Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 4
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (225)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudem tvrdiť, že nie som mierne zmätený a radšej som sa jednotlivými epizódami a ich atmosférou a pekne nakrútenými sekvenciami nechal unášať, než že by som si robil grafy, kto čo s kým a prečo a ešte aj kedy. Ako nečitateľ predlohy som mal v istom smere výhodu (sklamanie z odklonov od originálu sa nekoná), v istom zase nevýhodou (oná zmätočnosť výsledku, neprehľadnosť v deji). Oceňujem ale casting, čo je čisto subjektívna záležitosť, okrem Cavilla asi málokto poznal niekto iného herca a možno aj to zavážilo k pozitívnemu hodnoteniu prvej série. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria ukázala ,že aj po všetkých aférach ,ktoré sa stali ešte pred uvedením ( aj po uvedení) dokáže vyrozprávať aj celkom solídny príbeh. Už rovno môžem povedať ,že sa to nedrží moc knihy a dosť často to aj odbáča ,ale ak ste čakali ,že dostanete stopercentnú knižnú adaptáciu spravenú od slova do slova a naservírovanú ako na striebornej tácke tak vám musím povedať ,že ste debili. Prestaňte snívať a vráťte sa do reality. Mne osobne stačilo ,aby si tvorcovia zobrali tento príbeh (konečne) ho natočili a spravili ho zábavne a ani sa nemusel držať knihy ( ,ale nesmeli zničiť LORE ). A to som aj dostal. Dostal som zábavnú krátku sériu ako ukážku toho ,čo by tvorcovia z touto sériou ešte mohli spraviť ak to niekto dotiahne do dokonalosti. A po prvej sérii musím povedať ,že: I am in!...Samozrejme to nieje perfektné ,ale ako ochutnávka je to super. No vec ,čo nesmiem opomenúť sú samozrejme efekty ,ktoré nie sú najlepšie ,ale aspoň nevyzerajú jak CGI Neo v bitke so Smithom v druhom Matrixe, ďalej napríkald neskutočne divný výber postáv ( Henry Cavil ako Geralt sa mi páči ,ale na Yennefer ,Triss a Ciri som si stále ešte nezvykol ), pre niekoho slabý vizuál ,alebo divný vizuál a vrcholom toho všetkého je zložitý dej. Ak chcete týmto začať ,aby ste sa dostali k zaklínačovi tak nezačínajte ,seriál je hlavne spravený pre znalcov predlôh a vy by ste sa v tom iba strácali. Hrami a knihami spravíte (zatiaľ) najlepšie. Až potom sa môžete vrhnúť na toto....Hodnotenie: B- . 75% - Každý diamant sa musí brúsiť ,aby bol perfektný... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje mírné spoilery! Ačkoli jsem větší počet dílů hodnotil plným hodnocením, jako celek to na mě působilo spíše opatrným, leč solidním čtyřhvězdičkovým dojmem. Tvůrci se už od začátku dušovali, že dostaneme zfilmované povídky + něco málo navíc. A je fakt, že přídavná linie okolo minulosti Yennefer nebo bitva o soddenský pahorek, což jsou v knihách pouze zmiňované momenty, jsou super přidaná hodnota. Tvůrci se snaží budovat komplexní svět od samotného začátku a namísto čistě epizodického vyprávění dostáváme vlastně začátek ságy o zaklínači, kde povídky fungují jako flashbacky do minulosti. Ale bohužel, povídky to odnesly ze všeho nejvíce. Jsou strašně rushnuté, osekané o veškerou lyriku/poetiku, často i dost poupravené (k horšímu) a po emoční stránce ani zdaleka nefungují tak, jak by měly. Díky nim seriál působí i poněkud roztříštěně - jednou tu máme temnou epizodu, jednou se zase skoro pořád smějeme. Věřím, že tohle se v pozdějších sériích ustálí, stejně jako fakt, že to kvůli nelineárnímu a časově neznačenému vyprávění občas působilo jako fantasy Westworld, akorát stvořený daleko méně zkušenými scénáristy. Dokážu si představit, že nezasvěcený divák v tom musel mít docela solidní bordel. A krom občas nedomrlého vizuálu (čert, drak a někdy nasvícení scény obecně), jsou tohle mé jediné zásadní výtky. Casting Geralta je trefa do černého. Ciri jsem si při čtení představoval přesně takhle a jakkoli mám rád Ciri z herní adaptace, ta seriálová mi přijde přesnější. Na Yennefer jsem si musel zvykat, ale nakonec fajn. Triss už je fajn méně, ale třeba pozměněná Fringilla mi nevadila, neb její představitelka je správně charismatická. Černej elf mi ale odjebal dekel, Brooklinon to samé, ale ve finále asi proč ne. Naopak indickej Vilgefortz mi sedl perfektně. I ostatní postavy v pohodě, jen Shaun Dooley, kterého znám jako slizáka z Misfits, je v roli Foltesta takový... zvláštní. I přes zmiňované nedostatky v tom vidím potenciál. Tvůrci k tomu přistoupili snaživě a s respektem k předloze. Nabyté zkušenosti a pravděpodobně i štědřejší budget jistě přinesou své ovoce. (psáno v roce 2019) ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenze na 1. sérii seriálu The Witcher (Zaklínač): Stejně jako většina fanoušků knižní či herní série Zaklínač jsem se na seriál velmi těšil. Nutno podotknout, že na rozdíl od mnohých jiných jsem nebyl první sérií nikterak zklamán, ba, byl jsem mile překvapen. Tak trochu jsem tušil, že styl Sapkowského psaní nebude úplně možné přesně vystihnout v seriálu a předem jsem se připravil na možné (a pravděpodobné) změny či úpravy. Seriál je velice atmosférický a scény, které mají být napínavé, opravdu napínavé jsou. Jako menší mínus bych vypíchl hudbu, která se zkrátka nevyrovná té ve hrách a místy ani nefunguje, jak má – je málo rytmická. Toť k soundtracku, se zpívanými písněmi od "pokorného barda" jsem nadmíru spokojen. (Možný spoiler!) Tři časové linie mi nepřišly nikterak nesrozumitelné, vše do sebe na konci krásně zapadne. (Konec spoileru!) Film má úžasnou výpravu a dynamika i choreografie při závěrečné bojové scéně hned v první epizodě je úžasná. Co však tvůrcům neodpustím je vizáž čarodějek Fringilly a Triss, pro mě jako pro hráče her je to spíše nepovedený vtip. Jinak parádní show. 4 hvězdy ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak som zvedavý čo ponúkne tohto roku druhá séria. No skúsme to nejako zosumarizovať. 1. Séria "The Witcher" je rozhodne veľmi dobré herné spracovanie. Nemôžem povedať, že som hral hry, no seriál sám o sebe podľa mňa funguje dosť dobre. Je vizuálne veľmi kvalitne spracovaný, má veľké množstvo zaujímavých postáv, ktoré ma bavilo sledovať počas všetkých epizód a okrem toho každá z nich môže mať v sebe viac, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. A počas jednotlivých epizód sa budeme dozvedať viac a viac. A to je super. Mojou obľúbenou postavou je ale každopádne Yennefer v podaní Anye Chalotra. Táto postava má hĺbku a čím viac som ju spoznával, tým zaujímavejšia bola. Už si človek myslí, že ju pozná a nakoniec príde s prekvapivými momentkami. Takže to musím pochváliť. Henry Cavill ako Geralt je podľa mňa tiež skvelá voľba. Vôbec som si v prvom momente neuvedomil, že je to on a myslím si, že nikoho lepšieho by som si tu predstaviť ani nevedel. Vizuálne to ponúka skvelé temné fantasy prvky, má to atmosféru, má to hororové momentky, má to aj fantasy momentky. Ais všetko čo by ste od toho čakali. A svoju prácu to zvláda podľa mňa schopne. Niektoré epizódy sú možno trošku slabšie a miestami by som bol asi radšej keby bol seriál trošku priamočiarejší a nemuseli sme mať jednotlivé príbehy podané trošku štýlom, že každý z nich sa odohráva v inom čase a musíme to postupne začať chápať a uvedomiť si kedy sa nám čo s čím prepája a kedy sa postavy blížia súčasnosti. V momente ako som toto pochopil veci boli jasnejšie, no počas prvých dvoch alebo troch epizód som sa v tom miestami trošku strácal. Ale okey. Uvidíme čo má seriál ešte v zálohe a teším sa na pokračovanie. Toto temné fantasy určite stojí za pozretie. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Souboj Geralta (Henry Cavill) se strigou posloužil také jako intro k první hře o „Zaklínačovi“. (NiWi)
  • Oproti knižní předloze je vynechána pasáž s padajícími kameny a místo toho jsme se dočkali střetu s hirrikou, která byla pouze zmíněna v jiném příběhu. (Geralt z Rivie)
  • Celkem se v první řadě objevilo 9 nadpřirozených monster nebo příšer. Konkrétně kikimora, sylván, krallach, doppler, džin, bazilišek, hirikka, drak a ghúl. [Zdroj: Edna.cz] (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama