Reklama

Reklama

Tajuplný ostrov

  • Česko Tajemný ostrov (více)
Trailer

VOD (1)

Akční film plný dobrodružství, podle klasické předlohy J. Verna. Příběh začíná v době obležení Virginie ve vojenském vězení. Uvěznění vojáci, kteří byli polapeni nepřátelskými vojsky Unie, čekají na svou smrt. Jedinou příležitostí k útěku se stává pozorovací balón. Vojáci, kteří přelstí své věznitele a dostanou se na svobodu, s sebou vezmou jako rukojmí jednoho válečného dopisovatele Unie. Avšak jakkoli se cítí v balónu bezpečně, jejich skutečné problémy teprve začínají. Odváti tisíce mil z plánovaného kursu, musí nouzově přistát na neznámém ostrově. Na ostrově, kde je prostor pro jejich život několikanásobně větší - avšak také o to více nebezpečný! Vězení se jim nyní jeví jako ráj... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Lima 

všechny recenze uživatele

Mile naivní a vizuálně poměrně zdařilá dobrodružná podívaná s nezaměnitelným rukopisem trikové legendy Raye Harryhausena. Jednoduché trikové techniky, zadní projekce, malované kulisy a rozpohybované animatrické loutky v podobě obřího kraba, obřích včel, jekéhosi křížence pštrosa a slepice a gigantická chobotnice - to všechno jsou znaky Harryhausenovy práce, jenž je už od dob The Beast From 20000 FAthoms až po Souboj titánů stále neměnná, jasně čitelná a působivá. Verneův román Tajuplný ostrov jsem nečetl, takž nemohu posuzovat, do jaké míry se tvůrci drželi předlohy, ale podívaná je to vkusná a trikově bohatá. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Film s geniální hudbou Bernarda Hermanna a zábavnými (v dobrém slova smyslu) triky Raye Harryhousena. Pro Čechy stojí za zmínku i postava kapitána Nema, kterou ztvárnil Herbert Lom. Jinak celkem typické sci-fi béčko přelomu 50.-60-let s barvitými dekoracemi (interiér Nautilu, svícení jeskyních prostor) a spoře oblečenou dívkou. Příběh žádná sláva. Verneova obsese popisem jak přežít na ostrově je zaměněna za přímočarou akci ředěnou prázdnými dialogy. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úvod s letem v balonu mě navnadil, zbytek filmu poměrně zklamal. Ano, díky Rayi Harryhausenovi je v něm všechno (doslova) velké - krab, "praslepice", včely... Jenže tentokrát mi to nestačilo. Těšil jsem se na Verneův příběh, který znám z předlohy, a na ten se tvůrci doslova vybodli. Nezachránil to ani Herbert Lom v roli kapitána Nema. Trikově za čtyři hvězdy, ale se vším všudy dvě a půl. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že je film moc naivní a až moc sladký, rodinný, viz !!SPOILER!! scéna s potopenou lodí pirátů, kde nikdo nepřežije i když do té doby ztroskotání přežili skoro všichni. Ale miluju staré sci-fíčka a ještě víc miluju katastrofáky. Tajemný ostrov je mixem obojího. Příjemní herci, efekty jsou velmi nápadité a na dost vysoké úrovni. Zapomenutý klenot. Vidět to v roce vzniku, u některých scén skoro nedýchám. 70 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Četl jsem několik verneovek, ale Ostrov mezi nimi nebyl. Asi taky proto s tímhle filmem nemám žádné větší problémy, kromě některých chyb ve scénáři. SPOILER: Pomalu potopená loď jistě skýtá možnost záchrany alespoň několika pasažérů - nestalo se. Když už zůstali všichni na lodi, proč po jejím vynoření nebyly někde mrtvoly?___Trikově zapadající do technického kontextu doby, 3D grafiku rozhodně nečekejte. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Film je natočen podle románu Jules Verne z roku 1875 „Mysterious Island“. (ARI50)
  • Když jižanští důstojníci uniknou balonem, zastihne je liják nad mraky. (Sinecod)

Reklama

Reklama