Reklama

Reklama

Prologue

(festivalový název)
  • Velká Británie Prologue
Krátkometrážní / Animovaný
Velká Británie, 2015, 6 min

Obsahy(1)

Šestiminutový film Prologue zachycuje incident v Peloponéské válce mezi Aténami a Spartou před 2400 lety. Malá dívka je svědkem válečnického zápolení na život a na smrt. Film bez dialogů využívá přirozených zvuků k doplnění dramatické animace, kompletně zpracované Richardem Williamsem. (iShorts)

Recenze (7)

LencaN 

všechny recenze uživatele

K tomuhle bych asi potřebovala návod od autora, co tím chtěl říct. Jako že na vraždění a války doplácí hlavně děti? V popisku tady čtu, že jde o inspiraci v Peloponéské válce. To je všechno? Čtyři chlapíci se navzájem pozabíjí, vidí to malá holčička a běží si pro útěchu do babiččiny náruče. Viděla jsem už mnohem dojemnější, hlubší a hezčeji zpracované kraťásky než toto. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Druhý film, druhé wtf. Loni zesnulý autor snímku, animátor Richard Williams, byl kapacita v oboru, vysloužil si za svoji práci tři Oscary. Ano, jeho ručně kreslená animace je skvělá a dovedu si představit, že i velmi náročná na produkci. Postavy jsou detailně prokreslené, kamera mnohdy rotuje na scéně v rychlém pohybu. Williams byl perfekcionista — technická stránka filmu je skvělá a z některých obrazů na mně působila velmi zvláštní atmosféra. Mistře Williamsi, práce s tužkou Vám jde skvěle, smekám před Vaší animací. Ale co ten zbytek? Proč u šestiminutového filmu koukám minutu na to, jak k němu kreslíte logo, jakkoliv je to fascinující pohled? Co ta kytka a motýli na začátku, bylo to tam nutné? O čem to vlastně celé bylo, ležel na plátně smysl tak dobře ukrytý, že jsem ho nezachytil? Co ta dívka se stařenou na konci, jak souvisely s předchozím bojem? Nemyslím si, že je špatné, když si na konci filmu kladu podobné otázky a přemýšlím o jeho smyslu. Tady se mi ale odpovědí nedostalo, a proto pro mně zůstane Prologue krásně nakresleným filmem o ničem. Autora obdivuji, šel si za svým i ve velmi pokročilém věku (v roce 2015 při dokončení filmu mu bylo 82 let). A také je zapsán v Guinessově knize rekordů, i když nemile: jeho film The Thief and the Cobbler vznikal dlouhých 31 let! [Oscary 2015] ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* takové hezké něco o něčem důležitém, ale bez ničeho uchopitelného, takže vlastně o ničem :-) Škoda té práce a ani u pociťovky to nestačí k vyšší známce. Zkuste se na to podívat tady [ PŘÍBĚH: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama