Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt vyráží s Ciri na cestu, která ho dovede ke starému příteli. Jakmile u Soddenu ustane řinčení zbraní, začne Tissaia nelítostně pátrat po tom, co potřebuje vědět. (Netflix)

Recenze (74)

Krnac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako ja neviem, úvod do prvej série dobrý, veľa scén malo dobrú réžiu aj keď niektoré trochu divnú ale aj keď to malo sakra hodinu mal som potom pocit takej neukončenosti ako keby ani tá hodina nestačila že sa tam toho udialo málo, mimo Geraldovej linky ktorá mala približne 20 minút + 10 minút na začiatku bolo dobré, zvyšok s celej hodiny tu bolo všetko nanajvýš priemerné. Strašne by tu sedelo kebyže v tejto epizóde Gerald skoro není a lepšie spracujú to dookola a má vyčlenenú ďalšiu epizódu. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po velmi zdařilém finále jsme se konečně dočkali pokračování. Před zhlédnutím další série jsem se rozhodla maličko se vzdělat o světě Zaklínače a přečíst si nějakou tu knihu. No větší blbost jsem teda udělat nemohla… Nečetla jsem zatím úplně vše, ale jakmile jsem některé již zfilmované povídky v knize poznala začala jsem (jak jsem předpokládala) tvůrce víc a víc proklínat. Totéž platí i u prvního dílu tolik očekávané druhé série. No neříkám, že by byl vyloženě špatný ale za bůhvíjak skvělý bych ho také nepovažovala. Dočkali jsme se další povedené povídky alespoň co se knižní podoby týče. Ta se tvůrcům jakž takž podařila dostat smysluplně i do seriálu ale zbytek? Zvláště čtenář dokáže docela jistě rozeznat rozdíly mezi knihou a seriálem. Co mi tu o dost víc, než v první sérii vadí jsou ty nesmyslné kecy, které lezou každou chvíli postavám z úst. Omáčka a zase omáčka. Nejen co se zmíněných dialogů týče ale ani některé chování se k postavám prostě a jednoduše nehodí. Spoustu postav nepoznávám. Ať už se jedná o zmíněné chování nebo vzhled…prostě jen stěží uvěřit, že se dívám na Zaklínače podle dokonalé knižní předlohy, a nejen o nějakou moderní slátaninu. Začátek je pro mě malinko zklamání. A to jsem vynechala vše, co jsem opět měla na jazyku ohledně efektů apod. Podle hodnocení se obávám dalších dílů a dalšího zklamání ale jsem zvědavá, a tak i přes všechno pokračuji dál. Hodnocení: (4*) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní opening. Nosná linie celého příběhu pokračuje přesně tam, kde jednička končila. První epizoda "dvojky" má atmosféru, obrazovou hloubku i skvělou výpravu. Jen 50 minut sledujeme mix Vězně z Azkabanu a Krásky a Zvířete, načež se tam vlastně ani nic moc nestane. Jako technicky lahůdková temná fantasy ochutnávka OK, ale další epizody by měly přinést něco více. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo jasné, že 3 roviny příběhů byly pro běžného diváka, který nečetl knihy, příliš. Proto tentokrát vyprávíme lineárně, což je asi lepší. První díl je adaptací povídky Zrnko pravdy, kterou jsem četl asi před 10 lety, takže jsem si ji vůbec nepamatoval. Tvůrci seriálu přidali do povídky Ciri, což ale nijak nevadí. Obecně se v téhle první povídce moc mluvilo a v příběhu Yeneffer se vlastně nic zajímavého nestalo (až na konci). Nicméně Vereena, stvůra zvaná bruxa, je myslím natočená velmi dobře s efektními triky a souboj s ní mě opravdu bavil. Těším se na další díl. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod nám tvorcovia nadelili úctyhodné spracovanie poviedky Zrnko Pravdy, ozaj krásne sa podarilo zachytiť jej hlavnú myšlienku. Pohľad na devastujúce následky bitky priniesol vybičované emócie a frustráciu. Spoľahlivo ma zaháčkovali prvotné pohnutlivé okamžiky i prežitok domnelej straty Yennefer z perspektívy Geralta a Tissaiay. Moje puto k postavám je veľmi silné a intímnejší prístup ma skutočne uhranul. Vzťah Geralta a Ciri má dozaista väčšiu hĺbku, než len previazanosť osudom. Konečne prišlo aj na prekrútenú verziu rozprávky Kráska a zviera, po ktorej vám zaručene ostane trpká pachuť. Ciri bola do poviedky vynikajúco zakomponovaná. Zasnežený svet dýcha z každého záberu zaklínačskou atmosférou, akonáhle sa však ukáže Braxa, ide o umenie, o hru svetla, tieňa a jej mrazivých pohybov. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o adaptaci povídky „Zrnko pravdy“, která je součástí první knihy „Poslední přání“, ale i tak se ji tvůrci rozhodli zařadit do druhé série po setkání Geralta (Henry Cavill) a Ciri (Freya Allan). (Geralt z Rivie)
  • V knihách vyprávěl Nivellen (Kristofer Hivju) Geraltovi (Henry Cavill) o pobití služebnictva i všech ženách, které měl, a nebál se přiznat i existenci Vereeny (Agnes Born). Seriálový Nivellen svým přátelům ale lže a mluví o kočce. (Geralt z Rivie)
  • Zatímco v knize se Geralt (Henry Cavill) s Nivellenem (Kristofer Hivju) setkává poprvé, seriál nám říká, že jej znal již v jeho lidské podobě a Geralt mu pomohl s jeho otcem. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama