Reklama

Reklama

Attack of the Giant Leeches

  • USA The Giant Leeches (více)

Jeden z obyvatelů blízkého městečka si všimne v bažinách několika gigantických potvůrek. Nikdo ale nevěří jeho obavám. Mezitím Dave Walker najde svou ženu v náručí svého přítele Cala Moultona. Zatáhne milence do bažin a nutí je ke skoku do hlubin. Najednou však obrovské pijavice napadnou pár, čehož je Walker svědkem. Záhy je Walker obviněn za jejich zabití. Nakonec po zmizení několika dalších lidí, šerif Steve Benson organizuje skupinu k prohledání bažin... (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (19)

PKD 

všechny recenze uživatele

Jak kdosi vtipně poznamenal, není to o politicích? Nebo bankéřích? :)))))))) Trefné. Viď rudý Zemane a Ovčáčku? Nejvíce mě dostala ta bloncka, jak se válí po tom chlápkovi, vehementně mu žmoulá....rukáv košile (bohužel:( a říká mu, jak je silný, a že to ona ráda. Z toho jsem nemohl.:))))) Škoda. Z toho názvu se dal vytěžiti supr horor. I tenkráte. Jo Lima to vystihl! Scéna v jeskyni je prostě....báááájo! Správňácky nechutná a hl., hororová. Měli natočiti jen toto a na zbytek se vykašlat. Ale to bych zase přišel o ty nohy a žmoulání rukávu letní košile. Na tomto filmu je též super, jak scény v noci, jsou opravdu v noci (takže toho moc neuvidíte) a scény ve dne, jsou ve dne, ale tam toho také moc neuvidíte.;-) Krom klasicky 50tkových pěkných ženských nohou (občas cigáro, občas podpatek) a občas i ten zbytek+bonus, ženské ječení, které někdy ani ten mikrák nestíhá.;-) Ovšem doporučuji, ten úplný závěr. Taky klasika. ;-) Opravdu těžko věřiti, že tohle je ta samá doba, ve které tvořili ty největší fláky, mistři jako P.K.Dick, Bradbury či Heinlein. ()

drackula odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je typickým nízkorozpočtovým projektom doby, kedy každý chcel vytvoriť nejaké šokujúce a inovatívne monštrum. Jediná vec ktorá ako tak obhajuje tento film je na tú dobu nízky rozpočet. 70 000 dolárov je naozaj málo a odniesol si to asi každý aspekt filmu. Kostýmy pijavíc vyzerajú strašne neforemne a verím tomu, že aj moja babka na svojom starom šijacom stroji by to zvládla lepšie. Kulisy sú umelé a pôsobia ako kulisy amatérskeho divadla a nie filmu. Najuveriteľnejšia bola asi voda, ktorá nieje ale zase tak finančne náročná, keďže si tečie prakticky kdekoľvek. Jediné plus si zaslúži jaskyňa, ktorá aspoň na pár sekúnd dodá filmu dusnú atmosféru. Ale naozaj iba na pár sekúnd. 10 % ()

Reklama

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Přelom padesátých a šedesátých byl vrcholnou érou lidstva. Nejlíp to bylo vidět na zlaté generaci v USA. Všechno bylo lehce a levně dostupné, zdálo se, že je vše možné. Pořádné auto se dalo pořídit za dvoutýdenní plat a benzín byl levnější než voda, všichni se těšili na rodinné výlety na Měsíc a Mars už za pár let. Beatles ještě nezničili zlaté doby hudby, televize ještě nezničila zlaté doby biografu. Vzali jste čtvrťák a jeli do kina -- běželo nonstop pásmo filmů jeden za druhým, a bylo jen na vás, kolik jich chcete vidět (a co u nich na zadní sedačce auta dělat). Životnost některých filmů byla jen pár týdnů a pár kin. Filmová strategie nebyla jako dnes "natočit jen pár filmů, zato blockbusterů... utratit čtvrt miliardy dolarů a vydělat třičtvrtě, jinak jste v minusu". Točilo se leccos, odbyt byl pro kdejaký nesmysl. Tříbila se na nich filmová řeč a klišé. Některé kousky z této éry jsou nyní opravdové lahůdky pro lidi se zvrhlým smyslem pro humor, i když to tak pochopitelně tvůrci nemysleli... No a abych psal trochu k věci... Děj měl mít tak 8 minut, zbytek jsou vycpávky. Docela hezká mladá kravička má za manžela tlusťocha, takže si myslí, že se pro(v)dala pod cenou. Sežene si tedy pitomce na zálety. Manžel je najde tokat na břehu řeky a nahání jim strach brokovnicí, kterou měl náhodou u sebe. Vynoří se přesvědčivě zahrané pijavice o velikosti člověka a stáhnou je do své podzemní říše, aby se napily trochy krve. Pak tam děsní frajeři skoro vědecky debatují, potápějí se a vůbec je to hodně napínavé. P.S. dovedete si představit sami sebe, jak jdete do kina na Útok obřích pijavic? :-) P.S.S. ach bože, on byl natočen remake... http://www.imdb.com/title/tt0996913/ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové info: PLAZÍCÍ SE HRůZA!!! VYLÉZÁ Z HLUBIN PEKLA, ABY ZABÍJELA A DOBÝVALA!!! ____ Vrcholně nesympatický film. Na sci-fi kouscích ´Zlatého věku´miluji, byť jsou některé sebehloupější, tu půvabnou naivitu, se kterou vznikaly, včetně všech roztomilých kulis, kostýmů, masek apod. Tady ale vypočítavý Cormanův přístup nic takového nenabízí – „Máme jednu kameru, dva levné kostýmy a zájezd do močálovité kamery, pojďte za pár dnů něco spíchnout!“. Lacinost z toho čiší z každého filmového políčka (jak vtipně poznamenala jedna z dobových recenzí – „….rozpočet by nezatáhl ani náklady cateringu jiného normálního filmu…“), nasvícení neexistuje, takže většina v noci odehrávajících se scén je utopena ve tmě, exteriéry arboreta v Pasadeně jsou fádní, ošklivé, odpudivé a vizuálně nezajímavé jsou i masky obřích pijavic a navíc se mihnou jenom občas a krátce (možná se chce říci „naštěstí“). Jednu hvězdu dávám aspoň za těch pár záběrů z jeskyně s uskladněnými zajatcemi, které aspoň vzdáleně připomínají hororovou atmosféru, jinak tuhle protrpěnou hodinku NEBRAT. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Další z řady laciných béčkových hororů z 50. let v produkci bratří Cormanů, tentokrát s lidmi navlečenými v pytlích s obřími přísavkami, co by zdánlivě měly připomínat přerostlé pijavice. Je to nezáživně napsané (Leo Gordon je solidní herec, ale mizerný scenárista) a tragicky zahrané - když mám dojem, že nejlepší herecký výkon podává Bruno VeSota, to už je co říct. Konečná scéna navíc působí, jako by herci nedostali žádné pokyny od režiséra, a tak ve chvíli triumfu nad pijavicemi jen tupě koukají a poté se rozejdou. Špatné, opravdu špatné. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Film bol natočený za 8 dní a s takmer identickým filmovým štábom ako film Night of the Blood Beast (1958). Rozpočet činil 70 000 amerických dolárov. (beso74)

Reklama

Reklama