Reklama

Reklama

Vraždící bestie

  • USA The Killer Shrews

VOD (1)

Rejsek obecný – osm centimetrů dlouhý a deset gramů vážící savec, který musí pro přežití zkonzumovat denně potravu o své vlastní hmotnosti. Nevinné zvířátko, kterého se nebojí ani malé děti. V rukou vědců se však tato malá myška šmahem mění v dokonalého zabijáka o velikosti přerostlého psa. A právě takové zrůdy se po nocích prohánějí izolovaným ostrovem, na který přijíždí kapitán Sherman se svým kolegou. Spolu s místními obyvateli jsou nuceni bojovat proti stovkám hladových bestií, kterým došla drobná potrava a začínají toužit po mase svých stvořitelů... (Řitka video)

(více)

Recenze (49)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jedině výjimečný experiment dokáže přinést výjimečné výsledky.." Tak krysaříka zná skoro každý, zato ti hladoví rejskaříci, to bude nejspíš nějaká novinka..;) I když jsou přece jen maličko větší krasavci než ti zmiňovaní krysaříci.. ;) Ale jakápak novinka ?! Vždyť tenhle nesmírně špatný, a právě proto také velmi zábavný, ekohorůrek natočil Ray Kellogg, původně především trikový odborník, byť to trikový už z dnešního pohledu spíš mělo znamenat, že si jen před holkama honil triko, protože i ty triky stojí, nebo spíš leží, za starou belu, už před více než padesáti lety !! ;) Nevím, jak by se tyhle zmutované zrůdičky líbily Zdendovi Srstkovi, zda by je s Martou chtěli, nicméně já si je v jejich naivitě a řemeslné amatérštině opravdu užil.. Takže i dík krásné (ne)hrající modelce Ingrid Goude platí Vraždící bestie za jednu velkou hororovou zábavičku u braku jak noha, se vším, co od podobné záležitosti čekáte, včetně dialogů tak tupých, jak se na podobně rozkošný hypernesmysl sluší a patří.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Většina filmů o zmutovaných zvířatech pochází z Ameriky. Už jsme tady měli různé živočišné druhy, ale na přelomu 50.-60. let se režisér Kellogg rozhodl, že natočí něco, co tu ještě nebylo (tedy film o rejskovi obecném). Jeho kariéra režiséra nebyla moc dlouhá, protože natočil pouze čtyři filmy. On se totiž převážně po celý život ve filmovém průmyslu točil kolem speciálních efektů. Což mě celkem udivuje, jelikož v tomto filmu neuvidíme skoro žádné. Tento černobílý film doprovází docela obyčejný, nepříliš náročný děj, u kterého nemusíte moc přemýšlet. Nenajdete zde žádné zbytečné kličky, které by vás mohly zmást. Bohužel však také musím říct, že zde není snad žádná scéna, která by vás měla jen trochu vyděsit. s příchodem zmutovaných hlodavců se dostavila i srandovní část filmu. Ne, nemusíte se bát, že byste umřeli hrůzou, jelikož jejich vzhled vám to zcela jistě nedovolí. K tomuhle moje sestra řekla trefné: "to není rejsek, ale pejsek" a měla čistou pravdu. Jde o obyčejné psy, přes které přehodili pytlovinu, dali jim na tlamu dřevěné zuby a trochu polepili nějakým bordelem. Při scéně, kdy si skupinka lidí chystala únikovou cestu k pobřeží a přes škvírky klapaly ty umělé zuby, jsem začínal mít dost. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Nejpozoruhodnější na tomto ultra-nízkorozpočťáku je fakt, že do něj producenti ukecali tehdy populární countryovou hvězdu, Miss Universe 1957 a tatínka režisérské legendy Sidneyho Lumeta. Výprava filmu byla opravdu mrzká – tvůrci si vystačili s jedním barákem, obehnaným vysokým dřevěným plotem kdesi v nepříliš vábně vypadající krajině a….to je vlastně všechno. Vizuální stránka je opravdu nevalná, nepřitažlivá a korunu všemu nasadila samotná monstra – zabijácké „zmutované krysy“, tedy malí chrti s nalepenými dlouhými chlupy a nasazenými šavlovitými špičáky. Sem tam někoho sežerou, probourají zeď a jedinou jistotou je útěk před nimi v odpadkových koších. To, jak jsou nasnímány ataky „monster“ (nastrčíme před kameru hlavu vycpaniny, ono to nějak dopadne), je opravdu nechtěně vtipné a asi jediné, co stojí za zmínku. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nejdesivejsi zabijak prirody je rejsek! kurevsky ty potvory vyrostli toto a dalsi je nam naservirovano v typicky primitivni podobe 50 let staryho hororu ale proc nedat aspon za dve byla to i docela zabava netrvalo to dlouho a ti zmutovani prerostly potvory na mne i docela zapusobily takze to nebylo uplne nejhorsi ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mno já velmi rád béčka, a starý filmy miluju. TAkže nevidím důvod dát tak vysoké hodnocení. JAsně film postrádá logiku, triky jsou horší než obvykle, herci přehrávají kde se dá. ALe když ono je to takové vymazlené:-) Od režiséra jsem měl možnost vidět ještě Giant gila monster což bylo o dost horší:-) Tohle je prostě hloupoučké béčko, které ale podle mého neurazí, na jedno zkouknutí jako dělané. Největší plus připočítávám hudbě, a nádherné naivitě. Ono to opravdu působý děsně levně, ale prostě nemůžu dát míň než 3*:-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • V záberoch zblízka boli titulné monštrá zobrazené pomocou maňušiek. V záberoch zdiaľky to boli špeciálne upravené psy, ktoré mali na chrbte vlnenú deku a pripevnený dlhý chvost. (beso74)

Reklama

Reklama