Reklama

Reklama

Robotický holokaust

(neoficiální název)
  • Itálie Robot Holocaust (více)

Obsahy(1)

New York budúcnosti, alebo skôr to, čo z neho ostalo. Dni, keď sa ľudia považovali za pánov Zeme, sú nenávratne preč. Planéta má teraz iných pánov, ktorými sú roboti z vesmíru. Z ľudí, ktorí prežili, sa stali otroci, uväznení v podzemí, kde musia zabezpečovať palivo pre svojich nových pánov. Problémom je, že podzemie sa hemží obrovskými červami, ľudožravými mutantmi a robotickými bojovníkmi. Avšak pre zbedačené ľudstvo svitá nová nádej: istý vedec objavil prístroj, ktorý má potenciál oslobodiť ľudí spod nadvlády robotov. Má to však menší háčik; spomínaný vedec je taktiež otrokom robotických vládcov. Na Nea a jeho robota Klytona čaká najväčšia výzva ich života... (beso74)

(více)

Recenze (7)

JFL 

všechny recenze uživatele

Toto těžce imbecilní zero budget leporelo osmdesátkových brakových žánrů sice neoplývá originalitou, ale zato si náležitě naladěné diváky získá svým patlastvím, amatérským étosem a bezostyšným plagiátorstvím. Na jednu stranu by se mohlo zdát, že spojit dějové motivy, postavy a prvky ze "Star Wars", "Barbarelly", "Vetřelců", barbarských fantasy i postapo akčňáků přece nemůže napadnout nikoho soudného. Ale právě klukovská logika nebržděná dospěláckými žánrovými mantinely a racionální kauzalitou je jednou z předností "Robot Holocaustu". Tou druhou je evidentní nadšenecký a punkový styl natáčení. Spíš než jakž takž profi podukci snímek připomíná amatérské pojekty nadšených děcek, kterým se do ruky dostala videokamera, a chtěly si natočit svou variaci oblíbených filmů. Natáčení tak probíhalo ne ve studiích ši postavených kulisách, ale dost možná bez povolení v New Yorku v parcích, na staveništích, starých továrnách a docích či u rozpadající se budovy Smallpox Hospital na Roosevelt Island. Také herecký ansámbl připomíná partu kamarádů s nulovými hereckými zkušenostmi a ještě menšími dispozicemi pro akční scény, což se náležitě projevuje na zdejších spasmaticky střihaných a děsivě nemotorných přestřelkách a soubojích. Jako definitivní stvrzení zdejších kvalit zmiňme voiceover, který podobně jako v jiných potratech typu "Amerika 3000" zřejmě distributoři do filmu dodali, aby nesoudnému dílu dali alespoň zdání soudržnosti a vyprávění. Na závěr dodejme, že z nějakou podivnou souhrou náhod tento film neleží někde v propadlišti dějin, ale náleží do knihovny jednoho z předních hollywoodských studií, MGM. ()

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

Šialene zlý a príšerne hlúpy film z kategórie pre ktorú nie je v našej abecede dostatok písmen, možno tak v čínskej. Roboti z vesmíru ovládli zem a ľudia musia teraz pre nich v postapo svete makať ako otroci. Partia hrdinov sa vydá na misiu k hlavnému stanu robotov aby im natrhla plechové zadky. Presila mimozemských uzurpátorov je nesmierna, ich armáda číta celých troch(!) robotov ( dvoch vojakov a jedného veliteľa s celkom slušnou maskou konfuciovského typu ), jednu podvratnú ženskú ( ktorej herecký výkon v štýle "nie som tu, zanechajte mi odkaz" bol neskutočný ) a počítačový mozog zvaný Dark One ktorý len donekonečna drísta. Podobne "drvivá" je aj ich výzbroj v podobe pár mečov a jednej gule na reťazi. Roboveliteľ má aj laserovú pištoľ, ale tú si asi šetrí, lebo ju vytiahne len raz a inak sa s hlavným hrdinom len fackuje či oháňa železnou rúrou. Nedokážem si ani pri všetkej svojej bujnej fantázii predstaviť ako asi mohli tí čuramedáni ovládnuť zem. Ale cesta nebude jednoduchá, v podzemí totiž číha všeličo. Je treba prejsť napr. okolo steny z ktorej vytŕčajú červy, alias ruky rukaté a zviesť krutý súboj s pavúčou nohou vychádzajúcou spoza rohu. K tomu ešte nejaký lepráci, plechový votrelček a chlap zakliaty do vajca, je to fuckt husté! Pozoruhodné snáď z dnešného pohľadu je že hlavný hrdina sa volá Neo a pomáha mu robot menom Klyton čo vyzerá a správa sa ako C3PO s mozgovou obrnou. Čo ešte dodať, ak by to bolo prezentované ako film pre deti dalo by sa snáď prižmúriť oko, ale scéna s odhalenými kozami a všadeprítomné ukrižované kostry ( jediné veci čo sa dajú na filme hodnotiť kladne ), tomu nenasvedčujú. Z tohto filmu by sa posral aj Ed Wood. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Italský trash se vším všudy, tentokrát mě ale příliš nebavil. Poměrně dost žvanění, pěkné kostýmy - hlavně žen, což je u Italů samozřejmost, nepříliš nápadité prostředí, co se smrskne na pár exteriérů, malované pozadí a starou fabriku, a přirozeně komické (ne)herecké výstupy, co by vadily nejméně. Dojde i na obnažená ňadra, souboje jsou legrační, ale několikrát letí hlava, a malý rozpočet z toho čouhá na každém kroku. Masožraví červi sem vpadli z The Muppet Show a mutanti se jen míhali, a tak si jich divák moc neužije. Já mám tuhle italskou žánrovou produkci rád, ale tentokrát mě nějak nesedla, čemuž napomohla i horší kvalita snímku... Ano, z hlediska fanoušků a nefanoušků lze pak hodnotit v rozmezí od pěti hvězd do jedné, případně až k odpadu. Pro běžného diváka to však dnes rozhodně není. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rozhodne viem pochváliť a prijať ´´zetko´´ plné debilností, naivností a amaterizmu. V tomto prípade, mi ale celkové pojatie a prístup pripadali maximálne chudobné, nudné, nezaujímavé, strohé, divné...proste blud, majúc len kúsoček ,,guilty pleasure,, duše, ktorá obklopuje snímky podobného razenia ( čiže guláš na tretiu ). Pre herečku ( Angelika Jager ) stvárňujúcu postavu Valarie, by som ale vysadil celý rad malín. Zlatých! ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Epic! Film tak nádherně špatnej, až jednomu srdce zaplesá. Jsou filmy, jejichž mizerná kvalita je bohužel naprosto fádní a neinvenční. Tenhle fim je na druhý straně špatnej takovým cool způsobem. Tim Kincaid je naprostej borec a od kterýho by se mohl učit i Jim Wynorski. Robot Holocaust je svojí špatností zcela bez legrace uměleckým dílem a měl by se uchovat pro příští generace. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama