Reklama

Reklama

Zajatci času

  • USA Time Trap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina studentů archeologie se rozhodne prozkoumat hluboké jeskyně v Texasu, aby našli svého oblíbeného profesora. Muž se ztratil při expedici za nejasných okolností. Cílem profesora bylo najít "fontánu mládí". Když studenti vstoupí do škvíry v meziprostoru, ukazuje se, že podzemní čas běží mnohem pomaleji než na povrchu. Zbaveni jakékoliv pomoci zvenčí, musí jít hlouběji do jeskyně, což vede k objevu jednoho z nejzajímavějších tajemství minulosti. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (128)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět příběhu je známý. Tady dějově nějaký profesor vleze na průzkum do nějaké jeskyně a už se nevrátí. Několik mlaďáků se rozhodne ho hledat a my sledujeme jejich počínání. Zvrat nenastane útokem nějakých příšer či podivných kreatur, jak by se jistojistě dalo předpokládat. To už tu nejednou bylo. Tentokrát se děj zabývá žánrem sci-fi a problematice času. Jedná se o film, který může zůstat nepochopitelný hlavně pro svou námětovou těžkopádnost. Něco takového velice dobře funguje v literární podobě, neboť vizuální vjem vytváří představivost samotného čtenáře. Tady to už udělali filmaři a ne každý se s tím může ztotožnit. Příběh je natočen nenáročně, jednoduše, se známými motivy a určitou záhadologií. Ve vizuálním vjemu bylo použito jak běžné kamerové snímání, tak i Found footage a to zcela vyrovnaně. Hororová atmosféra sice patrná je, ale o nic nervydrásajícího se nejedná. Jak už to tak většinou bývá, mlaďáci se místy chovají přirozeně, místy jako rozmazlenci, místy naprosto nevyrovnaně a nelogicky. Suma sumárum, snímek každopádně může ocenit i přes svou jednoduchost a skromnost jen ten divák, který je obeznámen s relativním pojmem času. S časem a prostorem se tu pohrává hodně dobře. A přitom dějově není zapojeno nic složitého k lepšímu uchopení stavu věci. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dennis a Foster před sebou mají ohromnou budoucnost. Dlouho jsem neviděl tak perfektní námět a i dobrý scénář, který by měl konečně myšlenku a přišel zase s něčím novým. Jediné co film hodně sráží dolů je nízký rozpočet, takže efekty jak digitální, tak praktické jsou slabé a herecké osazenctvo občas čte scénář vyloženě z papíru a herecké výkony jsou opravdu místy bolestné. Ale námět je díky bohu tak dobrý, že se to dá velice snadno odpustit. Neskutečný překvapení. Tenhle film kdyby měl lepší rozpočet, mohl lehce koketovat s áčkovou ligou. Béčková verze Interstellaru.70%. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Dobře, já chápu, že si tvůrci nízkorozpočtového scifi filmu nemůžou dovolit žádná známá herecká jména, ale copak se v Hollywoodu, mezi všemi těmi zástupy číšníků a servírek hladově lačnících po filmové kariéře, nenajde pár alespoň průměrně talentovaných herců? Vážně je nutné pořádat konkurs zrovna v modelingové agentuře? Pak se totiž, jako v tomto případě, může stát, že vám ta přehlídka sličných prkenných tvářiček s vybělenými zuby, zabije celkem dobrý nápad. Ne, že by byl snímek úplný průšvih, jak jsem psala, námět měl něco do sebe a docela rychle to uteklo, ale když se propagonistům nepodařilo ve mně vyvolat ani malý náznak sympatie a účasti, to je potom těžké. Nehledě na občas krapet zmatené přeskakování v ději a fakt, že ačkoliv mi nevadí šťastné konce, nic by se nemělo přehánět. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MOMENT. TEN PRAMEN MLÁDÍ. TAKŽE KDYŽ SE JAKO ZASTAVÍ ČAS... ZŮSTANEME VĚČNĚ MLADÍ…“ /// Za málo prachů, hodně muziky! Laciný, ale funkční sci-fi dobrodružství, který si vystačí s několika efektama. Vobčas sice děj vyplněj týnejdžerský kecy, herecký výkony a hororový kreatury odpovídaj rozpočtu, ale ten námět s časoprostorem a pramenem mládí… – byť jednoduchej, dokáže utáhnout celej film. Fakt překvapivej biják! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím, že se dá s jednou dírou zažít spousta srandy. 2.) Chcu vidět pohádku o pramenu mládí. 3.) Thx za titule „blacklanner“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl chytrou sci-fi. A tahle chytrá je. Celá ta situace je dotažená do konce a popravdě - i když jsem čekal, že se nějak vrátí - takový návrat jsem nepředpokládal. A hlavně vše funguje, jak má, včetně té mystiky kolem pramene mládí, a i ten otravný Furby sem tam pronese dobrou hlášku. Pravda, i ten začátek se krapet vleče, ale pak to pomaličku nabírá rychlost, jako když se utrhne lavina - a s každým dalším "objevem" to jede rychleji a rychleji, až je posledních dvacet minut naprostou kadencí ad absurdum domyšlených a přitom z logiky věci vyplývajících situací. A jak se zdá, touha po fontáně mládí byla, je a bude věčná. Což mi připomíná, že by mne zajímalo, jestli ten ústřední hudební motiv z filmu Fontána vykradli, nebo jde o záměr. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film byl původně koncipován jako found footage. (PamPero 1)
  • Natáčelo se v Texasu a Kalifornii. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno