Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (219)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

I když to tak možná podle mých hodnocení nevypadá, tak mám tvorbu Makota Šinkaie v podstatě velmi rád. Ten pán dokáže rozehrát opravdu skvělé, příjemné, poetické a hluboké představení, které si člověk dokáže velmi dobře užít. Jediné s čím jsem měl až do dnešního dne tak trochu problém a asi hlavní důvod proč jsem některým jeho dílům nemohl dát plné hodnocení byl prostě konec. U většiny z nich jsem vždycky něco očekával, představoval si jak by to mělo být zakončené a snad nikdy mi to nevyšlo. Navíc ve mě způsoby jak to Makoto povětšinou uzavíral vyvolávaly spíše zklamání, které mírně posílalo do kopru ten silný zážitek, který jsem si během sledování úspěšně budoval. No a teď je to konečně překonáno. Makoto konečně předvedl závěr, který umocnil mé dojmy a tak si ode mě prostě 5* zaslouží. Animace, hudba i postavy jsou opět výborné a i to jak si Makoto pohrává s časem a vědomím je prostě hodně originální a zajímavá podívaná. Nemám co vytknout, krásné příjemné a poetické... 9,5/10 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Rákosnická animace, dvacet minut keců a jiné vidění časového paradoxu - to jsou věci, které mi vadily (všechny subjektivně). Zbytek je ale kurevská paráda typu Frekvence, kdy jsem třeba při třiceti minutové sekvenci skoro nedýchal a valil oči na obrazovku za maximálního vaření hlavy. Po dlouhé době film, který patří do žebříčku. 90% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je velká škoda, že se ještě nepodařilo japonské anime pořádně dostat i do českých kin. Myslím, že má celkem velký potenciál, i když je pravda, že aby to bylo komerčně úspěšné, asi by to docela dlouho trvalo. Ale i tak je to škoda, protože snímek "Kimi no na wa." je důkazem toho, že o hodně přicházíme. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přes několik masařek, například ve formě otravných songů a nepřehledného úvodu, originální, nápadité, křehké, parádně načmrkané. Určitě nevhodné pro každého, navíc na tento animákový žánr musí mít divák náladu. Detaily a vybrané dějové fragmenty přebíjejí kvalitou celek, přesto, nebo díky tomu, jdu do plných. Ten pocit, že někoho dávno znáš. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

No, tak jo, tak já se přiznám, že to je můj první Šinkai a tudíž je to pro mě taková bomba, že se mi 36 hodin po zhlédnutí přesunula rovnou mezi nejoblíbenější filmy - až tak mě zasáhla. Je to veselé, je to hravé, je to time puzzle, má to filozofickej přesah s řadou odkazů napříč východní (shinto) i západní filozií, a má to perfektní animaci a soundtrack! a ke všemu to má poměrně dobře vystavěnej příběh (a co na tom, že zápletka třetího aktu se ztrátou jména je over the top - chápu, že výměnou za tu druhou šanci museli obětovat to nejcennější, tedy vzpomínky na toho druhého, ale ten proces ztráty paměti byl prostě over the top) a samozřejmě to u některejch osob, které nejsou emočně na úrovni kusu železa, vyždíme poměrně dost citů a pocitů. Možná to není takovej zázrak, aby to ohromilo zkušené animology, ale pro západního diváka je to přesně to anime, které mu může otevřít cestu do nitra téhle japonské kultury. Proto je to zázrak, pro mě skoro stejně srovnatelný třeba s Akirou, Totorem, Létajícím hradem nebo Mononoke - protože je pro západního tupce perfektně konzumovatelný a přístupný: přesně v tom místě, kde se perfektní animace střetává se silným vyprávěním a emočním potenciálem, vzniká film pro všechny národy a generace s potenciálem stát se kultovním. Když se k tomu připočte ultrasilný soundtrack a jednoduchá skládanka pro zamyšlení, vzniká majstrštyk pro masy. Proto tolik chvalitebných slov a tolik vynášení do nebe. Proto je pravděpodobně tenhle film nejvýdělečnějším anime za 2016 a pro Šinkaie pravděpodobně odrazový můstek k západnímu publiku. P.S. Uvažujete-li o tom, že někomu ke konci roku 2017 koupíte blu-ray třeba k narozeninám / Vánocům / jen tak, pouvažujte přesně nad Kimi no na wa. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Stužka, kterou nosí Mitsuha, reprezentuje nit osudu, která podle japonské pověry spojuje člověka s jeho osudovým protějškem. Tuto pověru dále zpracovává seriál Doteky osudu (od r. 2012). (fallanga)
  • Restaurace, kde pracuje Taki, se jmenuje „Il giardino delle parole“, což je italsky „Zahrada slov“, název jednoho z předchozích filmů Makoty Šinkaie. (fallanga)

Reklama

Reklama