. Sandberga v celovečerním formátu!" ___ Strhující hororový námět, kterému ovšem uškodil samotný scénář. Což bylo na jednu stranu předvídatelné, když tříminutové video roztáhnete na hodinu a půl! ___ Hororoví fanoušci, kteří prahnou po hororové atmosféře plné hlasitých lekaček, milionu záběrů na pokoje a chodby v pusto černé tmě, jež mají nahánět strach a atmosféru, budou jistě spokojeni. Ovšem ti, kteří mají rádi hororovou atmosféru skloubenou s příběhem (viz. The Conjuring 1+2, Sinister, Žena v černém) nebudou nejspíše skákat metr dvacet, jako převážná většina. Každopádně Zhasni a zemřeš (hodně debilní český překlad) své hororové kvality určitě bezpochyby má! Buduje si atmosféru od prvních minut, což se u moderních hororů hodně cení! ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nový (americký) Kruh. Po Mame ďalší kraťas natiahnutý na celovečerák a so silným produkčným zázemím (Guillerma del Tora strieda James Wan). Po počiatočnom nadšení (chudák Billy Burke zo Zoo) stupeň nadšenia síce klesá, ale i vďaka rozumne zvolenej, striedmej stopáži nie príliš. Atmosféra, sympatický kasting (až na premúdreného chlapca, ktorý rozpráva ako leporelo s maturitou), vizuálne premakané monštrum, skvelé univerzum (hoci čiastočne kopírujúce thajský Shutter z roku 2004) a z toho vyplývajúce originálne nápady postáv, ktoré bojujú s netvorom (hoci to občas nemá logiku: niekedy ho neodláka ani pomerne veľké množstvo svetla a inokedy stačí v obrovskej temnej miestnosti škrtnúť zápalkou a je fuč). Sranda je, že Teresa Palmer hrala presne pred 10. rokmi v relatívne podobnej (ale kvalitatívne oveľa horšej) Smrtiacej nenávi2ti. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku film, když si Paul (Billy Burke) na obranu bere baseballovou pálku z vitríny, si můžeme všimnout figurky, vzhledově identickou s tváří z původního krátkometrážního Lights out (2013). (Kejf.)
  • V domě Rebbecy (Teresa Palmer) si můžeme povšimnout také plakátů skupin Ghost a Slayer. (Dave24)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama