Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osud je spojil. Nebezpečné síly se je snaží rozdělit. Geralt a Yennefer dělají, co mohou, aby byla Ciri v bezpečí, zatímco se na kontinentu schyluje k válce. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (164)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. - Upřímně čekal jsem od této série leccos. Co, ale musím uznat, nebylo to špatný. Sbohem Henry, nedivím se, že jsi to opustil. Tento seriál mám nesmírně rád, tedy spíše první sérii. 2. série byla opravdu na nic a katastrofální prequel ne třeba komentovat a další prznění super značky Netflixovským stylem je opravdu smutné a je mi líto co nám fanouškům s tím provádí. I tak, tahle série nebyla katastrofa a opravdu se dala. Dialogy mají nějakou váhu narozdíl od té 2 série. Příběh je stravitelný. Skvělé zakončení a však ta hořká pachuť Netflixovskýho prznění napříč sérii a těch meh epizod tu stále je. Jako důstojná rozlučka s Geraltem lomeno Henry Cavillem si nemohu stěžovat. Sedm, ale přece jen s odřenými uši. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// S1 začínala někde na 80 %, druhá spadla na 70 %, téhle už musím dát 50 %. Zatímco překlápět povídky 1:1 tvůrcům ještě jakž takž šlo, pro hlavní dějovou linku se jim absolutně nepovedlo položit dostatečně poutavé základy, takže když se to teď mělo začít konečně prolínat, logicky to vůbec nefungovalo. Mizerně vysvětlená politika, nesympaticky obsazené vedlejší postavy, nesmyslné odklony od předlohy, zkrátka většina věcí špatně, přidejte fakt, že to Cavill po téhle řadě balí, a důvodů k dalšímu sledování už moc nezbylo. Bohužel nás přitom v dalších dvou řadách měly čekat ty nejlepší pasáže. Z téhle řady stojí za řeč v podstatě jen pátá epizoda, kde si Schmidt opět trochu hrála s perspektivami a časem, velká škoda, že takhle odvážná nebyla častěji. ()

Reklama

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bude ťažké byť nevulgárny, ale aspoň som to skúsil. Ako sa spieva v jednej piesni: "mně snad jebne". Preste takto by som asi opísal tretiu sériu Zaklínača od Netflixu. Prvá séria ma bavila, druhá tiež a na tretiu som sa tešil. Medzitým som si zahral hru a takmer prečítal aj jednu knihu. Ale nechcel som byť neslušný, tak som si pozrel nezrovnalosti s knižnou predlohou. Kto je Voleth Meir? Neviem a asi ani nebudem. Alebo prečo je tak polka čarodejníc vykŕmené černošky? Nechcem nikomu kaziť ideály krásy alebo byť rasistický. Ale myslím, že niekde by mali byť hranice. Ja ani neviem či je to príbeh Geralta, alebo skôr príbeh S Geraltom. Lebo on úprimne vyzerá ako vedľajšia postava. A akokoľvek sa Henry Cavill snaží ho zahrať dobre, niečo je tam proste divné. Geralt ani neplní zákazky, neloví príšery a keď je bojová scéna, tak sa ometá mečom ako keby hral šermiarske divadielko na hrade. A ešte to, že Cavill ide do riti (ani sa mu úprimne nečudujem) zabije už takmer mŕtvy seriál. Ciri, ktorá mi bola nesympatická aj v predošlých sériach je mi tu ešte viacej. Proste absolútne nechápem čo akože toto mladé dievča robí. Nerozumiem ako môže niekto tak sprostý byť "vyvolený". Yennefer je taká že meh. A Marigold, alebo pardon Jaskier (?) je bisexuál... prepáčte mi to, ale čo to kurva je! Prečo je z ničoho nič mastný riťopich? Marigold má byť lámač ženských sŕdc, nie mužských... a ešte Radovid? Akože neviem kto na toto berie nápady. Koniec poslednej časti by som najradšej zapálil a ten popol zabetónoval to zeme. To čo malo byť? VoLaJtE mA FaLkA...bububu poserem sa ty kokos. No je mi z toho fakt zle. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, uznávám, že v něčem se třetí série oproti druhé zlepšila a musím uznat, že se i snažili zachránit, co se dá. Jenže něco je už tak moc daleko od předlohy (nebo alespoň smysluplných změn), že záchrana není možná. Přestože se z knih čerpá více, nepřijde mi, že se Krev elfů využívá správně. Kostra je sice (s obměnami) podobná, malé detaily byly zahozeny. Inteligentní dialogy, zajímavě zpracované politikaření, nápadité postavy? Generické B fantasy plné amerikanismu a woke je lepší. Že tam z té hromady vědem je jedna jediná, která na mě působí jako čarodějka z Kontinentu (Tissaia) je nehoráznost. Představitelky Triss a Yen se mi sice do rolí vůbec nehodily, ale alespoň to jsou hezký ženský. Margarita, Keira, Fringilla - no to si z diváka snad už doopravdy dělá někdo prdel, tlustý, v obličeji nehezký, škoda mluvit. Proč z nejvíc straight postavy udělat bi, když doslova v další sérii bude bisexuální ještě hlavnější postava? Bál na Thannedu má k nějaké adaptační kvalitě asi nejblíže, byť hodně pozavírám oči, naopak to co následuje je nepřehledný mišmaš všeho, jen né dobrého zpracování. Nejhorší je, že seriál nabízí dobré scény. Vilgefortz s holí, Potkani například. Jenže v zápětí je to dobré zcela upozaděno naprostou sračkou, která rozesírá charaktery nebo je prostě jen úplně stupidní. Takže za mě je to na podobné úrovni jako řada druhá (kde jsem stále doufal ve zlepšení) a ano, z velké části za to může fakt, že druhá řada rozesrala svět natolik, že jen těžko budeme dostávat kvalitu, ale také se mohlo začít odznova, pořádně. Blood origin udělal jediné dobré a to, že ukázal, že The Witcher by mohl být mnohem horší. Já mu ale jen kvůli tomu neodpustím, že není mnohem lepší - mohl by být, ale není. Holt si budu must počkat na Warhammer, nebo si počtvrté rozečtu Ságu o zaklínači a nebo jí za 10 let kvalitně zadaptuje - to by bylo krásné. Netflixovská verze mě ale nechává "chladným", už jsem rezignoval. PS: Geralt by kurva NIKDY nenechal Ciri fightit na život a na smrt s kýmkoli, zatímco by koukal z povzdálí. NIKDY! Jen tahle série přesně opačnou situaci nabídla 3x. Děkuji pěkně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„CIRI SVOJI MOC OVLÁDNE TEPRVE, KDYŽ POZNÁ SAMU SEBE. S NÁMI NAJDE SVŮJ OSUD…“ O málokterým seriálu toho bylo napsáno tolik, jako o Zaklínači. I diky tomu se to mohlo tak nějak vyprofilovat. Jakože ti, co znají předlohu jebou nějakej seriál, protože nemaj zapotřebí…. Nebo maj zapotřebí… (hejtovat). Já to nečetl. Četl jsem až ty názory - tvůrců, Cavilla, recenze… Mám na to svůj vlastní názor a ten zní – prostě kurva fantasy. Spousta politiky (třeba ten pátej díl…. mně se to líbilo!), změt dialogů, který ovšem nešustili papírem, ale bavili odhalováním úmyslů… Zaklínač nemusí bejt zákonitě o akci. Ovšem ta v šestým dílu byla perfektní a mohla by se jí chlubit kliďo i Hra o trůny! Asi si dovedu představit, že by to mohlo bejt lepší, ale … darovanýmu koňovi…Kurva, ale ten Cavill je perfektní vědmák!  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Přes všechny záporný ohlasy už byla potvrzena dokonce pátá série Zaklínače. Samozřejmě s Liamem Hemsworhem. 2.) Thx za titule „Eliška K. Vítová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Třetí řada seriálu se natáčela ve Slovinsku, Chorvatsku a na severu Itálie. (raininface)
  • Hrad, v ktorom sa Geralt stretne s príšerou, je inšpirovaný hradom Predjama v Slovinsku. (Ingtar2)
  • Bojový choreograf Wolfgang Stegemann se vrátil ke 3. sérii, aby připravil bojovou scénu podobnou z první epizody Začátek konce (2019). Do přípravy druhé série nijak nezasáhl. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama