Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osud je spojil. Nebezpečné síly se je snaží rozdělit. Geralt a Yennefer dělají, co mohou, aby byla Ciri v bezpečí, zatímco se na kontinentu schyluje k válce. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (164)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to fakt smutné, když si vzpomenu na to, jak kvalitně seriálový zaklínač před 4 lety zahájil svou pouť. Ale tým okolo Lauren Schmidt postupně ukázal pravou barvu. A tou jest bohužel absolutní plivanec do tváře původní knižní sérii. Opravdu jako jediný klad ve všech třech sériích mohu vyzdvihnout Cavilla. On jako jediný věděl, s jakou monumentální sérií má co do činění. A hlavně Geralta ztvárnil způsobem, jako by z oka vypadl knižní předloze. Jinak nenalézám žádná jiná výrazná pozitiva. Jasně, hlavní postavy pořád patří k tomu nejlepšímu (vztah s Yennnefer to drží nad vodou), ale ostatní je přímo kolosálně zpraseno! Vedlejší linky tragické, chvílemi nedávající sebemenší smysl. A ta rádoby akce? Já vám fakt nevím, ale ani jedna bitka se nedala měřit s potyčkami z první série (zejména ta na tržišti s Renfri se pořád vyjímá na výsluní). A ta digitální krev a strašné CGI? To mi též nejde na rozum, když si vzpomenu na štědrý rozpočet. Jo, ono už s Cavillem to stojí za houby. A teď si, dámy a pánové, představte, že v příští sérii už nebude. Tím jest zaděláno na průser jako vrata. Za mě si třetí série odnáší průměrných 5/10 ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

JAk by řekl můj zesnulý děda - "No do prdele chlapi!". Tohle je strašnej šajlak, tím se rozumí, že je to sračka jako řemen. Vůbec nechápu tolik povyku pro takovouhle sračku. Chápu, že pro fanoušky knížky tohle musí bejt naprostý šílenství. Já to teda nečetl, ale Kéla tvrdí, že je to ok a když to tvrdí Kéla, tak to tak musí bejt. POstavy zmateny, mezi nima nic nefunguje, pořád se tady jen kecá a kecá. Mrtě postav, zmatek. Strašný, poslední díl když skončil, tak sem nahlas zařval - Taková píčovina! ()

Reklama

LukasKalasek odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se to Netflixu povedlo. Kompletně zadupali do země jeden z nejúžasnějších fantasy světů, který existuje, nemluvě o znechucení skvělého příběhu tisícům fanoušků. Nikdy bych nevěřil, že si budu přát, aby už nikdy žádný zaklínačský seriál nevznikl. Přitom se jednalo o jednoduchý úkol, DRŽET SE KNIH, Sapkowskiho příběhy jsou na rozdíl od třeba R. R. Martina dokončené, tedy si scenáristi nemuseli vymýšlet vlastní příběh. Díky Hře o trůny a nyní i Zaklínači víme jak to dopadá, když si vymýšlí vlastní příběh, aniž by na to měli schopnosti nebo talent. Můžeme poděkovat panu Sapkowskimu, jehož neutuchající chtíč po penězích a chamtivost (stačí se vzpomenout na kauzu s CD Projektem) za tohle může. Měl by za to být předhozen ghoulům společně s celým vedením tohodle "seriálu" ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile dochází k událostem na Thannedu, které tvoří zlomový moment pro celý zbytek ságy, tak to konečně chytá drajv, který jakž takž drží až do konce. Do té doby příběh, ač k mému překvapení tentokrát se co do kostry vyprávění dost pevně předlohy držící, kulhá na obě nohy. Není to ani náhodou samotnou předlohou, ale neschopností scénáristů poutavě vyprávět a pochopit onu osobitost Sapkowského díla. Seč se herci viditelně fest snaží (parádní chemie hlavního tria), líná režie, nulová dramaturgie a chaotický scénář to absolutně nedává. V této fázi se už má vykreslení světa lehoulince přibližovat Hře o trůny, ale tvůrci nejsou ani schopni pořádně představit postavy, natož je nějak pochopitelně vyprofilovat a rozjet s nimi vysokou politiku tak, aby se divák ve všech těch jménech a skrytých motivacích orientoval (a to mám tu výhodu, že jako znalec předlohy všechny čarodějky celkem s přehledem znám). Akční scény to má parádní, ale zas až tak moc jich není. Z dialogového hlediska je to zábavné bohužel jen tak napůl. Upřímně nevím, co tvůrcům sežralo rozpočet, protože ze světa Zaklínače toho moc vidět není. Digitál vypadá snad ještě o třídu hůře než minule a pocitově celý zážitek sráží do béčkových vod. Je to škoda. Geralt si zasloužil schopnější tvůrce a Henry Cavill to ví. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špeciálny vzťah k Zaklínačovi nezničila ani táto séria, dokonca sa držíme predlohy oveľa viac ako minule a ajkeď množstvo veci nefunguje, nebol som sklamaný až tak ako väčšina divákov. Z ôsmych epizód sú tak 2 výborne, 2 dobré a zvyšok je vata. Prázdne dialógy, scenáristické vsuvky čo brzdia príbeh, nijak ho neozvlastnuju a ako labuťia pieseň pre Cavilla je koniec smutný keďže sa všetko poriadne rozbehlo až teraz. Vzťah Yennefer a Ciri sa zlepšil (oveľa), akčné súboje sú opäť bezchybné ale čo sa čudujem, Marigolt už má nebaví tak moc ako doteraz. Cahirove motivácie podľa mňa nechápe nikto a Istreddova linka je omyl čo mali dávno stopnuť. Na čarodejnícký snem na Thanedde som sa tešil najviac za celý seriál a zvládli ho podľa mňa obstojne. Vedel by som písať litánie o tom čo všetko sa mi páčilo (Potkani) a čo nie (Redania). 3. séria mi sadla viac ako druhá a som zvedavý ako dopadne preobsadenie Geralta. Keďže väčšia časť epizód je ale horších, lepšie hodnotenie nemôžem dať. 6/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Bojový choreograf Wolfgang Stegemann se vrátil ke 3. sérii, aby připravil bojovou scénu podobnou z první epizody Začátek konce (2019). Do přípravy druhé série nijak nezasáhl. (Geralt z Rivie)
  • Hrad, v ktorom sa Geralt stretne s príšerou, je inšpirovaný hradom Predjama v Slovinsku. (Ingtar2)

Reklama

Reklama