Reklama

Reklama

Rip Van Winkle no hanajome

  • Japonsko リップヴァンウィンクルの花嫁 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ne příliš úspěšná učitelka Nanami pozná skrze SNS mladého muže Tecuju a rozhodne se, že si ho vezme. Vzhledem k tomu, že nemá moc příbuzných, ale zato Tecuja jich má spoustu, rozhodne se obrátit na muže jménem Amuro, který vede podnik, jenž dokáže zařídit všechno možné. Takže třeba najme herce na Nanaminu a Tacujovu svatbu, aby hráli příbuzné od Nanami. Na začátku manželství ovšem Nanami zjišťuje, že Tecuja má poměr s jeho bývalou studentkou, ale Tecujova matka zase trvá na tom, že to Nanami je ta, která má poměr. Manželství tedy končí nezdarem, ale tím Nanamin příběh zdaleka nekončí... (Zíza)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (12)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ľutujem, ale akosi nedokážem zdieľať nadšenie z tohto 3-hodinového kúsku. Na dlhočizné filmy som z Bollywoodu zvyknutý, a tak by som to za normálnych okolností vôbec nebral ako prekážku. ALE to by musela mať tá mamutia dĺžka aj nejaký zmysel. Akosi som dúfal, že to čakanie bude stáť za to a pointa ma presvedčí o tom, že to neboli 3 hodiny zbytočne vyhodeného času. Bohužiaľ, opak bol pravdou. Tá strnulosť ma absolútne ubíjala, taktiež aj samotný dejový rámec, ktorý sa silou mocou chcel hrať na mysterióznu drámu. Tak trochu nechápem to všeobecné nadšenie z tohto filmu. Lebo jediné čím bol výnimočný bolo to, že ten film bol dosť divný, až príliš! Aspoň 1* za sľubný začiatok a krásnu melódiu Bachovho Air on the G String, ktorá dopĺňala niektoré scénky. ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi trošku zavánělo artem. Na začátku mě neskutečně štvala hlavní hrdinka, nejraději bych ji vzala smetákem po hlavě. Nedokázala jsem ji vůbec litovat a říkala jsem si „To všechno máš za to, že jsi taková naivka“ ale kdesi po první třetině (téměř tříhodinového filmu) se to začalo vyvíjet a já zjistila, že povaha hlavní hrdinky skvěle zapadá do prostředí veliké vily plné jedovatých potvor a především k tajemnému Rip Van Winklovi. ()

Reklama

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Nevím, co na tomto filmu bylo romantického, co ale vím, je, že působil neobvykle, místy pro diváka dost zmateně. Hned svou myšlenku vysvětlím, byly okamžiky, kdy jsem si nedokázala pokračování představit a nevěděla jsem, co od filmu čekat. S odstupem, když vím, jak film skončil, tak si vlastně říkám, že to byla jakási skládačka, jedna část pasovala do druhé. Na snímek se nesmíte dívat, jako na jednu velkou nudu, protože v tom případě jej můžete klidně vypnout. Hodně se mi líbil vývoj příběhu a potažmo jeho postav. Působily originálně, jejich životy nebyly obvyklé a každý měl svá tajemství, která nechtěl ukázat světu. Nemám nic na vytknutí, případné chyby si musí najít každý sám, stejně tak si každý musí film zařadit, sama nevím, ke kterému žánru vlastně patří. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Krátce to popsat nelze, takže jen náznak úvodní premisy, která je opravdu jen nepatrným zlomkem filmu a skoro vůbec nenapoví, kam až se děj postupem času dostane. OK. Hlavní hrdinkou je zakřiknutá part-time učitelka, která se na netu seznámí se svým (budoucím) manželem. Jelikož ona nemá koho pozvat na svatbu a nastávající má zase hostů jak máku, tak aby to nevypadalo blbě, hrdinka si přes online známého najme hosty profesionály. Onen online známý, který má na řešení podobných atypických problémů přímo firmu, hraje v zápletce filmu významnou roli. Vysvětlovat více je nemožné. Prozradím jen, že hrdince se "trik" se svatebními hosty vymstí a začne se postupně zaplétat do stále méně a méně záviděníhodné situace. Mimochodem v tomto momentu nejsme ani ve čtvrtině filmu. Celkově tedy jde o (nejen) romantické drama (nebude žádným velkým spoilerem prozradit, že romantickým protějškem výše zmíněný manžel příliš dlouho nebude). Tříhodinová (director's cut) stopáž se ani moc nevleče, příliš nenudí, ale chytlavostí také tedy vůbec neoslní. Herecké výkony jsou ale jednoznačně tím nejlepším na celém filmu. Scénář ani režie mě příliš neoslovili, ale fanoušci pana Iwaie (či velkolepých dramat o životních strastech) si jistě přijdou na své. Na závěr jen upozorním, že "Mysteriózní" rovina moc onoho mystery v tom tradičním smyslu slova nenabídne, lépe řečeno se o to ani příliš nesnaží. Mysterie tu sice je, ale dá se ve všech případech snadno s trochou bystrosti prokouknout (nejde o výtku, jen uvádím na pravou míru). Jak už jsem zmínil, film si své publikum jistě najde, ale mě to prostě tentokrát tuze nebavilo... a to mám podobné japonské festivalovky rád. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý aj napriek svojej dĺžke nenudí. A dôvod je jasný. Je to Iwaiova sonda do života jednoduchej dievčiny, ktorá je manipulovaná vo svete, kde dobro a úprimnosť sa až tak nenosí. Film sa ťažko uchopuje, lebo je viacvrstvový a pomaly plynie z jednej emócie cez druhú. Nemá pevný príbeh, je to skôr kaleidoskop pocitov a príjemných režijných nápadov. Dramatické zvraty sú oddramatizované a podporené klasickou hudbou. V zásade sa jedná o tradičný Japonský prístup k látke. Nie je to úplne špecifické, pričom to ale je do určitej miery bizarné. Nie je to Iwaiov najlepší film, ale ako vravím( aj napriek dĺžke) je to príbeh, ktorý by som dokázal pozerať aj ďalšie tri hodiny, bez toho, aby sa tam niečo dôležité stalo. Tu sa tých dôležitých vecí stalo habadej. Ale krásne splývajú zo zvyškom. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama